Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Inför: Manchester United - Crystal Palace
Premier League-fokus på nytt, när Palace välkomnas till borgen Old Trafford

Matcherna duggar tätt för Manchester United. Knappt har bläcket hunnit torka på (den digitala) biljetten till Wembley när det är dags att rikta fokus mot Premier League och lördagens hemmamatch mot Crystal Palace.

Uniteds täta matchande illustreras i en jämförelse med Crystal Palace. Lagen mötts som bekant nyligen i London. Sedan dess har Palace spelat en match medan United antalet matcher för United sedan dess är fyra.

Manchester United

Promenadsegern mot Nottingham läggs raskt till handlingarna. Newcastle och Wembley får vänta. Just nu är det bara Crystal Palace som räknas. Sedan har vi ett gäng uppgifter till innan vi tänker på Ligacupfinalen.

Marcel Sabitzer har anslutit. Huruvida han är tillgänglig för spel imorgon vet vi inte när detta skrivs. Som utländsk spelare måste han få arbetstillstånd i England innan han får representera Manchester United. Det är en process som ibland kan ta tid. Om han får debutera imorgon gissar jag att det blir som inhoppare.

Uniteds form är god, framför allt på hemmaplan. Efter viss rotation under cupmatcherna utgår jag från att Erik ten Hag nu väljer det han anser är starkast möjliga laguppställning.

Det betyder David de Gea i mål. I backlinjen är det väl ingen som vet hur det är med Diogo Dalot, vilket betyder att det per automatik blir Aaron Wan-Bissaka till höger. Det skulle inte chocka ifall Tyrell Malacia spelar men utgångstipset är Raphaël Varane, Lisandro Martínez och Luke Shaw på övriga positioner i backlinjen.

Mittfältet torde också vara en formalitet. Casemiro och Bruno Fernandes spelar alltid. Med Christian Eriksen, Scott McTominay och Donny van de Beek ute samt Sabitzer alldeles för färsk i klubben återstår bara Fred.

Med Christian Eriksen indisponibel är det Fred som gör Casemiro sällskap på mittfältet.

I anfallet är Marcus Rashford tillbaka som vänsterytter, efter lite vila mot Nottingham. Till höger är Antony given i Ten Hags lag. Jadon Sancho och Alejandro Garnacho är knappast aktuella för mer än inhopp.

Längst fram så skulle det kunna bli Anthony Martial. Han tycktes ha valt fel skor senast men på det stora hela var det ett positivt inhopp. Att Ten Hag gillar Martial är uppenbart. Martials skadehistorik gör alltjämt att skynda långsamt nog är den bästa melodin, varför jag gissar att Wout Weghorst startar.

Möjlig startelva:

Crystal Palace

Efter tre raka förluster studsade Crystal Palace tillbaka med 1-1 mot Manchester United. Det följde de upp med 0-0 mot Newcastle den 21 januari. Poäng mot United och Newcastle imponerar, en vinst på de nio senaste matcherna gör det inte.

Efter Newcastle har Palace varit spellediga. Så det kan tänkas vara en rostig startelva som springer ut på Old Trafford.

En som förmodligen inte kommer springa ut på Old Trafford är Wilfried Zaha. Han klev ut skadad mot Newcastle och de initiala rapporterna pratade om sex veckors frånvaro. Det sägs att Palace hoppas att han ska kunna vara tillbaka i spel tidigare än så, men rimligen inte redan till helgen.

Utgångstipset får även bli att den viktiga dansken Joachim Andersen missar morgondagens match. Han klev av skadad mot Chelsea den 15 januari och inför matchen mot Newcastle sa managern Patrick Vieira att “det kommer ta ett par veckor”.

På deadline day värvades den franska mittfältaren Naouirou Ahamada från Stuttgart. Den unga fransosen var given i startelvan där, så han är rimligen värvad för att starta även i Palace. Han tränade med Palace redan på onsdagen (1 februari), vilket borde betyda att han redan har fått sitt arbetstillstånd. Frågan är då förstås om han bedöms vara redo att starta redan nu.

Naouirou Ahamada är ny från Stuttgart. Blir det spel på lördag?

Ytterligare ett nyförvärv i laget är Albert Sambi Lokonga, som anslöt på lån från Arsenal. Även han en mittfältare, vilket väl pekar på var Vieira såg ett behov av förstärkning. Sambi Lokonga spelade bara sporadiskt i Arsenal och torde därmed ha en något längre väg till startelvan än Ahamada.

Under säsongen har Vieira primärt använt sig av 13 spelare i ligaspelet. Vicente Guaita är given i mål med Nathaniel Clyne, Andersen, Marc Guéhi och Tyrick Mitchell som ordinarie backlinje. Som sittande mittfältare får Cheick Oumar Doucouré och Jeffrey Schlupp störst förtroende. Jordan Ayew är ordinarie anfallare med trion Michael Olise, Eberechi Eze och Zaha bakom.

Chris Richards har vikarierat för Andersen medan Jean-Philippe Mateta kan vara den som tar Zahas plats. Joel Ward och Odsonne Édouard får också en hel del speltid.

Möjlig startelva:

Historik

Ja, det är ju bara drygt två veckor sedan United och Palace spelade 1-1 på Selhurst Park. En riktigt käftsmäll för United då, med ett mycket sent kvitteringsmål för Palace. Kvällen blev ytterligare sämre, då Casemiro blev varnad och drog på sig en avstängning.

United har överlag haft det tufft mot Palace, med bara två vinster på de sju senaste matcherna (tre förluster). Det är framför allt på Old Trafford som det har varit tufft för United, med två förluster och en oavgjord de fyra senaste. Senaste hemmamatchen var Ralf Rangnicks första som Unitedmanager. Då blev det faktiskt seger.

Visste ni att…

 • Manchester United har nu tolv raka vinster på hemmaplan. Det är blott andra gången efter Sir Alex Ferguson som vi har så många raka hemmavinster.
 • Senast vi nådde 13 raka vinster på hemmaplan var 2011. Då slutade sviten på 20 raka hemmavinster, vilket är överlägset klubbrekord (16 raka från 1951 är den näst bästa noteringen).

Matchinformation

Manchester United
Crystal Palace
Turnering: Premier League, omgång 22
Tid: Lördagen den 4 februari 2023, 16.00
Plats: Old Trafford, Trafford, Manchester
Domare: Andre Marriner
Teve: Viaplay

Manchester United

Skador och avstängningar:

 • Butland (indisponibel)
 • McTominay (skadad, tidigast mitten februari)
 • Eriksen (fot, tidigast slutet april)
 • Van de Beek (knä, juli)
 • Jones (skadad, inget datum)
 • Mengi (hamstring, inget datum)
 • Greenwood (otillgänglig, tills vidare)
Tveksamma:

 • Sabitzer (visum)
 • Dalot (skadad, liten chans)
FORM
V14/1Man CityHPL2-1
O18/1C PalaceBPL1-1
F22/1ArsenalBPL2-3
V25/1NottinghamBLC3-0
V28/1ReadingHFA3-1
V1/2NottinghamHLC2-0

Crystal Palace

Skador och avstängningar:

 • McArthur (ljumske, inget datum)
 • Zaha (hamstring, inget datum)
 • Ferguson (skadad, inget datum)
Tveksamma:

 • Ahamada (visum)
 • Andersen (vad)
FORM
V31/12BournemouthBPL2-0
F4/1TottenhamHPL0-4
F7/1SouthamptonHFA1-2
F15/1ChelseaBPL0-1
O18/1Man UnitedHPL1-1
O21/1NewcastleHPL0-0

United mot C Palace

Totalt:6239-13-10110-55
Hemma:3022-3-557-19
Premier League:2718-6-346-15
SENASTE MÖTENA
O2021-03-03BPL0-0
V2021-12-05HPL1-0
F2022-05-22BPL0-1
O2023-01-18BPL1-1
SENASTE HEMMAMATCHER
O2018-11-24HPL0-0
F2019-08-24HPL1-2
F2020-09-19HPL1-3
V2021-12-05HPL1-0