Muss.se » Nyhetsarkiv » Damlaget

United bekräftar
Millie Turner förlänger med Manchester United och två ungdomar blir proffs

Fredagen har varit kontraktsdag för Manchester Uniteds damlag. Först bekräftades att Millie Turner har skrivit på ett nytt kontrakt, som sträcker sig över säsongen 2024/25. Därefter kom nyheten att ungdomsspelarna Safia Middleton-Patel och Jess Simpson har signerat sina första proffskontrakt.

Vi börjar förstås med Millie Turner, som har varit Unitedspelare sedan klubben införde ett professionellt damlag inför säsongen 2018/19. Turner spelade varenda minut i damlagets 43 första matcher och på de 78 matcherna första missade hon bara en enda match. Så långt hade hon förstås matchrekordet för damlaget men efter en skada förra säsongen – som potentiellt var karriärshorande, men tack och lov inte visade sig vara det – har hon rasat till en tredjeplats på listan.

Nu är hon emellertid tillbaka som ordinarie och hon är en stor anledning till att United har ligans bästa försvar. Hittills har det blivit 97 matcher (6 mål och 3 assists) för Turner, som mest troligt kommer att bli tredje Unitedspelare till 100 matcher.

Millie Turner säger:

Jag är så glad att förlänga mitt kontrakt. Det här är klubben jag vill vara i, jag vill inte vara någon annanstans. Jag kan inte bärga mig för att få fortsätta den här resan. Jag tycker att vi har något riktigt speciellt här. Det finns inget tak för vad vi kan uppnå och jag vill vinna titlar här.

Marc Skinner säger:

Millie är en spelare som förkroppsligar vad det är att spela för Manchester United, på och utanför planen. Hennes personliga resa är en som verkligen förtjänar det här nya kontraktet, och vi är glada att hennes energi, entusiasm och allroundkvalitet kommer att förbli en del av vår speciella grupp.

Vi gratulerar Millie Turner till det nya kontraktet!

Middleton-Patel och Simpson blir proffs

Vi noterar vidare att målvakten Safia Middleton-Patel (född i september 2004) och ytterbacken Jess Simpson (född i januari 2005) har skrivit på sina första proffskontrakt. Kontraktstiden för ungdomsspelarna meddelas inte.

Middleton-Patel har ännu inte debuterat för klubben men hon har suttit på bänken vid några tillfällen. Hon har även haft sejourer i Blackburn och Leicester (nödlån över en match) utan speltid. Trots bristen på seniorerfarenhet har hon vid flera tillfällen varit med i den walesiska landslagstruppen.

Simpson väntar också på den officiella debuten men hon fick speltid i träningsmatchen mot Birkirkara i början av januari. Hon fick även speltid i ett par träningsmatcher inför förra säsongen. I september gick hon till Burnley på ett dual-registration-lån (vilket innebär att hon får spela matcher för båda klubbarna). Det är något oklart ifall hon är kvar i Burnley eller om hon återkallades till United i samband med en skada i höstas.

Vi gratulerar Safia Middleton-Patel och Jess Simpson till proffskontrakten!

Res med oss till Manchester!