Muss.se » Nyhetsarkiv » Damlaget | Herrlaget

Unitedsvepet
Varane avslutar landslagskarriären / Ståplats på Wembley / Williams prisas

Dagens nyhetssvep innehåller bland annat den stora nyheten att Raphaël Varane väljer att avsluta sin landslagskarriär. Utöver det så kommer supportrar tillåtas att använda ståplatssektionerna i ligacupfinalen, och slutligen så har Rachel Williams prisats för sitt mål mot Reading.

Varane avslutar landslagskarriären

Raphaël Varane meddelade under dagen att han väljer att avsluta sin landslagskarriär. I ett inlägg på Instagram skrev han följande.

Att representera vårt fantastiska land i ett årtionde har varit en av de största ärorna i mitt liv. Varje gång jag bar den här väldigt speciella blåa tröjan kände jag en enorm stolthet. Plikten att ge allt, spela ut mitt hjärta och vinna varje gång vi kliver in på planen. Jag har grubblat över detta i flera månader och bestämt att det är rätt tid för mig att gå i pension internationellt.

Som barn minns jag att jag följde France 98, detta lag, dessa spelare som fick oss att uppleva obeskrivliga känslor. Jag drömde om att vara våra hjältar och 20 år senare levde jag en av de bästa upplevelserna i mitt liv, en som gjorde mig riktigt stolt. Vi tog hem Cupen!! Jag kommer aldrig att glömma det. Jag känner fortfarande varenda en av de känslor som kändes den dagen, 15 juli 2018. Det var en av de mest fantastiska och minnesvärda stunderna i mitt liv.

Den här segern som vi vann alla tillsammans hade aldrig varit möjlig utan stöd från Didier Deschamps, varje medlem i ledningen och staben genom åren, och mina lagkamrater som har försvarat vår tröja i varje match vi spelat.

Men ännu viktigare, denna seger hade inte varit möjlig utan att varenda en av er stöttat oss på vägen.

Er glöd, firandet och minnena av vår återkomst till Frankrike kommer för alltid att finnas etsat i mig.

Även efter nederlaget i finalen förra året välkomnade ni oss som hjältar när vi kom tillbaka. Till var och en av er, tusen TACK!

Jag kommer att sakna dessa stunder med er helt klart, men tiden är inne för den nya generationen att ta över. Vi har ett gäng duktiga unga spelare som är redo att ta över, som förtjänar en chans och som behöver dig.

Från djupet av mitt hjärta, tack. Rap.

Ståplats på Wembley

I ligacupfinalen mellan Manchester United och Newcastle så kommer en del supportrar vara tillåtna att stå, det meddelar EFL. Detta kommer att bli den första stora, inhemska, och engelska herrfinalen som tillåter ståplats på nästan 35 år.

Båda klubbar kommer att få 867 ståplatsbiljetter på Wembleys nya ståplatssektioner, som finns bakom de båda målen.

Williams sena segermål prisas

Rachel Williams segermål mot Reading har utsetts till månadens mål i WSL.

Williams stod för en fin soloaktion där hon väntade ut ett flertal Reading-spelare innan hon tryckte upp bollen i det högra krysset. Målet kan ni se nedan.