Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

United bekräftar
Shola Shoretire lånas ut till Bolton

Januari månad hos Manchester United brukar generellt vara synonymt med utlåningar. På torsdagen bekräftade klubben att Shola Shoretire kommer att spendera våren i Bolton.

Shola Shoretire blev kvar i Manchester United när transferfönstret stängde i höstas. Istället för en utlåning då har det blivit spel med reservlaget där Shoretire står noterad för fem mål på nio framträdanden. I seniorsammanhang har Shoretire inte fått känna på hetluften. Det närmaste han kommit är en bänkplats i ligan, en i ligacupen och en i Champions League. Mot den bakgrunden var det föga överraskande att United på torsdagen kommunicerade att Shoretire är klar för Bolton Wanderers på ett låneavtal våren ut.

Bolton, som haft något av en golgatavandring i det engelska seriesystemet de senaste säsongerna, verkar gå mot en bra vår i League One. Klubben ligger för närvarande på en femteplats efter 26 spelade matcher. Coachen Ian Evatt är inne på sin tredje säsong i klubben och verkar kunna vara på väg mot sitt andra serieavancemang. Sett till statistiken i år kan Bolton vara i behov av förstärkning då det gäller målskyttet. På 26 matcher har man mäktat med 33 mål. Nio av dessa har Dion Charles stått för.

Utlåningen blir Shoretires första och en bra vår skulle ge 18-åringen en bra position inför sommarens säsongsuppladdning.

Vi önskar Shola Shoretire lycka till!