Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Matchdag: Manchester United - Nottingham Forest
We’re the famous Man United and we’re going to Wem-ber-lee

Ikväll ska Manchester United boka in säsongens första (men förhoppningsvis inte sista) final. Med 3-0 i bagaget från bortamatchen mot Nottingham Forest ska dubbelmötet bara kunna sluta på ett sätt. Annars får vi prata om en av tidernas största kollapsar och det vill vi ju inte.

Marcel Sabitzer får vi vänta på. Kanske till helgen. Men efter brexit har vi lärt oss att det kan dröja längre än så för utländska nyförvärv (Wout Weghorst hade redan sina papper på plats efter tiden i Burnley).

Det fina utgångsläget gör att Erik ten Hag får en möjlighet att ge lite vila till utvalda spelare. Men känner vi managern rätt blir det stark elva som skickas ut.

Tom Heaton kan kanske få vakta mål. Det kan han vara värd, tycker jag.

Backlinjen blir gissningsvis samma som mot Reading.

På mittfältet kliver Fred förstås in. Sabitzers intåg betyder att Fred inte per automatik har en given plats. Men han får åtminstone chansen att spela till sig en sådan.

Casemiro spelar förstås, vi har inget rimligt alternativ med Scott McTominay på skadelistan.

Framför de båda brassarna hoppas jag på Kobbie Mainoo. Men jag tror det blir Bruno Fernandes. Det skulle ändå vara spännande att se vad Mainoo går för mot Premier League-motstånd. Det skulle vara en bra lärdom för honom och det skulle ge oss viktig information inför framtiden.

I anfallet finns det en hel del att laborera med. Åtminstone i en sån här match, då vi har råd att testa.

Ett alternativ skulle kunna vara Facundo Pellistri, Anthony Elanga och Alejandro Garnacho. Jag tror dock att vi får minst en av de mer etablerade.

Tillbaka från frånvaro blir det nog inhopp för Anthony Martial och Jadon Sancho.

Men oavsett vilka elva (plus fem inhoppare) som skickas ut ska det vara bra nog för att ta Manchester United till Wembley.

I sången kan vi inte ersätta May med February (och ingen rimlig skulle kalla februari för en merry month). Men sången är för bra för att inte sjungas.

She wore, she wore, she wore a scarlet ribbon,
She wore a scarlet ribbon in the merry month of May,
And when, I asked, her why she wore that ribbon,
She said it’s for United and we’re going to Wem-ber-lee.

Wem-ber-lee, Wem-ber-lee, 
We’re the famous Man United and we’re going to Wem-ber-lee, 
Wem-ber-lee, Wem-ber-lee, 
We’re the famous Man United and we’re going to Wem-ber-lee.