Muss.se » Nyhetsarkiv » Damlaget | Herrlaget

Unitedsvepet
Sabitzer blir permanent? / Qatarbud om hela kakan / Leon uttagen men kritisk

Tisdagens nyhetssvep innehåller fortsatta rapporter om nya ägare, där ett bud förväntas från Qatar inom kort för att överta hela klubben. Vi rapporterar också om att Bayern München sägs vara öppna för att sälja Marcel Sabitzer till sommaren och att -Adriana Leon och hennes landslagskompisar i Kanada riktar kritik mot  kanadensiska fotbollsförbundet.

Sabitzer blir permanent?

Enligt rapporter sägs Manchester Uniteds styrelse vara mycket nöjda med Marcel Sabitzer och hans fysiska styrka. Även om affären hittills pekats ut som ett lån och inget annat, menar tyska Sky Sports och Florian Plettenberg att Bayern München är redo att sälja honom till sommaren.

En av dem som nämns som potentiell ersättare till Sabitzer i Bayern München är Konrad Laimer från Australien.

Qatarbud om hela kakan

Turerna kring en försäljning av Manchester United fortsätter. Det spekuleras i delägare där Glazers kvarstår med ägandeskap eller att de försvinner helt. Rapporter från Qatar gör gällande att ett bud är på väg som vill överta hela klubben. Det är The Telegraph som kommer med dessa uppgifter.

Det är fonden The Qatar Investment Authority som ligger bakom, en fond som bland annat också äger affärskedjan The Harrods och som via Qatari Sports Investments också äger PSG. Frågan om vad det senare innebär är oklart. Kommande dagar lär klargöra vartåt det lutar.

Samma tidning gör gällande att intressenterna från Qatar gärna vill involvera David Beckham som frontfigur i en affär. Beckham har tidigare varit ambassadör i samband med VM, men säg inte nappa på försöken att han ska fronta en affär.

Han har dock tidigare sagt att han kan vara öppen för samtal med eventuella budgivare då han varit blivit mer aktiv i investeringar av fotbollsklubbar. Ett annat namns som nämns i samband med potentiella budgivare är Alex Fergusson. Det är uppenbart attraktivt att försöka få klubblegender att fronta en eventuella affär.

Liknande uppgifter kommer från The Guardian där Qatars emir sägs kunna lägga ett på över 4 miljarder pund före deadline nu på fredag.

Leon uttagen men kritisk

Damlagets kanadensiska forward Adriana Leon är uttagen til landslagsspel inför match mot USA nu på torsdag. Matchen ingår i cupen, SheBelieves. Kanada är regerande olympiska mästare.

Kanadas landslag har dock omgärdats av turbulens under den senaste tiden då spelarna är mycket kritiska till förbundets beslut om att dra ned på budgeten för laget i förberedelserna  för kommande VM-spel. Spelarna menar att det hämmar Kanadas chanser att fortsätta utvecklas och vara med på toppnivå även framöver. De kan lägga mindre på träningslager och på personal runt laget. De drar också paralleller till herrlaget som uppenbarligen har en betydligt högre budget.

Bråket och eventuella aktioner från spelarna att stressa i kommande matcher verkar temporärt ha löst sig efter möten mellan förbundet och spelarnas intresseförening. Däremot kvarstår kritiken om att nedskärningar av budget i programmet inför VM är oacceptabelt.