Muss.se » Nyhetsarkiv » Damlaget | Herrlaget

Unitedsvepet
Martial och Weghorst viktiga / Sancho på rätt väg / Kane eller Omishen?

Onsdagens nyhetssvep kommer med nyheter från andra delen av Ten Hags presskonferens där vi bland annat får veta att han är nöjd med både Wout Weghorst och Anthony Martial trots att den senare spelar sällan. Även Sanchos återkomst utvärderas som god. I övrigt lite av varje. 

 

Martial och Weghorst viktiga

Ten Hag betonade åter igen att Martial är väldigt viktig för laget när han kan spela. Det kom frågor om Martials många skadeperioder men Ten Hag ville främst lyfta vikten av när han väl spelar. Ten Hag beskrev också att teamet har lagt mycket tid på återhämtning och rehabilitering med Martial och att de gör allt vad den kan för att få honom mer tillgänglig. I nuläget där det sig om en höftskada.

På frågor om Martials egenskaper gentemot Wout Weghorst så fick vi veta att han uppskattar båda mycket på olika sätt. Ten Hag: “Martial kan användas lite mer brett men Wout Weghorst har gjort det mycket bra i presspel, i sina rörelser för att skapa ytor för andra. Målen kommer att komma”.

Förutom Martial saknar offensiven Antony till matchen ikväll då han dras med skadeproblem i ett ben.

På frågor om nya spelare in, särskilt på mittfältet där flera är skadedrabbade, så svarade Ten Hag att han hela tiden kollar och tänker långsiktigt, i flera fönster framåt. Saker kan dock ändras. Ten Hag: “ingen trodde till exempel att Garnacho skulle ha den utveckling han haft”.

På frågor om domarnas insatser det sista så upprepade Ten Hag att han inte var nöjd men att de måste lägga energi på annat.

På frågor om sin egen roll så och hur länge han tänker sig stanna i klubben så fick vi svaret att han är här för att stanna. Ten Hag: “jag har varit länge i flera klubbar och har absolut siktet inställt på att planera långsiktigt att bygga upp en kultur och ett sätt att spela, att utveckla spelarna och laget. Detsamma gäller med värvningar”.

 

Sancho på rätt väg

Sancho fick också beröm av Ten Hag som menade att återkomsten går som den ska, han har gjort det bra. Meningen var att han skulle komma in senast mot Crystal Palace men allt ändrades av utvisningen på Casemiro. Det var ett hårt slag ur flera aspekter men laget visade glöd och vilja, sa Ten Hag.

Landslagsuttagningar

Flera landslagsuttagningar är aktuella på damsidan. Till Englands landslag finns följande spelarna med, Mary Earps, Emily Ramsey, Maya Le Tissier, Ella Toone, Katie Zelem, och Alessia Russo.

I Frankrikes landslag ser vi 25-åriga lånet Estelle Cascarino. Däremot saknas försvararen Tounkara.

Englands U23 och U19-trupp innehåller också flera namn från Manchester United, bland annat Grace Clinton och Tara Bourne (utlånad).

I Wales trupp återfinns Ladd, Jones och Middleton-Patel. Laget ska spela i Pinatar Cup mot Filippinerna och Island.

Kane eller Osimhen?

Rykten om anfallare in fortsätter. Ska det bli Harry Kane och en satsning på en lite äldre men väldigt pålitlig målskytt eller ska intresset riktas mot unge Victor Osimhen från Napoli. James Ducker och The Telegraph rapporterar om att Ten Hag överväger någon av dessa i jakten på en riktig striker. Enligt vissa källor sägs Osimhen bättre passa Ten Hags spelstil genom en mer variationsrik anfallare med fart.

Den potentiella affären jämförs med huvudbryn från 2012, och frågan om det skulle bli Robin van Persie framför Robert Lewandowski 2012. Vi vet alla hur det slutade.

Earps bland de tre

Uniteds ofta hyllade målvakt Mary Earps är åter igen på agendan för att få ett pris. Hon finns bland de nominerade till FIFAs pris för bästa målvakt i VM 2022. Hon slåss med Ann-Katrin Berger (Tyskland) och Christiane Endler (Chile).

PSG-emir intresserad av köp

Enligt The Guardian är emir Sheikh Tamim bin Hamad al-Thani intresserad av att köpa Manchester United. Han sägs värdera klubben till något mindre än vad Glazer vill sälja för, närmare bestämt 4,5 miljarder pund snarare än de 6 miljarder som framförs som Glazers summa.

Emiren äger sedan 2011 PSG och nuvarande regler i UEFA tillåter inte lag med samma ägare att spela mot varandra. Intressenterna från Qatar sägs vilja diskutera dessa regler. Vi tar nyheten med en nypa salt och ser fram emot andra nyheter i ärendet.

 

Res med oss till Manchester!