Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget | Ungdomslagen

United bekräftar
Di’Shon Bernard flyttar till Portsmouth på lån

Lånekarusellen fortsätter för Manchester Uniteds yngre spelare. Senast i raden att lämna på lån är mittbacken Di’Shon Bernard. Han kommer att spendera återstoden av den här säsongen hos Portsmouth.

Bernard, som nu är 22 år gammal, har erfarenhet av hyfsat lyckade lån hos Salford och Hull. Tanken var alldeles säkert att ett nytt lån skulle följa i somras, men en skada satte stopp för det. Först i november var han tillbaka i spel. Bernard var sedan med på a-lagets läger till Spanien, men han fick nöja sig med en halvlek mot Cádiz.

Hos Manchester United står Bernard noterad för en officiell match (Astana i Europa League hösten 2019). Utöver Cádiz blev det även inhopp i ett par träningsmatcher sommaren 2021. Det skulle förvåna om han någon ytterligare chans i Uniteds a-lag. Matcherna i Spanien indikerar att yngre förmågor som Teden Mengi, Rhys Bennett och Tyler Fredricson nu rankas högre i klubbens hierarki.

Nu blir det alltså Portsmouth för Bernard. Laget ligger för närvarande på elfte plats i League One. Gissningsvis har de ändå siktet inställt uppåt och det är bara sex poäng upp till en playoffplats. För Bernard är det en chans att visa upp sig och kanske spela till sig ett Championshipkontrakt inför nästa säsong.

Vi önskar Di’Shon Bernard lycka till i Portsmouth!