Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Spelarbetyg: Crystal Palace - Manchester United 1-1
Ett sent dröm-mål sätter stopp för sviten

En match på Selhurst Park känns nästan alltid som lite av en mardrömsmatch men med vår goda svit och gästernas betydligt sämre form så kändes en tre-poängare ganska överkomligt. Vi var även bra nära de där poängen då ett Bruno-mål sent i den första halvleken gav oss ledningen ända in i tilläggstiden innan Michael Olise får på en drömträff på frispark och skrev därmed fast slutresultatet till 1-1.

Det var en livlig start på Selhurst Park då United kämpade för att fortsätta sin vinstsvit. Bägge lagen fann det svårt att hitta de glödheta chanserna men det var bortalaget som styrde matchen mot Vicente Guaitas mål. Förutom ett skott på halv-volley från Luke Shaw och ett lobbförsök från Antony så lyckades vi inte riktigt bryta ner Palace som försvarade bra med backlinjen och mittfältet. Det var faktiskt Crystal Palace som fick den hetaste chansen då David de Gea fick sträcka ut alla sina 1,92 cm för att hålla nollan intakt med en fenomenal räddning. Precis innan halvtidsvilan så fick vi äntligen chansen vi väntat på när Rashford och Eriksen kombinerade fint och hittade fram till Bruno Fernandes som satte dit ett tungt ledningsmål.

Den andra halvleken var inte lika hög i tempot som första men det är fortsatt United som styr spelet och en bra bit in i matchen så går inbytte Scott McTominay ner i straffområdet och man väntar bara på att huvudomare John Brooks ska peka på straffpunkten efter instruktionerna från VAR-rummet men istället så vinkas situationen bort och spelet fortgår.

Efter den misstänksamma straffsituationen så förändras matchbilden och Crystal Palace skapar tryck. Erik ten Hag gör några defensiva byten för att säkra upp mittfältet men till ingen lycka då Palace anfaller och till alla United-supportrars förskräckelse så drar Casemiro på sig ett ödestiget gult kort vilket innebär att kanske vår viktigaste pjäs missar helgens stormöte med Arsenal. Det var den första smällen. Sedan så väntade man bara på att minuterna skulle ticka förbi och slutsignalen ljuda.

Den slutsignalen fick vi tyvärr inte förens den talangfulle Michael Olise får den bästa träffen i sin karriär på en frispark och skickar därmed in 1-1 på stopptid. Casemiro hade en superchans för ett ännu senare mål i slutsekunderna men han fick inte ordning på kroppsdelarna i tid. Ett mycket snöpligt sätt att tappa två poäng.

Betygsskala: 1-10, där 4 är usel, 5 är dålig, 6 är godkänd, 7 är bra, 8 är mycket bra, 9 är fantastisk och 10 är utomjordiskt bra.

David de Gea: 7

Gör en superräddning i första halvlek vid ställning 0-0 och gör en annan bra räddning på en hörna i den andra. Svårt att klandra honom för frisparken, det var vad man kallar en dyngträff.

Aaron Wan-Bissaka: 8

Riktigt bra i tacklingsspelet som vanligt och gör en avgörande brytning som förhindrar ett Palace-mål när United sökte ett sent avgörande. Han gör inte heller bort sig offensivt och störtade fram fint på högerkanten under matchen.

En mycket bra insats från Aaron Wan-Bissaka på sin gamla hemmaarena.

Raphael Varane: 6,5

Ännu en bra prestation från Varane. Inte mycket att säga, stabil.

Lisandro Martinez: 6

Lite osäker i försvarspelet och imponerar främst framåt idag med många bra instickare och offensiva löpningar. Även duktig i pressen.

Luke Shaw: 6,5

Stabil igen och levererar hyfsad kvalite både framåt och i försvaret.

Casemiro: 8

Man misslyckas aldrig med att bli imponerad av brassens totala dominans på mittfältet. Casemiro vinner nästan alla dueller vare sig på marken eller i luften och bidrar även med farliga löpningar framåt. Dessvärre så drar han på sig ett gult kort sent i den andra halvleken vilket betyder att han missar stormatchen mot Arsenal på söndag, väldigt synd.

Christian Eriksen: 6,5

Utbytt 83. Sätter sin 7:e assist i Premier League för säsongen då han snyggt passar in till matchens första mål. Visade även på lite försvarsspel vilket var roligt att se. Bättre i den första halvleken än den andra.

Bruno Fernandes: 6,5

1 mål. Gör en allmänt bra första halvlek med sitt kombinationsspel. Sätter även matchens första mål med ett fint avslut i straffområdet. Lyckas inte lika bra med sitt spel i den andra halvleken men gör ändå en godkänd match.

Antony: 6

Utbytt 69. Gör ingen dålig match men man vill ju fortsatt se Antony spela mer direkt på sin högerkant. Godkänd men inte med mycket.

Marcus Rashford: 5

Mål-sviten stannade vid 7 och Rashford lyckas inte skina som han gjort de senaste matcherna. Han såg väldigt trög ut med bollen helt plötsligt och lyckades inte spela sig in i lägen på samma sätt som innan, förhoppningsvis så ser vi Rashford tillbaka i toppform i helgen.

Wout Weghorst: 5,5

Utbytt 69. Såg ganska långsam ut och gör inte den mest minnesvärda debuten men får samtidigt inte många möjligheter att göra mål.

Ingen minnesvärd debut för vår nya striker. Vi får hoppas att det lossnar i nästa match.

Scott McTominay: 6

Inbytt 69. Ska kanske få med sig en straff efter en bra offensiv löpning. Lyckas inte bidra med mycket i försvarsspelet.

Alejandro Garnacho: 6

Inbytt 69. Kommer in med energi och har ett hyfsat skott i slutsekunderna.

Fred: n/a

inbytt 83. Spelade för kort tid för att betygsättas.

Erik ten Hag: 6

Ställer upp med den starkaste möjliga elvan. Det är svårt att rotera mycket med spelarna som är tillgängliga och det går inte att klandra honom för poängtappet.