Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Spelarbetyg: Leeds - Manchester United 0-2
Individer fixar tre poäng!

Efter onsdagens drabbning förväntade vi oss en intensiv match mellan Manchester United och Leeds även idag. Så blev det också. Startelvan var något förvånande utan både Varane och Martínez och flera oroliga röster höjdes innan match.

En av de mest kritiska rösterna tillhörde Bojan Djordic i Viasats studio, som inte tyckte elvan som gick ut idag kan konkurrera om titlar. Han har nog rätt, men vi ska ändå kunna vara bra nog mot Leeds United. Så är det.

Istället fick vi se Leeds komma ut bäst i hög press och de var också nära att ta ledningen tidigt. Att Manchester United är sårbart med rotation och en avstängd Casemiro är utan tvekan en realitet. Att dagens backlinje inte är bekväm med pressen är också uppenbart. Taktiken med uppbyggnad från en trebackslinje lyckades inte från start.

Överlag känns Leeds som ett mycket piggare lag efter Jesse March när United går ut för stillastående och ser mer krystade ut. Andrabollarna går till Leeds. andrabollarna. också på oss alltför många frisparkar.

I andra halvlek såg det till en början likadant ut. Leeds låg nära ett mål. Lite så man funderade på om flytet och medgången nu var slut. Efter bytena kommer en viss positiv tendens även om matchen böljar fram och tillbaka.

Sedan kommer då ett fint uppspel av Sabitzer, klassinlägg av Shaw när vi nästan hade räknat in 0-0 och två poäng på två matcher mot Leeds totalt. Rashford har extremt fin tajming som vanligt och behöver uppenbarligen avgöra matcherna själv. Garnachos snabbhet gör också att vi till slut vinner säkert utan att på något sätt glänsa.

Oerhört skön summering även om eftersmaken innehåller en viss oro för lagets bredd. Barcelona härnäst. Casemiro med då.

Betygsskala: 1-10, där 4 är usel, 5 är dålig, 6 är godkänd, 7 är bra, 8 är mycket bra, 9 är fantastisk och 10 är utomjordiskt bra.

David de Gea: 6

Behöver inte göra jättemycket men håller nollan igen, blandar och ger med fötterna tyvärr vilket andra lag nog hade utnyttjat. Godkänd ändå såklart när nollan hålls.

Luke Shaw: 6

Med plus godkänd insats av Shaw som får gå ut som mittback igen. Ett stadigt alternativ till övriga där nu och viktig även som framspelare.

Diogo Dalot: 5,5

Har en bra bit kvar till sin form men på viss väg. Får så när göra mål.

Harry Maguire: 5

Kommer in från start något oväntat, står och sover en del i början. Nära att ge bort ledningsmålet till Leeds med nonchalant passning och för trubbig överlag.

Tyrell Malacia: 5,5

Är absolut en lovande vänsterback men lite kort i rocken idag, känns farligt flera gånger på vänsterkanten.

Marcel Sabitzer: 6

Andra matchen från start och ser absolut ut att kunna bli nyttig framöver. En bit kvar till någon dominans på mittfältet dock men klart godkänd. Avgörande vid ledningsmålet.

Fred: 5,5

En mycket tveksam insats i onsdags, och ser ihålig ut stora delar av matchen även idag. Gör det något bättre i andra med sitt slit och godkänd sista 20.

Bruno Fernandes: 6

Är som vanligt viktig med öppnande passningar. Borde dock gjort mål i slutet av första, och mattas av i andra halvlek. Med viss tvekan godkänd.

Jadon Sancho: 6

Börjar absolut hitta tillbaka till en fin matchform. Pigga löpningar och tajmingen ser bättre och bättre ut, om än inte alls på topp.

Marcus Rashford: 8

Alltid ett hot för motståndsförsvaret och måste uppenbarligen avgöra matcherna på egen hand. Oerhörd fin tajming i straffområdet.

Wout Weghorst: 5,5 

Sliter och försöker hela tiden, men får ut väldigt lite konkret. Får också för lite bollar. Gör några fina och avgörande passningar i slutet av andra vilket drar upp betyget. Hade behövt ”offsidemålet”.

Alejandro Garnacho: 7

Inbytt 61. Efterlängtat byte med sin snabbhet. Är ganska osynlig till en början men avgör sedan matchen!

Lisandro Martínez: 7

Inbytt 61. Lyfter hela laget med sin blotta närvaro. Stabil och öppnar upp med med fina passningar.

Aron Wan-Bissaka: 6

Inbytt 73. Ser stabil ut och gör inga misstag. På högerbacken har vi två goda alternativ framåt helt klart.

Anthony Elanga: n/a

Inbytt 91. Spelade för kort tid för att betygsättas.

Erik ten Hag: 6

Ställer ut en förvånande backlinje och har uppenbarligen en plan som inte lyckas. Svårt att förstå att Martínez inte spelar från start. Weghorst spelar för länge. Gör rätt byten till slut och nmåste såklart bli godkänd när laget vinner.

Res med oss till Manchester!