Muss.se » Nyhetsarkiv » Damlaget | Herrlaget

Unitedsvepet med presskonferens
Fokus på nästa match / Ny verksamhetschef anställd / Landslagsspel för damerna

I dagens nyhetssvep tar vi bland annat upp Erik ten Hags presskonferens inför söndagens match mot Leicester City. Vidare så har klubben anställt en ny verksamhetschef på fotbollssidan. Vi har även en del nyheter kring försäljningen av klubben, där Qatar ska förbereda ett bud. Utöver det så har vi en del nyheter på damsidan där landslagsspel pågår för fullt.

Det och mycket annat hittar ni nedan.

Fokus ligger på nästa match

Erik ten Hag har pratat med media inför söndagens möte med Leicester. Där togs ett flertal olika ämnen upp, som bland annat lagets titelchanser, fokus, det tuffa spelschemat, och försäljningen av klubben.

Inledningsvis fick holländaren frågan om spelarna kommer att kunna hitta fokus och energi inför helgens match, efter att ha spelat en tuff match igår.

“Ja, naturligtvis. Det handlar om om vi gör saker rätt och att vi är redo. Vi har varit i den här rytmen i många veckor. Så våra spelare har fått bra sömn, bra återhämtning, och de kommer att vara redo för söndag. Definitivt.”

Ten Hag pratade även om det fullspäckade schemat, där han menade på att hans spelare gillar det.

“Ja, men spelarna i vår trupp, de gillar det. De gillar att spela i stora matcher och de vet som lag, och som individ växer man från sådana matcher. Idag spelade vi mot bättre spelare, ett bättre lag och det kommer att hjälpa oss i vår process. Vi är i rätt riktning så vi måste fortsätta den här processen. Vi kommer att analysera igen, vi kommer att kritisera, vad som gick bra, vad som gick fel, och vi går vidare till söndagen, nästa match och nästa stora match.”

Sedan pratade han lite om lagets titelchanser i ligan, och där var han snabb med att säga att man inte tänker så långt fram i tiden.

“Vi tänker inte på det än så länge. Vad vi måste göra är att sätta oss i en bra position i april , så vårt tänkande kan bara vara på nästa match och hur vi kan bli bättre än vi var i förra matchen. Vi måste tänka på att gå från match till match för att hjälpa oss lägga rätt energi och fokus.”

Vidare fick han frågor kring försäljningen av klubben, och där meddelade att han följer det, men att fokus ligger på det sportsliga. 

“Vi följer det, det är vår klubb och självklart är vi engagerade, men vi fokuserar på fotboll, på träning, på vårt sätt att spela, på spel och det är det vi fokuserar på. Och vi njuter verkligen av det för tillfället. Ja, vi fokuserar på spel, vi har fyra tävlingar att spela i. Så andra i klubben måste ta beslut och anstränga sig i den processen, men det är inte upp till oss.”

Ny verksamhetschef anställd

Manchester United har anställt en ny verksamhetschef på fotbollssidan. David Harrison, tidigare i Everton kommer att sköta fotbollsverksamheten där hans ansvar ligger i att se till att allt sköts så smidigt och effektivt som möjligt.

Detta kommer att inkludera ledning av all fotbollsverksamhet på Carrington för herr-, dam- och akademilagen, inklusive viktiga områden som fotbollsadministration, lagresor och spelarstöd.

John Murtough hade följande att säga om Harrison.

“David är känd som en av de mest skickliga och respekterade operatörerna inom fotboll och vi är mycket glada över att han har valt att ansluta sig till Manchester United. Han kommer att tillföra djup erfarenhet och kunskap till denna viktiga roll, och ge ytterligare styrka till den stödstruktur vi bygger kring våra fotbollslag, för att ge våra spelare och personal den bästa chansen att lyckas.”

Harrison hade i sin tur följande att säga.

“Jag är glad över att ta den här rollen vid en sådan möjlighet och löfte för Manchester United. Jag kommer alltid att vårda mina minnen från 27 år i Everton och önskar alla på Goodison och Finch Farm all lycka i framtiden. Nu ligger mitt fokus på att hjälpa Manchester United att skapa den bästa möjliga operativa miljön för att stödja framgång på planen.”

Saudiarabien överväger bud på United.

Enligt The Telegraph så överväger Saudiarabiska grupper att buda på Manchester United innan dagens deadline. Enligt tidningen så har ett flertal privata grupper i Riyadh gjort formella förfrågningar och ser ut att vilja konkurrera med Qatar och Sir Jim Ratcliffe i vad som skulle kunna bli den största affären i idrottens historia.

Vidare så skriver man att detaljerade erbjudanden redan har nått Glazer-familjen och att en komplett försäljning ska vara mest sannolik, med hoppet om att en affär ska vara klar i slutet på April.

Ett budkrig väntas

Enligt Bloomberg så ska investerare från Qatar förbereda ett bud på cirka £5 miljarder i vad som enligt människor med vetskap om situationen kommer att bli “ett våldsamt budkrig”.

Vidare skriver man att ett konsortium, som inkluderar Qatars före detta premiärminister Hamad bin Jassim bin Jaber Al Thani ska hålla på färdigställa ett erbjudande till Glazer-familjen. Precis som The Telegraph rapporterade så skriver Bloomberg att det kommer att finnas konkurrens i form av Sir Jim Ratcliffe.

United har ögonen på Mount

Manchester United är en av de klubbar som håller ett öga på Mason Mounts situation i Chelsea.

24-åringens kontrakt går ut år 2024 och enligt ESPN så har är man för tillfället långt ifrån en överenskommelse.

Tottenham-spelare anklagas av FA

Efter att Ella Toones röda kort dragits tillbaka så har nu FA istället anklagat Tottenhams Eveliina Summanen för att framgångsrikt ha lurat en domare.

FA påstår nämligen att Summanen begått en tydlig filmning som ledde till att en motståndare utvisats, vilket klassas som olämpligt beteende.

Middleton-Patel har gjort landslagsdebut

På damsidan är det landslagsspel som gäller, där ett flertal United-spelare har representerat sina länder.

Bland annat så gjorde Manchester Uniteds Sofia Middleton-Patel i onsdags sin seniordebut i det Walesiska landslaget när man slog Filippinerna med 1-0.

Det blev alltså en hållen nolla för Middleton-Patel i sin debut, och utöver det så spelade även Hayley Ladd och utlånade Carrie Jones från start.

Hanson och Thomas involverade i skotsk förlust

Manchester Uniteds Kirsty Hanson, för tillfället utlånad till Aston Villa, fick spela från start när Skottland åkte på en 2-0 förlust mot Island.

Hanson fick spela 58 minuter innan hon ersattes av en annan Unitedspelare i Martha Thomas.

Vilde Böe Risa från start när Norge vann

Vilde Böe Risa fick spela hela matchen när Norge slog Uruguay med 1-0. Det blev inga mål eller assist för Risa, men hon fick syna det gula kortet i den 11 minuten.

Maria Thorisdottir fanns med på bänken men fick dessvärre inte göra något inhopp.

Cascarino från start för Frankrike

Manchester Uniteds nyförvärv Estelle Cascarino fick spela dryga timmen när Frankrike slog Danmark med 1-0. 

Russo målskytt för England

Mary Earps, Alessia Russo och Ella Toone spelade alla från start när England under gårdagen slog Sydkorea med 4-0.

Russo blev även målskytt när hon gjorde 3-0 innan hon i den 64:e minuten byttes ut. Toone stod för en målgivande passning till Chloe Kellys 2-0 mål.

Leon från start för Kanada.

Adriana Leon fick spela 57 minuter för Kanada i lagets 2-0 förlust mot USA i SheBelieves Cup.

Blundell och Hanson nominerade

Hanna Blundell och Kirsty Hanson har båda nominerats till månadens spelare i WSL. Blundell har varit stabil i lagets defensiv som släppt in ett mål på två matcher i februari månad.

Kirsty Hanson, som är utlånad till Aston Villa har producerat rejält offensivt där hon bidragit med ett mål och hela tre målgivande passningar.

Skinner nominerad

Även damernas tränare Marc Skinner har blivit nominerad. Skinner är en av tre tränare som nominerats till månadens tränare för februari månad.

Detta är den tredje månaden i rad som Skinner nominerats till denna utmärkelse.

Ny speltid för damerna

Damernas möte med West Ham United har fått en ny starttid. Matchen, som spelas på Old Trafford kommer att gå av stapeln vid 18:30 istället för 13:30.

Garnacho på B-listan

Manchester United har nu bara 24 spelare i sin EL-trupp. Anledningen till detta är att Alejandro Garnacho nu kan listas på B-listanspelare och behöver därmed inte listas i den 25-mannatrupp som tas ut.

Kriterierna för att kunna listas på B-listan lyder följande:

En spelare kan registreras på lista B om han är född den 1 januari 2001 eller senare och sedan sin 15-årsdag har varit berättigad att spela för den berörda klubben under en oavbruten period på två år, eller totalt tre år i följd med maximalt av en låneperiod till en klubb från samma förening för en period som inte är längre än ett år.