Muss.se » Nyhetsarkiv » Damlaget

Ytterligare förstärkning av defensiven
Cascarino ansluter från PSG

Bara några timmar efter nyheten om att Manchester Uniteds damlag förstärkt med en ytterback i form av Jayde Riviere, så nås vi av nyheten att ytterligare en försvarare ansluter till laget. Det handlar om franska 25-åringen Estelle Cascarino. Hon ansluter från PSG. 

Enligt uppgifter på Manchester Uniteds officiella hemsida ansluter Cascarino på lån resterande del av säsongen. Hon har spelat i  Paris Saint-Germain under två säsonger, och dessförinnan i Bordeaux, Paris FC och Olympique Lyon. Cascarino gjorde debut för det franska landslaget 2017.

Cascarino uttalar sig om flytten: 

Jag är så glad och exalterad för att att vara här. Jag vill växa som spelare och person och hjälpa laget att vinna titlar.

På planen är jag en fighter som gillar att hjälpa laget både offensivt och defensivt. Jag kan knappat bärga mig att få börja här i England.

Uppgifter från PSG sa att det rörde sig om ett köp men det ska vara en köpoption på gång och inget annat.

Vi har mött Estelle I Toulouse cup I sorrows och det syntes tydligt vad hon kan bidra med till vår grupp. Estelle kommer att bidra med kvalitet och mångsidighet både med och utan boll.

Hon kan spela på mittfältet eller i mittförsvaret och har utmärkt teknik och förmågan att vara lugn, en förmåga som är en del av en spelare som litar på sin egen kapacitet.

Vi ser verkligen fram emot att jobba med Estelle i vårt bygge av ett starkt konkurrenskraftigt och framtidsorienterat lag.

Polly Bancraft, chef för damfotboll, säger: 

Estelle är en bevisad vinnare och kan erbjuda avgörande kvaliteter till laget, i vår strävan att avsluta andra delen av säsongen starkt.