Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Inför: Manchester United - Reading
Fotboll avgörs inte på på pappret

Manchester United kommer med fina 3-0 borta mot Nottingham och en sannolik final i ligacupen är således inbokad i kalendern. Även i FA-cupen fortsätter nu äventyret och det är Championship-laget Reading F.C från Berkshire från sydöstra delen av England som står för motståndet.

Reading är en överkomlig motståndare som fick stryk senast mot Stoke med 4-0, bara en sådan sak. Jaja, nu vet vi att inget är klart på förhand vilket Ten Hag också betonade på dagens presskonferens med orden, “fotboll avgörs inte på pappret”. 

Manchester United

Förutom de båda sena baklängesmålen mot Palace och Arsenal så har United en bra tid bakom sig och kommer med självförtroende. Ett lag från andra halvan av Championship lär medföra att Ten Hag roterar en del i laget denna gång. Ska vi gissa så kan Rashford komma att vilas till förmån för Garnacho eller Elanga. Det vore också rimligt och kul om Ten Hag ger Pellistri mer speltid. Han har sett pigg ut.

På mittfältet kan också herrar som Eriksen, och Fernandes behöva vilas, åtminstone till en början vilket skulle öppna för t.ex. Kobbie Mainoo. Jag är dock inte så säker på att Ten Hag vilar pjäser som Fernandes och Antony. De båda kan potentiellt avgöra matchen ganska snabbt och jag är inte förvånad om de startar för att sedan gå ut.

I försvaret bör Lindelöf kunna återkomma, denna gång tillsammans med Maguire. Möjligen får en spelare som Brandon Williams en chans under matchen. Vi gissar också att De Gea vilas till förmån för Jack Butland eller Tom Heaton.  Ten Hag har dock många gånger överraskat genom att rotera lite färre spelare än vad vi trott. Han har också betonat vikten av en titel.

Spelare som fortfarande saknas är bland annat Diogo Dalot och Donny van de Beek. Även Luke Shaw missar matchen enligt uppgifter idag. Ten Hag lämnade dörren på viss glänt för Jadon Sancho inom kort men redan imorgon är nog inte troligt.

Det är absolut viktigt att gå vidare även i FA-cupen även om flera av oss nog redan sneglat på kommande spelschema i Premier Leauge och Europa League.

Möjlig startelva nedan blir till slut en blandning mellan rotation och ordinarie spelare. Blir det trubbel en bit in i matchen så finns det alltid möjlighet att slänga in en Rashford från bänken. Oavsett vilket så kräver vi vinst och ytterligare en titelchans kvar på agendan.

 

Möjlig startelva:

Reading

Reading har som sagt inte rosat marknaden i Championship på senare tid utan släppt in sex mål på de två senaste matcherna. De huserar för närvarande på 14:e plats i tabellen, en bit från playoff-platser men också på tryggt avstånd nedåt.

Några små varningstecken kan signaleras. Dels har Reading gjort det bra i FA-cupen genom att slå Watford, som ju åtminstone stundtals framstår som ett bra lag, med klara 2-0, dels leds de av förre United-spelaren Paul Ince. Möjligen kan Ince ha några ess i rockärmen mot sin forna klubb där han gjorde 206 matcher och 25 mål under åren 1989-1995. Ince spelade sedan även i Liverpool, Middlesbrough och Wolverhampton.

Reading saknar sannolikt den välkände anfallaren Andy Carrol (tidigare Newcastle, Liverpool), Naby Sarr och mittlåset Sam Hutchinson. Även tidigare Liverpool-spelaren Ovie Ejaria som inte lyckats i Reading står utanför laget. Enligt uppgifter kommer klubben släppa iväg honom inom kort.

Unge backen Kelvin Abrefa gjorde mål senast mot Watford och gör det bra i klubbens U21-lag. Han kan finnas med i truppen även denna gång. Andra som vill in i startelvan är den rutinerade trion Lucas Joao, Shane Long och Scott Dann. Även unge vänsterbacken Nesta Guiness-Walker med bakgrund i Chelsea och Tottenhams barn- och ungdomsled, trycker på för en plats i startelvan.

Möjlig startelva:

Historik

Manchester United har stort övertag på Reading. När de senast möttes i ligaspel säsongen 2012-2013 vann United med 1-0 respektive 3-4. I den senare matchen fanns David de Gea på bänken och målen gjordes av Anderson (2), Rooney och van Persie. United vann även i FA-cupen under samma säsong med 2-1. Dessförinnan i ligaspel 2007-2008 lyckades Reading spela 0-0 på Old Trafford men fick stryk hemma när United vann med 2-0 (målen från Rooney och Ronaldo).

Reading har sammantaget endast vunnit en match mot Manchester United på 22 försök och det var i FA-cupen 1927.

Visste ni att…

 • United är obesegrade i sina senaste 14 matcher på hemmaplan i FA-cupen och har gått vidare nio av tio gånger från möten med Reading.
 • Reading har som bäst en åttonde plats i Premier League under säsongen 2006-2007 och har även en semi-final i FA-cupen 2014-2015.

Matchinformation

Manchester United
Reading
Turnering: FA Challenge Cup, omgång 4
Tid: Lördagen den 28 januari 2023, 21.00
Plats: Old Trafford, Trafford, Manchester
Domare: Darren England
Teve: Viaplay

Manchester United

Skador och avstängningar:

 • Sancho (matchform, inget datum)
 • Tuanzebe (matchform, inget datum)
 • Van de Beek (knä, juli)
 • Jones (skadad, inget datum)
 • Mengi (hamstring, inget datum)
 • Greenwood (otillgänglig, tills vidare)
Tveksamma:

 • Shaw (sjuk, liten chans)
 • Dalot (skadad, inget datum, liten chans)
 • Martial (skadad, inget datum, liten chans)
FORM
V6/1EvertonHFA3-1
V10/1CharltonHLC3-0
V14/1Man CityHPL2-1
O18/1C PalaceBPL1-1
F22/1ArsenalBPL2-3
V25/1NottinghamBLC3-0

Reading

Skador och avstängningar:

 • Hutchinson (häl)
 • Moore (hamstring)
 • Sarr (fot)
 • Tetek (skadad)
Tveksamma:

 • Carroll (fot, liten chans)
FORM
V27/12SwanseaHCHA2-1
O30/12NorwichBCHA1-1
F2/1West BromBCHA0-1
V7/1WatfordHFA2-0
O14/1QPRHCHA2-2
F21/1StokeBCHA0-4

United mot Reading

Totalt:2113-7-143-19
Hemma:118-3-023-7
FA-cupen:159-5-132-13
SENASTE MÖTENA
V2013-02-18HFA2-1
V2013-03-16HPL1-0
V2017-01-07HFA4-0
V2019-01-05HFA2-0
SENASTE HEMMAMATCHER
V2013-02-18HFA2-1
V2013-03-16HPL1-0
V2017-01-07HFA4-0
V2019-01-05HFA2-0