Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Inför: Manchester United - Leeds United
Dags för fjortonde raka

Manchester Uniteds späckade schema fortsätter. Imorgon är det dags för ny match och då är det Leeds som står för motståndet. Med andra ord är det alltså dags för ett riktigt rivalmöte.

Manchester United

Manchester United tog en viktig seger i helgen mot Crystal Palace, och imorgon letar man efter sin femte raka seger, och sin fjortonde raka på hemmaplan.

Det kommer man att få göra utan Casemiro, som fick syna det röda kortet mot Palace och är därmed avstängd i tre matcher. Utöver det så kommer Anthony Martial troligen att missa morgondagens match, och likaså Scott McTominay.

Med Casemiro avstängd och McTominay skadad så kommer Marcel Sabitzer kastas in i hetluften direkt. Österrikaren gjorde ett fint inhopp i helgen, men nu kommer han troligtvis spela från start, och det ska bli intressant att se hur han sköter sig. Annars så tror jag inte att vi kommer att få se speciellt många ändringar i startelvan då Erik ten Hag har visat att han inte gillar rotation.

Marcel Sabitzer kommer förmodligen att kastas in i hetluften direkt.

Kanske får vi se Diogo Dalot från start, men samtidigt så har Aaron Wan-Bissaka varit riktigt bra i portugisens frånvaro, så jag hade haft kvar engelsmannen i startelvan. Alltså tror jag på en backlinje likt den vi fick se i lördags. Det innebär Wan-Bissaka, Raphaël Varane, Lisandro Martinez och Luke Shaw.

Vidare till mittfältet så kommer att se annorlunda ut med tanke på Casemiros avstängning. Med Casemiro, Christian Eriksen och Scott McTominay borta så har man inte så många val, utan det kommer förmodligen bli Sabitzer och Fred på mittfältet, och det borde i mitt tycke vara ett fullt tillräckligt mittfält mot ett lag som Leeds.

Framåt så ser jag inte att Ten Hag gör några ändringar, utan Bruno Fernandes kommer att starta där han brukar. Sedan tror jag att Antony kommer att få fortsatt förtroende, även om nu Jadon Sancho är ett annat alternativ på högerkanten. Till vänster är Marcus Rashford given, och med Martial borta så lär det bli Wout Weghorst som startar på topp.

Möjlig startelva:

Leeds United

Efter ett antal dåliga resultat som gör att man befinner sig på en 17:e plats i ligan så meddelade Leeds under gårdagen att man sparkat Jesse Marsch. Senare gick man också ut med att trion Michael Skubala, Paco Gallardo och Chris Armas kommer att leda laget imorgon.

Armas är ett relativt känt namn för United-fans, men inte för rätt anledning. Amerikanaren var nämligen en del av Ralf Rangnicks tränarstab under tyskens tid som tränare i klubben.

Det blir inte bättre av att Rodrigo kommer att vara borta i flera veckor och därmed missa morgondagens match. Utöver det så kommer Archie Gray, Adam Forshaw, Stuart Dallas missa matchen, och även Sonny Perkins är ett frågetecken. Dock kommer Robin Koch vara tillbaka efter att ha avtjänat sin avstängning på grund av för många gula kort.

Jag förväntar mig inte större ändringar i startelvan, utan jag tror att man vill behålla lite stabilitet med tanke på att det är en veckomatch och då man inte haft speciellt mycket tid att göra förändringar.

I mål fortsätter Illan Meslier som är lagets klara förstaval. I backlinjen tror jag att Robin Koch kommer in, vilket skulle betyda ett försvar beståendes utav Pascal Struijk, Koch, Liam Cooper och Luke Ayling.

På det defensiva mittfältet tror jag att vi får se en amerikansk duo i form av Tyler Adams och Weston McKennie. Vidare så tror jag att vi får se en frontfyra beståendes utav Jack Harrison, Wilfried Gnonto, Luis Sinisterra och Patrick Bamford.

Möjlig startelva:

Historik

Det har blivit en del storsegrar för Manchester United mot Leeds på senare tid. Bortsett från en 0-0 match så har det blivit stora siffror i de fem senaste mötena mellan lagen.

Senast man möttes blev det 4-2 till United, och gången innan det blev det 5-1. Sedan kommer nog de flesta ihåg 6-2 segern i december 2020.

Visste ni att…

 • På de senaste fem mötena har Manchester United gjort hela 18 mål. Det ger ett målsnitt på 3,6 mål per match.

Matchinformation

Manchester United
Leeds United
Turnering: Premier League, omgång 8
Tid: Onsdagen den 8 februari 2023, 21.00
Plats: Old Trafford, Trafford, Manchester
Domare: Simon Hooper
Teve: Viaplay

Manchester United

Skador och avstängningar:

 • Casemiro (avstängd)
 • Martial (skadad, inget datum)
 • McTominay (skadad, tidigast mitten februari)
 • Eriksen (fot, tidigast slutet april)
 • Van de Beek (knä, juli)
 • Jones (skadad, inget datum)
 • Mengi (hamstring, inget datum)
 • Greenwood (otillgänglig, tills vidare)
Tveksamma:

 • Inga bekräftat tveksamma.
FORM
O18/1C PalaceBPL1-1
F22/1ArsenalBPL2-3
V25/1NottinghamBLC3-0
V28/1ReadingHFA3-1
V1/2NottinghamHLC2-0
V4/2C PalaceHPL2-1

Leeds United

Skador och avstängningar:

 • Rodrigo (fot, april)
 • Gray (fot, mitten februari)
 • Forshaw (ljumske, mitten februari)
 • Perkins (fot, mitten februari)
 • Dallas (lår, inget datum)
Tveksamma:

 • Inga bekräftat tveksamma.
FORM
O8/1CardiffBFA2-2
F13/1Aston VillaBPL1-2
V18/1CardiffHFA5-2
O22/1BrentfordHPL0-0
V28/1AccringtonBFA3-1
F5/2NottinghamBPL0-1

United mot Leeds United

Totalt:11350-36-27167-116
Hemma:5326-17-1090-46
Premier League:2816-8-450-22
SENASTE MÖTENA
V2020-12-20HPL6-2
O2021-04-25BPL0-0
V2021-08-14HPL5-1
V2022-02-20BPL4-2
SENASTE HEMMAMATCHER
O2004-02-21HPL1-1
F2010-01-03HFA0-1
V2020-12-20HPL6-2
V2021-08-14HPL5-1
Res med oss till Manchester!