Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Matchdag: Manchester United - Leeds United
Krig om rosor i vår borg men utan generalen

WWWW
WWWW
WWWW
W

Manchester Uniteds hemmaform är bra.

LLDD
LDL

Leeds United är i största allmänhet dåliga.

(Endast ligamatcher i formkurvan för Leeds.)

Så kvällens match på Old Trafford borde bara kunna sluta på ett sätt.

Men… Vi vet hur det är. Det Leeds som kommer till Old Trafford ikväll kommer vara taggat till tusen. Leeds hatar United, United hatar Leeds. I matcher som denna kastas formen ibland ut genom fönstret.

Som vanligt handlar det om fullt fokus för Manchester United. Det borde inte vara något problem ikväll. Spelarna i United ska ha koll på att vi hatar Leeds.

Barcelona är en vecka bort. Det är två och en halv vecka till Ligacupfinalen.

Att tappa fokus på nästa match är aldrig acceptabelt. Ibland kan det emellertid vara förståeligt. Har spelarna inte fokus på Leeds ikväll går det inte ens att förstå.

Jag förutsätter att vi kliver ut och tar kommandot från avspark. För vi är mycket bättre än Leeds.

Vi saknar några spelare. Framför allt mittfältsgeneralen Casemiro och hans ordinarie kompanjon Christian Eriksen. Det blir spännande att se hur Fred och Marcel Sabitzer löser det. För att det blir de två ser jag som en självklarhet.

David de Gea vaktar förstås målet men i backlinjen kan det tänkas bli någon förändring. Det tycks vara att Erik ten Hag har större förtroende för reserverna i backlinjen än framåt. Lisandro Martínez är avstängd i första mötet mot Barcelona, så han får sin vila då. Raphaël Varane däremot kan tänkas få vila i någon match. På högerbacken kan det vara klokt att spela igång Diogo Dalot, om han är redo att starta. För Dalot och Aaron Wan-Bissaka igång samtidigt skulle ge oss ytterligare ett verktyg i den taktiska lådan. Om Luke Shaw ska vikariera för Martínez mot Barcelona kan det vara klokt att ge Tyrell Malacia några minuter mot Leeds. Men grundtipset måste ändå vara att vi spelar samma backlinje som senast.

Offensivt saknas Antony och Anthony Martial. Laget är bättre med Martial på planen, det tycker jag att prestationerna har bevisat. Martial har vi emellertid fått klara oss utan mest hela säsongen. Så det blir av den anledningen ett mindre kännbart tapp.

Då är det nog värre att vi tappar Antony, även om hans prestationer har varit ifrågasatta. För min uppfattning är att spelet i allmänhet flyter bättre när Antony spelar.

Med Antony ute blir det intressant att se vem som spelar högerforward. Jag var lite inne på att Marcus Rashford skulle kunna kliva upp på topp i den här matchen med Alejandro Garnacho till vänster. Men med Antony frånvarande tror jag Ten Hag vill ha Rashford på ordinarie position.

Kan Garnacho vikariera till höger? Det har vi inte sett än. Mitt minne är att han såg lite vilsen ut när han spelade till höger i juniorlaget. Men statistiken indikerar att det kan vara ett felaktigt minne.

Å andra sidan har det primärt varit Rashford till höger när han och Garnacho har varit yttrarna. Det är ett alternativ ikväll.

Ett ytterligare alternativ är Jadon Sancho. Antingen som högerytter eller som tia. Det senare betyder i så fall att Bruno Fernandes kliver ut till höger. Fernandes till höger med Sancho som tia fungerade bra mot Nottingham, om än i en död match och under kort tid.

Oavsett vilka elva som springer ut på Old Traffords gräs ikväll är förväntningen att de ska göra tillräckligt för att vinna.

Res med oss till Manchester!