Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Dagen efter Manchester United - Nottingham Forest 2-0
Roligt att vara i final, men än är inte hela jobbet utfört

Manchester United ska till Wembley. Det stod väl egentligen klart redan innan gårdagens match mot Nottingham Forest, men returmötet skulle ändå spelas av och en stabil 2-0-seger gör nu att Erik ten Hags gäng nu bara är en match ifrån en titel.

Det var lite av en trevande första halvlek vi fick se, där United kontrollerade ställningarna men fick inte in bollen i mål.

Tydligt är att Ten Hag inte ville riskera något igår, då i princip bästa möjliga elva ställdes på banan. Det kostar så klart, men det är nog i slutänden värt priset. Om United står som segrare på Wembley, det vill säga.

Bara i februari ska ytterligare sju matcher avverkas, däribland ligacupfinal mot Newcastle United, men även Europa League mot Barcelona. Föreliggande månad blir därför en ganska avgörande period för hur resten av säsongen lär se ut. Avancemang i Europa och en första titel för Ten Hag, ja då kan nog våren bli en blomstrande tid, i dubbel bemärkelse.

Smolket i bägaren på sistone är som bekant att Christian Eriksen ser ut att missa en stor del av våren på grund av skada, men vad som ter sig positivt i United är att man dels agerade och plockade in en kortsiktig ersättare i Marcel Sabitzer från Bayern München, dels att andra spelare börjar komma tillbaka. Igår var det glädjande att se Jadon Sancho tillbaka på Old Trafford efter att ha varit frånvarande sedan oktober. 22-åringens smil och Ten Hags uppmuntran vid sidlinjen innan bytet igår spred positiva vibbar genom teverutan!

Givetvis ska även Anthony Martial nämnas i sammanhanget. Att fransmannen är tillbaka är mycket viktigt för Uniteds anfallsspel, då han erbjuder något annat än vad Wout Weghorst gör. Att ha två forwards med olikheter är ibland avgörande för att kunna förändra matchbilder, vilket delvis hände igår när Martial kom in. Med det sagt stod ändå Weghorst för en bra och pigg insats.

Höjdpunkter

Höjdpunkter från matchen finns att se här.

Ten Hags presskonferens

  • Känns bra att nå finalen, men det handlar om att vinna finalen. Ställs mot en bra motståndare. Nu ligger dock fokus på Premier League.
  • Tempot var lite lågt i första halvlek. Nottingham försvarade bra, men i andra ökade tempot och vi kunde straffa dem.
  • Bytena hade god inverkan och det har även visat sig andra gånger under säsongen att det finns mål att hämta från bänken.
  • Sancho håller en hög nivå och kommer bidra till det här laget. Han vill ha mycket boll, så det är viktigt att han får förutsättningarna att vara sitt bästa jag. Ville testa honom som tia när han kom in. Ten Hag ger dock inga förklaringar till hans långa frånvaro.
  •  Måste vara lite varsamma med Martial, men det är också en spelare som höjer kvaliteten i laget. Tyvärr är han inte alltid tillgänglig, men när han väl är kommer lagets chanser att vinna öka ytterligare.
  • Att försöka vinna turneringen motiverar. Fokus är dock på Crystal Palace och Leeds härnäst. Det kommer bli tuffa matcher.
  • Managern får även frågan om Victor Lindelöf och svenskens förhållande till att spela på mittfältet. Ten Hag säger att det emellanåt är bra för mittbackarna att ta ett steg upp i planen för att skapa en ny dynamik i spelet.
  • Om Newcastle kommer ha en fördel av inget europaspel? Ten Hag säger att han vet hur han ska hantera matcherna för sitt eget lag. Det handlar först om att vara redo och i form, därefter om mentalitet. Då är allt möjligt.
  • Gällande Marcel Sabitzer är det en spelare med god attityd och som Ten Hag känner sedan innan. Den här möjligheten kommer motivera Sabitzer, tror Ten Hag.

Andra reaktioner

Mer från matchen

Dags för Wembley!