Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Inför: Nottingham Forest - Manchester United
Dags att ta vara på denna titelchans

Då var det dags för Ligacupen och semifinal nummer ett i vad som antagligen kommer att vara Manchester Uniteds bästa chans till en titel denna säsong. Imorgon gästar man Nottingham Forest, och detta är en match som man bara ska vinna.

Manchester United

United kommer senast från en tuff förlust mot Arsenal där man länge såg ut att få med sig en poäng. Nu måste dock fokus riktas mot morgondagen så att man kan göra denna resa mot finalen så smidig som möjligt.

Man kommer att ha tillbaka Casemiro imorgon efter att han missat söndagens match på grund av för många gula kort. Utöver det så är det fortfarande oklart kring Jadon Sancho, som dock är tillbaka i träning med laget. Vidare till Diogo Dalot och Anthony Martial så är det fortfarande oklart om de kommer att vara tillgängliga imorgon.

Det ska bli intressant att se hur Erik ten Hag väljer att hantera denna vecka då man också har Reading i FA Cupen på lördag. Kanske väljer han att vila några spelare imorgon då det är ett dubbelmöte, och ett eventuellt dåligt resultat imorgon kan fortfarande räddas upp i det andra mötet. Eller så förväntar man sig att kunna slå Reading med ett reservlag och därmed ställer man upp med ett starkt lag imorgon. Personligen lutar jag åt det sistnämnda.

Casemiro är tillgänglig för spel imorgon, men kommer han att spela från start.

Om det blir som jag tror, alltså en stark elva imorgon, så tror jag att den kommer att se ut på följande sätt.

Jag tror att David de Gea kommer att stå i mål, trots en medioker prestation i söndags. Om inte Diogo Dalot är tillbaka så är Aaron Wan-Bissaka det enda rimliga alternativet på högerkanten, och på motsatt sida tror jag på Luke Shaw. På mittbackspositionerna finns det ett flertal alternativ. Man skulle kunna fortsätta med Raphaël Varane och Lisandro Martinez, vilket jag hoppas på. Jag skulle också kunna se att man vilar Varane och då sätter in Harry Maguire eller Victor Lindelöf på fransmannens position.

På mittfältet ser jag ingen anledning till varför Casemiro inte startar, och mot ett lag som Nottingham så tycker jag även att Christian Eriksen ska spela. Dock skulle det kunna vara dags för dansken att vila, och då hoppas jag att Fred startar. Jag tror även att Bruno Fernandes kommer att spela från start, och framför sig tror jag att han kommer att ha en trio beståendes utav Antony, Marcus Rashford och Wout Weghorst. Eventuellt skulle Weghorst kunna starta på bänken med Rashford i mitten och Garancho på vänsterkanten.

Möjlig startelva:

Nottingham Forest

Nottinghams väg till semifinal har bland annat inkluderat en 2-0 vinst över Tottenham. Utöver det har man slagit ut Grimsby Town, Blackburn och Wolverhampton.

Tyvärr för Nottinghams del så kommer man att vara utan Dean Henderson, som blev stor matchhjälte när man slog Wolves på straffar. Henderson är som de flesta vet utlånad till Nottingham av just Manchester United och får därmed inte spela imorgon. Utöver det kommer man inte heller att kunna använda sig av nyförvärvet Chris Wood då han redan spelat för Newcastle i turneringen.

Fler spelare som ser ut att missa morgondagens möte är Taiwo Awoniyi, Omar Richards, Moussa Niakhate, Giulian Biancone och Cheikhou Kouyate, samtidigt som Ryan Yates är ett frågetecken. Positivt är dock att Jesse Lingard är tillbaka och bör vara tillgänglig imorgon då han fanns med på bänken i lagets match i helgen.

Vidare till startelva så förväntar jag mig att Steve Cooper ställer upp med en stark sådan.

Med Henderson borta så kommer Wayne Hennessey vakta målet.

I försvaret så tror jag att man kommer att ställa upp med sin ordinarie backlinje, vilket skulle innebära Serge Aurier, Joe Worrall, Willy Boly och Renan Lodi.

På mittfältet tror jag att Ryan Yates startar om han är tillgänglig, men annars kan Jack Colback eller nyförvärvet Danilo vara alternativ där. De andra två platserna på mittfältet tror jag kommer att gå till Remo Freuler och Orel Mangala.

Framåt så tror jag att Jesse Lingard kan få starta på det offensiva mittfältet, och framför honom blir det Brennan Johnson och Morgan Gibbs-White.

Möjlig startelva:

Historik

Det har inte blivit speciellt många möten mellan lagen på senare tid. Man möttes den 27 december förra året, och då blev det en 3-0 seger för United. Det var faktiskt det första mötet sedan februari 1999, när United vann med hela 8-1.

Visste ni att…

 • Senast United förlorade mot Nottingham var i december 1994.
 • Detta kommer att bli Uniteds första resa till City Ground på knappt 14 år.

Matchinformation

Nottingham Forest
Manchester United
Turnering: EFL Cup, semifinal 1:2
Tid: Onsdagen den 25 januari 2023, 21.00
Plats: City Ground, Nottingham
Domare: Michael Oliver
Teve: Viaplay

Manchester United

Skador och avstängningar:

 • Van de Beek (knä, juli)
 • Tuanzebe (skadad, inget datum)
 • Jones (skadad, inget datum)
 • Mengi (hamstring, inget datum)
 • Greenwood (otillgänglig, tills vidare)
Tveksamma:

 • Martial (skadad, liten chans)
 • Dalot (skadad, liten chans)
 • Sancho (matchform, liten chans)
FORM
V3/1BournemouthHPL3-0
V6/1EvertonHFA3-1
V10/1CharltonHLC3-0
V14/1Man CityHPL2-1
O18/1C PalaceBPL1-1
F22/1ArsenalBPL2-3

Nottingham Forest

Skador och avstängningar:

 • Henderson (skadad, indisponibel mot United)
 • Wood (cup-tied)
 • Awoniyi (ljumske, mars)
 • Richards (vad, februari)
 • Niakhate (lår, februari)
 • Biancone (knä, inget datum)
 • Kouyate (lår, inget datum)
Tveksamma:

 • Yates (sjuk)
FORM
O1/1ChelseaHPL1-1
V4/1SouthamptonBPL1-0
F7/1BlackpoolBFA1-4
O11/1WolvesHLC1-1VS
V14/1LeicesterHPL2-0
O21/1BournemouthBPL1-1

United mot Nottingham

Totalt:10649-24-33187-136
Borta:5117-13-2172-72
Ligacupen:33-0-07-1
SENASTE MÖTENA
V1998-11-11HLC2-1
V1998-12-26HPL3-0
V1999-02-06BPL8-1
V2022-12-27HPL3-0
SENASTE BORTAMATCHER
O1994-08-22BPL1-1
O1995-11-27BPL1-1
V1996-12-26BPL4-0
V1999-02-06BPL8-1