Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Krönika
Ryggraden är tillbaka – en garanti för sportslig framgång

Tio tunga år har man upplevt som Manchester United-supporter. Nu känns det äntligen som klubben hittat rätt. Anledningarna är många, men framför allt beror det på Raphael Varane och Casemiro. Manchester United har äntligen en ryggrad i laget igen.

Det var många, inklusive undertecknad, som kände en form av oro när Manchester United plockade in Raphael Varane och Casemiro. Frågeställningarna stod som spön i backen. Hur kan Real Madrid släppa dessa spelare med nio CL-titlar tillsammans? Hur bra är Varane när han inte kommer ha en mittback i världsklass bredvid sig? Är Casemiro verkligen hungrig nog för ett krisande Manchester United?

Oron var inte befogad. Vilka otroliga fotbollsspelare – och fullblodsproffs – vi värvade in.

Jag har kört Varane-cam i matcherna efter VM och noggrant studerat fransmannen. Det fysiska spelet är där, det tekniska finns på plats, ledaregenskaperna syns lika tydligt som att Antony är en floppvärvning och, det som imponerar på mig mest, Varanes snabbhet sticker ut. Han har inte satt en fot fel 2023 och styr och ställer i backlinjen som en prime Rio Ferdinand. Är mittbackens betydelse för United inte lite underskattad?

Casemiro hade visserligen en småtuff inledning i klubben, och det tog ett par matcher innan brasilianaren satte sin prägel på det centrala mittfältet. Men prägel, det har han verkligen satt sedan dess. Det som imponerar mest är hur allround han är. Klockren i positions- och passningsspelet, och dessutom villig att fylla på i offensivt straffområde. Det osar yppersta världsklass i sättet han skyddar vår backlinje.

Med dessa två herrar i laget har Manchester United fått en ryggrad igen. Om vi ska vara ärliga, vi har inte haft en ryggrad i laget på tio år. Det är absolut ingen slump att övriga spelare höjt sig rejält på senare tid.

Det bådar gott för framtiden och en så pass fin ryggrad som den här kommer leverera titlar de närmsta åren. Var så säkra!

Manchester Uniteds ryggrad.

Finns det några superlativ kvar för att beskriva Erik ten Hags första tid i klubben? Har han på riktigt gjort något fel hittills? Tveksamt.

Han har visat pondus genom att ta oerhört tuffa beslut. Ronaldo-gate och bänkningen av vår lagkapten för att nämna två.

Ten Hag har hanterat Jadon Sancho och hela hans problematik på ett imponerande sätt.

Han har onekligen fått spelargruppen och supportrarna med sig.

Men framför allt, sättet han vann tränarduellen mot Pep Guardiola i derbyt belyser vilken otrolig manager detta är. Att centrera Bruno Fernandes och på så sätt utmanövrera Citys centrala mittfält var ett genidrag.

Vår manager har på ett drygt halvår förvandlat Manchester United. Före hans tid fanns det få spelare man verkligen kände något för. Mitt intresse för klubben svalnade mer och mer för varje tung förlust. Men nu, nu känner jag väldigt starkt för den här gruppen. Sättet spelarna firar segrar, hur de för sig i media och framför allt, hur de spelar fotboll, är som natt och dag i jämförelse med tidigare managers styrperioder. Tack för det, Erik!

Till sist, Manchester United verkar på riktigt vara till salu. Jag har varit lite delad i ägarfrågan. Även om jag förstår, och köper, missnöjet med Glazers styre har jag hela tiden frågat mig själv: vad är alternativet? Rädslan för att bli ett nytt Manchester City har varit stor.

Men när uppgifterna att Jim Ratcliffe är med i budgivningen ökar naturligtvis hoppet om en försäljning.

Ägare hit och ägare dit. Raphael Varane, Casemiro och Erik ten Hag är nästintill en garanti för sportslig framgång kommande åren. Manchester United har fått sin ryggrad tillbaka och det är bara att spänna fast sig!