Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Spelarbetyg: Arsenal - Manchester United 3-2
Inte riktigt klara för titelrace ännu

Toppmötet på Emirates blev en väntad och jämn historia med Arsenal som spelförande lag. Att det till slut skulle bli mål var nog ganska väntat. Arsenal var hetare i pressen och United fick svårt med de egna uppspelen. Överlag såg det defensiva jobbet hos United tveksamt ut på flera håll, vilket förvånar lite.

Kämpaglöden har nämligen inte saknats på senare tid och borde inte göra så idag. Det är naturligtvis också så att det kan se sämre ut än vad det är när motståndarna är väldigt skickliga. Offensivt är vi trots allt alltid farliga med Rashform i form.

Ljungberg inledde med att säga att Casemiro saknas vilket vi hört många gånger de senaste dagarna. Vi måste erkänna att han och andra har rätt när vi ser att Arsenal spelar sig förbi i mittplan väl enkelt idag och vinner boll högt upp genom sitt presspel med snabbe Nketiah i spetsen. Fler alternativ behövs på defensivt mittfält helt klart. I slutet blir det panikartat och vinstmålet kommer för Arsenal till slut. Inte mycket att säga om och det är fortfarande en liten bit kvar för att slåss om titelrace.

Nu gäller det att hämta kraft och se till att vinna en annan titel i år och även se till att finnas kvar i topp-4.

Betygsskala: 1-10, där 4 är usel, 5 är dålig, 6 är godkänd, 7 är bra, 8 är mycket bra, 9 är fantastisk och 10 är utomjordiskt bra.

David de Gea: 5

Känns nervöst när De Gea ska lägga ut den med fötterna och pressen längst fram känns jobbig för honom. Jag tycker nog De Gea borde lagt fler längre bollar idag. Arsenals ledningsmål till 2-1 är också mer eller mindre en tavla och vid Sakas chans till 3-2 ser han seg ut. Panik i slutet.

Aron Wan-Bissaka: 5

Kom in med väldigt fin form till denna match. Stark inledning även idag men riktigt dåligt placerat vid Arsenals kvittering till 1-1 och tyvärr fler tveksamma aktioner efter hand. Upphäver offside när Arsenal vinner matchen.

Raphael Varane: 7

Fortsätter spela säkert, och i princip helt fri från misstag. Mycket viktig.

Luke Shaw: 6

Får vända om ofta och kommer inte till sin fulla rätt. Backar i straffområdet väl långt när Saka och gänget spelar runt men blandar också med viktiga blockeringar. Godkänd.

Lisandro Martínez: 7

Bäst längst bak idag och får även göra mål. Viljan är viktig och måste visa vägen för andra.

Christian Eriksen: 6

Försöker som vanligt att vara kreativ och lägga rätt passningar. Lider mycket idag av att Casemiro inte städar upp i defensiven men gör det ändå ok.

Scott McTominay: 5

Kan tyvärr inte alls ersätta Casemiro idag. Blir för mycket hål på det defensiva mittfältet och åtminstone delar av det är McTominays ansvar. Blir osynlig eller tappar boll i de flesta aktioner han är inblandad i.

Bruno Fernandes: 5,5

Är alltid nyttig för laget men sölar med bollen vid flera tillfällen i första halvlek vilket håller på att ställa till det rejält. Tycker inte han tar det defensiva jobbet tillräckligt hårt idag och hittar inte tillräckligt med lägen framåt (förutom vid passningen till Rashford).

Marcus Rashford: 7

Otroligt fint mål när United tar ledningen. Hans form och betydelse kan inte underskattas. Kunde nästan på egen hand spela lika. Behöver få fler och bättre bollar till sig dock.

Antony: 5

Ser piggare ut från start idag än på länge tycker jag, men de avgörande passningarna och en-mot-en-lägena fungerar inte tillräckligt bra. Tar inte heller det defensiva jobbet vilket blir alltför påtagligt till slut. Tyvärr.

Wout Weghorst: 5,5

Är nyttig när han möter boll och gör några fina aktioner men får överlag inte mycket uträttat.

Fred: 6

Inbytt 81. Ser helt ok ut med sin energi och kanske skulle kommit in tidigare.

Alejandro Garnacho: n/a

Inbytt 90+2. Spelade för kort tid för att betygsättas.

Erik ten Hag: 5,5

Tvingas göra förändringar när Casemiro saknas och kan såklart inte trolla fram defensiva mittfältare. Men frågan är om det var rätt att bara byta in Fred. Den press som Arsenal hade i slutet av matchen borde kunna hanterats lite bättre.

Res med oss till Manchester!