Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Inför: Manchester United - Nottingham Forest
90 minuter från Wembley

Manchester United är 90 minuter från sin första final på två år. Imorgon spelas returmötet i ligacup-semifinalen mot Nottingham, där man har en 3-0 ledning i ryggen.

Manchester United

Egentligen handlar det bara för United att spela av morgondagens match. Hade vi pratat om ett United under tidigare tränare så hade en match som denna gjort mig nervös, men under Erik ten Hag är det inte fallet. United har blivit mer disciplinerade under holländaren, och även om man skulle ställa upp med en fullt roterad elva så är jag säker på att man kommer att ta sig vidare.

En spelare som ofrivilligt kommer att roteras ut ur elvan är Christian Eriksen. Dansken ådrog sig nämligen en vristskada i matchen mot Reading och kommer tyvärr att missa stora delar av säsongen.

Utöver det har man en del frågetecken i Scott McTominay, Luke Shaw och Diogo Dalot. Det återstår även att se om Jadon Sancho får göra sin comeback imorgon då det känns som en perfekt match för engelsmannen att ha som sin första tillbaka.

Som jag nämnde ovan så är jag säker på avancemang även om Ten Hag skulle rotera hela startelvan, men det tror jag inte att han kommer att göra. I mitt tycke så finns det en ordinarie spelare som jag gärna ser från start, och det är Casemiro. Sedan tycker jag att man kan fylla ut med bänkspelare på de andra positionerna. 

Casemiro från start imorgon?

Detta bör vara en match för Tom Heaton, eller varför inte Jack Butland? I vilket fall så är det dags för David de Gea att få vila. 

Morgondagens mittbackspar tror jag kommer att bestå utav Victor Lindelöf och Harry Maguire, och om Luke Shaw är frisk så hade det varit bra för honom att få lite speltid inför helgens match mot Crystal Palace. Samma sak gäller Diogo Dalot på högerkanten, även om Aaron Wan-Bissaka har gjort det bra på sistone.

Som nämnt ovan hoppas jag att Casemiro startar på mittfältet och utöver det hade jag gärna velat se Kobbie Mainoo från start. Den tredje mittfältaren spelar mindre roll men jag ser gärna att Fred får spela från start imorgon.

Eftersom att man inte är tvungna att göra mål imorgon så tycker jag att Ten Hag ska experimentera lite framåt. Jag tycker till exempel att detta hade varit en bra match för Jadon Sancho. Jag hade även velat se Facundo Pellistri från start, och centralt har man inte så många alternativ, men kanske kan Anthony Elanga få starta där för att ge Wout Weghorst lite vila. Det finns även en chans att Anthony Martial startar imorgon då Ten Hag under dagen meddelade att han är tillgänglig för uttagning.

Möjlig startelva:

Nottingham Forest

Nottingham har inte spelat sedan det förra mötet mellan lagen så Steve Coopers män bör vara utvilade. Dock tror jag inte att det finns speciellt mycket man kan göra. Därför tror jag att det finns en chans att man vilar en del spelare imorgon, och istället fokuserar på söndagens match mot Leeds.

Det kommer heller inte att bli enklare med tanke på lagets skadelista. Taiwo Awoniyi, Omar Richards, Moussa Niakhate, Dean Henderson, Chris Wood, Cheikhou Kouyate och Giulian Biancone är fortfarande borta. Utöver det kommer man att vara utan en av sina bästa spelare i Morgan Gibbs-White som har en fotskada. Sedan har man två frågetecken i Ryan Yates och Jack Colback.

Vidare till startelva så har man inte mycket till val i mål, utan där kommer Wayne Hennessey stå igen. Även backlinjen tror jag kommer att vara identisk till den som spelade förra mötet, och det skulle innebära Serge Aurier, Joe Worrall, Scott McKenna och Renan Lodi. 

Jag skulle inte heller bli förvånad om mittfältet ser likadant ut som förra veckan, alltså en trio beståendes utav Danilo, Remo Freuler och Gustavo Scarpa. 

Framåt tror jag dock att vi kan få se iallafall två förändringar. Gibbs-White kommer som nämnt ovan inte att spela, och istället för honom tror jag att Jesse Lingard kommer att få starta. Sedan skulle jag även kunna se ett scenario där Emmanuel Denis startar istället för Sam Surridge.

Möjlig startelva:

Historik

Detta kommer att bli lagens tredje möte på 2000-talet, där alla har kommit inom ett spann på fem veckor. Den första matchen spelades i december förra året och det andra mötet var den första semifinalen, som spelades förra veckan. Båda matcherna har slutat 3-0 till United.

Visste ni att…

 • United har åtta raka vinster mot Nottingham
 • United har vunnit alla fyra ligacup-möten mot Nottingham, med en målskillnad på 10-1.

Matchinformation

Manchester United
Nottingham Forest
Turnering: EFL Cup, semifinal 2:2
Tid: Onsdagen den 1 februari 2023, 21.00
Plats: Old Trafford, Trafford, Manchester
Domare: Peter Bankes
Teve: Viaplay

Manchester United

Skador och avstängningar:

 • Eriksen (fot, inget datum)
 • Tuanzebe (matchform, inget datum)
 • Van de Beek (knä, juli)
 • Jones (skadad, inget datum)
 • Mengi (hamstring, inget datum)
 • Greenwood (otillgänglig, tills vidare)
Tveksamma:

 • McTominay (skadad)
 • Sancho (matchform, stor chans)
 • Shaw (sjuk)
 • Dalot (skadad, liten chans)
 • Martial (skadad, liten chans)
FORM
V10/1CharltonHLC3-0
V14/1Man CityHPL2-1
O18/1C PalaceBPL1-1
F22/1ArsenalBPL2-3
V25/1NottinghamBLC3-0
V28/1ReadingHFA3-1

Nottingham Forest

Skador och avstängningar:

 • Henderson (skadad, indisponibel mot United)
 • Wood (cup-tied)
 • Awoniyi (ljumske, mars)
 • Richards (vad, februari)
 • Niakhate (lår, februari)
 • Biancone (knä, inget datum)
 • Kouyate (lår, inget datum)
 • Gibbs-White (fot, inget datum)
Tveksamma:

 • Colback (sjuk)
 • Yates (sjuk)
FORM
V4/1SouthamptonBPL1-0
F7/1BlackpoolBFA1-4
O11/1WolvesHLC1-1VS
V14/1LeicesterHPL2-0
O21/1BournemouthBPL1-1
F25/1Man UnitedHLC0-3

United mot Nottingham

Totalt:10750-24-33190-136
Hemma:5431-11-12114-64
Ligacupen:44-0-010-1
SENASTE MÖTENA
V1998-12-26HPL3-0
V1999-02-06BPL8-1
V2022-12-27HPL3-0
V2023-01-25BLC3-0
SENASTE HEMMAMATCHER
V1996-09-14HPL4-1
V1998-11-11HLC2-1
V1998-12-26HPL3-0
V2022-12-27HPL3-0