Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Officiellt
Marcel Sabitzer klar för Manchester United på lån

Det dröjde till övertid på deadline day men Manchester United fick sin mittfältare. Marcel Sabitzer ansluter till klubben på lån från Bayern München för återstoden av säsongen 2022/23.

De senaste rapporterna indikerar att det är ett lån utan någon köpoption.

Österrikaren Sabitzer är 28 år gammal och har gjort 54 matcher för Bayern München under en och en halv säsong där.

Marcel Sabitzer säger:

Ibland i livet måste du fatta snabba och viktiga beslut. Från stunden jag hörde om den här möjligheten visste jag att den är rätt för mig. Jag är en tävlingsinriktad spelare, jag vill vinna och hjälpa klubben att nå sina mål den här säsongen.

Jag känner att jag är på min peak som spelare och att jag kan bidra med massor av erfarenhet och energi till truppen. Jag är exalterad att få börja med mina nya lagkamrater och manager och visa mina kvaliteter för Manchester Uniteds fans.

John Murtough, fotbollschef, säger:

Marcel är en spelare som vi har tittat på under en lång tid. Möjligheten uppstod snabbt och vi visste att han var någon med förmågan och karaktären för att göra ett avtryck. Han adderar ytterligare kvalitet till vår trupp och erfarenhet till omklädningsrummet och vi är alla nöjda att välkomna honom till Manchester United.

Välkommen till Manchester United, Marcel Sabitzer!