Muss.se » Nyhetsarkiv » Damlaget | Herrlaget | Ungdomslagen

Unitedsvepet
Nyheter inför Barcelona / Mannion har gjort debut / April-schema ändrat

Onsdagens nyhetssvep samlar upp presskonferens med Ten Hag och Raphael Varane samt en del annat smått och gott. Vi tar upp att flera matcher ändras i april och uppdaterar läget på damsidan och nuvarande landslagsspel. 

Nyheter inför Barcelona

Ten Hag satt bredvid Varane på presskonferens och fick bland annat svara på frågor om status i laget. Maguire och Antony dos Santos ska vara redo för spel medan Anthony Martial ännu saknas. Om stämningen i laget under denna hektiska period sa Ten Hag följande: “alla vill spelar stora matcher,  när vi var unga drömde vi om det, vi är i en bra position nu, det är bara februari ännu men flera stora matcher är på gång och vi njuter av det. Vi måste göra allt  för vi vill kunna matcha de bästa lagen”.

En sammanfattning av vad som sades mer under presskonferens är följande:

  • Ten Hag om middag med Sir Alex: det är alltid fint att prata med honom, han vill alltid klubbens bästa och jag ser fram emot nästa gång.
  • Ten Hag om att Barcelona är utan Pedri och Gavi imorgon: de är väldigt bra spelare och även om de är unga påverkar de Barcelonas spel mycket, men de har en mycket bred trupp. Jag vet inte vad Xavi tänker men han kommer ställa upp med ett bra lag. Vi måste spela på topp för att slå dem.
  • Ten Hag om de stora matcherna nu: vi vinner inga titlar nu men vi är med på många fronter. Det gäller att spela helt på topp annars har man ingen chans mot lag som Barcelona. Vi tror på det, och vår situation ger oss mycket energi.
  • Ten Hag om det är den största matchen han upplevt som tränare sedan 2019: nästa match är alltid den största för mig, det gäller att hela tiden se framåt. Jag  är fullt taggad för imorgon, det är två bra lag och det kommer att vara en mycket bra stämning

Från Varane hörde vi:

  • Vår första match mot Barcelona var väldigt bra, två offensiva lag som vill pressa högt. Nivån var hög och vi fick ett bra resultat. Vi kunde gjort fler mål men spelade med karaktär och personlighet, det är viktigt.
  • Vi har utvecklats mycket de senaste månaderna, vi spelar med större självförtroende och imorgon kommer stämningen vara elektrisk, vi måste hålla oss kalla och tro på det.
  • I think over the last month we have grown a lot,” Rapha added. ”We are playing with more confidence and tomorrow the atmosphere will be electric so we will have to manage our emotions by staying calm and believing.
  • Vi har utvecklats mycket redan men nästa steg är att slå ut lag som Barcelona. Det är en stor utmaning men också stor möjlighet.
  • De har uppenbarligen stora avbräck med Pedri och Gavi men har ett väldigt bra lag och kommer att hitta ersättare.
  • Vi måste vara fullt förberedda och de kommer att starta med spelare som är redo att spela denna stora match. Vi måste spela på samma sätt som senast och även bättre för att slå ut dem och gå till nästa runda.

Debut för Mannion

Aofie Mannion har nu gjort sin debut för det irländska landslaget. Matchen pågår ännu med ställningen 0-0.

 

Spanjor tar över Leeds

Rivalen Leeds har nu gjort klart med spanjoren Javi Gracia. Gracia kommer närmast från en sejour med Al Sadd SC från Qatar. Gracia som själv spelat som defensiv mittfältare i bland annat Real Sociedad och Villareal har även tränat Watford (2018-2019) och Valencia (2020-2021).

Landskamper på agendan

Flera damer är inblandade i landslagsspel dessa dagar. Matcher igår var mellan Frankrike och Norge där United representerades av Estelle Cascarino och Vilde Boe Risa. Matchen slutade 0-0. Matchen mellan Skottland och Ungern slutade 3-1.

Safia Middleton-Patel som nyligen skrev proffskontrakt med United spelar för närvarande för sitt Wales U19 mot Island. Matchen  pågår med ställningen står 1-0.

April-schema ändrat

Flera matcher är ändrade under april månad. Den schemalagda matchen mot Newcastle är flyttad till söndag 2 april på grund av sändningsrättigheter. Därefter vet vi nu att den uppskjutna matchen mot Brentford (på grund av helgens cupfinal) spelas hemma onsdag 5 april med starttid klockan 21 svensk tid.

Även schemalagd match mot Nottingham lördag 15 april kan komma att flyttas till söndagen om United är kvar i Europa League. Matchen mot Chelsea helgen efter det är fortfarande oklar då den sammanfaller med eventuella semifinaler i FA-cupen. Den viktiga matchen mot Tottenham den 25 april är också flyttad till 27 april och matchen hemma mot Aston Villa flyttas till söndag 30 april. Ett hektiskt schema även framöver alltså.

Ytterligare förändringar kan ske som en följd av Uniteds kvarvaro i många cuper.

Barcelonas trupp

Barcelonas trupp inför morgondagens match innehåller många fina spelare trots avsaknaden av Gavi och Pedri. Vi noterar att Sergio Busquets är med.

FA-cup på tv

Även damerna är vidare i FA-cupen och kommer att möta DurhamWFC i åttondelsfinal. Matchen sänds live på FA Player nu på söndag den 26 februari med start klockan 13.00 svensk tid.