Muss.se » Nyhetsarkiv » Damlaget | Herrlaget

Unitedsvepet med presskonferens
Sanchos återkomst? / Januari-nomineringar i damlaget / Doktor Russo

Dagens Unitedsvep kommer med allt som sades i Erik ten Hags presskonferens inför morgondagens match mot Reading. I övrigt så rapporterar vi om några pris-nomineringar för damerna. Vi rapporterar även att Alessia Russo utnämnts till hedersdoktor.

Ten Hags presskonferens

Erik ten Hag höll denna eftermiddag den första delen av sin presskonferens inför matchen mot Reading imorgon. Vi fick uppdateringar kring skadeläget, tankar om utlåningar och även det senaste kring Jadon Sancho.

Om risken för självgodhet

“Fotboll avgörs aldrig på papper. Så, vi måste vara redo för varje match, varje motståndare kommer att vara tuff och speciellt i cupen. För dem är det en perfekt chans, vi måste vara medvetna om det. Vi kommer att vara fullt fokuserade och fulla av energi.”

Om truppens matchform

“Vi har alltid problem, men imorgon har vi ett starkt urval för matchen. Vi har en bra trupp, vi har djup i truppen, så vi kan täcka saker.”

Om Sancho

“Han tränar med laget och vi får se [om han spelar imorgon]. Han förbättras, han tar steg, vi kommer att fatta beslutet efter träningen. Han är på väg tillbaka, så han är tillbaka i teamträningen och nu måste vi se när han är redo att komma tillbaka in i matcherna.”

Om utlåningar

“Vi har våra idéer och för vissa spelare är vi öppna för lån men vissa spelare är vi inte eftersom jag tror att de måste utvecklas först i vår miljö och för det andra har vi många matcher att täcka, och så vi behöver spelare som täcker det. När du spelar 10 matcher på 30 dagar så behöver du många spelare.”

Om Brandon Williams

“Han hade en dålig skada, han är på väg tillbaka, han var med på försäsongen för omstarten och nu är han med i truppen. Han var också med i uttagningen i onsdags mot Forest så han är verkligen en del av laget.”

Om Wan-Bissaka och Malacia

“Jag tycker att Aaron [Wan-Bissaka] och Ty [Malacia] spelar fantastiskt i det här ögonblicket. I onsdags var de riktigt briljanta. Hela backlinjen var lysande på onsdagen. Vi är nöjda med försvaret, vi har djup i truppen.”

Om skadeläget på Dalot och Shaw

“Dalot är definitivt borta, jag tror också att Shaw är ett frågetecken, så vi måste se efter den här träningen, efter den här dagen om han är tillgänglig eller inte.”

Januari-nomineringar i damlaget

Ännu en månad har passerat och ännu en gång så finns det flera United-representanter när det kommer till månadspriserna i Women’s Super League. United toppar just nu tabellen och nomineringarna reflekterar på ännu en produktiv månad.

Efter två matcher och två vinster så är Ona Batlle och Hayley Ladd nominerade till månadens spelare medans Marc Skinner finns med som kandidat till priset som månadens tränare.

Även utlånade Kirsty Hanson är nominerad till månadens spelare efter ett mål och två assist på två spelade matcher i WSL.

Doktor Russo

Alessia Russo blev idag utnämnd till hedersdoktor av Canterbury Christ Church University.