Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget | Ungdomslagen

Unitedsvepet
Dubbla möten med Leeds / Ny seger över Liverpool / U21 vände igen

Innan dagens stora drabbning med Arsenal kommer ett kortare nyhetssvep. Vi rapporterar om potentiellt dubbla möten med Leeds inom kort och även vinster för lagen i akademin. U21 gjorde åter en fin upphämtning och U18 lyckades besegra Liverpool. 

Dubbla möten med Leeds

Den uppskjutna matchen mot Leeds United har fått ett preliminärt datum satt till 8 februari. I samma vecka, 12 februari, åker United till Elland Road vilket innebär två potentiella ligamöten med Leeds i tät följd.

Datumen kan komma att ändras om något av lagen tvingas till omspel i FA-cupen där United möter Reading och Leeds antingen Accrington Stanley (League one) eller Boreham Wood (National League) den 28 januari. Matchen på Elland Road skulle gått av stapeln i september 2022 men säkerheten kunde inte garanteras efter att insatser krävdes i samband med drottning Elizabeths begravning.

 

Ny seger över Liverpool

Förra veckan såg vi både damlaget och U21 vinna över Liverpool. Även U18 lyckades igår vinna med 3-2, något vi förstås glädjer oss åt. Målskyttarna denna gång var Scanlon, Norkett och Fitzgerald, United befäster därmed sin tredjeplats i tabellen.

U21 vände igen

Åter igen lyckades Uniteds U21 vända ett underläge. I halvtid ledde West Ham med två mål men United lyckades göra en riktigt fin andra halvlek.

Bland målskyttarna fanns igen Joe Hugill. Hugill satte säkert en straff efter att Sam Murray rivits ned och såg ut att vara sist på bollen även vid kvitteringen även om Marc Jurado fick det målet.  Sonny Aljofree fick avgöra matchen med huvudet i minut 85.

Silly-rykten från Italien

Några färska Silly-rykten från Italien (Tuttomercato) via Man United News gör gällande att ten Hag är intresserad av världsmästaren och målskytten Lautaro Martinez från Milan. Martinez gör många mål i Italien men är också under kontrakt ytterligare tre år och lär inte bli billig. Ett alternativ till de mer heta ryktena om Harry Kane alltså.

Även mittfältaren Weston McKennie från Juventus sägs fånga intresse, i en eventuell bytesaffär mot Donny van de Beek.