Muss.se » Nyhetsarkiv » Damlaget | Herrlaget | Ungdomslagen

Unitedsvepet
Nya turer i ägarfrågan / Kontraktssamtal med Rashford har inletts / United i landslagen

Veckans första nyhetssvep tar föga överraskande avstamp i ägarfrågan, där det är nya turer mer eller mindre varje dag. Bland annat uppges en amerikansk hedgefondförvaltare vara intresserade av att investera i Manchester United men då också hjälpa Glazer stanna kvar. 

Vi noterar även att U18 åkte på en storförlust, att kontraktsförhandling med Marcus Rashford har inletts, samt att en del Unitedspelare representerat sina landslag.

Det senaste i ägarfrågan

Det är just nu ovisst vem som kommer ta över ägandet av Manchester United, om du blir något överhuvudtaget. Det senaste, enligt ESPN, gör gällande att Glazer kan komma att stanna kvar som ägare, detta med hjälp av den amerikanske hedgefondförvaltaren Elliott Management Corporation, som då kommer investera i en ägarandel i klubben. Det handlar därmed inte om ett bud och fullskaligt övertagande.

Vidare skriver Henry Winter på The Times att Sir Jim Ratcliffe och hans bolag Ineos fortsättningsvis kommer lägga bud utan hjälp av andra investerare. Det kommer därmed handla om ett majoritetsägande av klubben.

Storförlust för juniorerna

Uniteds juniorer fina svit på tio matcher utan förlust bröts i lördags mot Nottingham Forest. Och det med besked.

Hemmalaget vann med 4-0 i en match som det var uppförsbacke i redan efter 10 minuter. 1-0 stod sig till paus, men i andra halvlek gjorde Forest tre mål.

United ligger trea i tabellen, bakom Sunderland och Manchester City.

Rashford mot nytt kontrakt?

Marcus Rashford är just världens hetaste fotbollsspelare. United lär vilja behålla honom till varje pris.

Engelsmannens kontraktssituation uppges i alla fall inte påverkas av ägandefrågan som är så het för tillfället. Samtal mellan Rashford, hans entourage, och United rapporteras nu ha inletts.

Även förhandlingar om David De Geas, Luke Shaws, ochDiogo Dalots kontrakt går framåt…

United i landslagen

En del av damerna är just nu på landslagsuppdrag med sina respektive landslag. Bland annat noterar vi vinster för Adriana Leons Kanada och Katie Zelems England.

Zelem ensam från United

England vann mot Italien i Arnold Clark Cup mot Italien med 2-1, men det var bara Katie Zelem som fick speltid av Unitedspelarna. Hon byttes in andra halvlek och fick, likt i United, ta på sig kaptensbindeln.

Alessia Russo, Ella Toone, och Mary Earps fick se matchen från bänken.

Leons Kanada segrade

Kanada spelade i SheBelievesCup mot Brasilien och vann med 2-0. Adriana Leon spelade från start i anfallslinjen men blev utbytt, utan att hamna i målprotokollet.

Thomas startade för Skottland

Martha Thomas spelade från start i anfallet när Skottland vann med 2-1 mot Filippinerna i Pinatar Cup. Hon byttes ut i den 72 minuten. Kirsty Hanson däremot, utlånad från United till Aston Villa, byttes in i början på andra halvlek.

Förlust för norskorna

Maria Thorisdottir och Vilde Boe Risa fick se sig besegrade mot Danmark med 2-0 i turneringen Tournoi de France. Boe Risa blev utbytt och Thorisdottir spelade hela matchen.

Mållöst för Wales

Hayley Ladd spelade i mittförsvaret när Wales spelade 0-0 mot Island i Pinatar Cup. Carrie Jones, utlånad till Leicester City, hoppade in.

Cascarino från start i storseger

Frankrike, med Estelle Cascarino från start, segrade mot Uruguay med 5-0 i Tournoi de France. 26-åringen byttes ut i början på andra halvlek.

Dubravka får inte spela ligacupfinalen

Martin Dubravka lånades in till United från Newcastle och återvände för ett par veckor sedan.

I ligacupfinalen på söndag får emellertid slovaken inte spela, då han är “cup-tied”.

Det stora bekymret för Eddie Howe är nödvändigtvis inte att Dubravka är indisponibel, utan snarare att förstamålvakten Nick Pope är avstängd. Således har Newcastle två målvakter borta.

Sannolikt står Loris Karius i mål för skatorna. Kanske bra för United, eftersom tysken klivit fram för motståndarlag förr i finaler…

Res med oss till Manchester!