Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Matchdag: Manchester United - Barcelona
Upprepa prestationen, avsluta bättre, bjud på mindre

Känslan är faktiskt att Manchester United går in som favorit i returmötet mot Barcelona. Sett till de båda lagens respektive tabellposition borde det inte vara så. Men av första matchen att döma är United det bättre laget.

Vi borde ha vunnit på Camp Nou. Jag hade förväntat mig att Barcelona skulle vara mycket bättre än de var då. Sen är det oklart för mig om det beror på att vi var bra, att de hade en dålig dag, eller om de helt enkelt inte är bättre.

Oavsett räknar jag med att Barcelona kommer vara bättre ikväll än förra veckan.

Problemet med bortamatchen var att vi bara fick med oss 2-2. Vi skapade klart bättre chanser matchen igenom. Inte bara det, vi bjöd ju på deras båda mål. Dessutom är det obegripligt att de inte fick en utvisning när vi ledde med 2-1.

Men bara 2-2 är vad vi har att förhålla oss till. Det ger oss åtminstone enkla förutsättningar: Vinn eller försvinn.

Det har varit ganska mycket snack om att Barcelona saknar ett par spelare. Vi saknade halva vår ordinarie startelva i första matchen. Ibland har du frånvarande spelare och då får nästa man på tur en chans. Svårare än så är det inte.

Oavsett skulle det vara en stor skalp för Manchester United att skicka Barcelona ut ur Europa. Det skulle också ge oss en välbehövlig boost inför Ligacupfinalen på söndag. Jag har en känsla av att resultatet ikväll kommer ha en ganska stor inverkan på söndag. Det är så mycket lättare att ladda om efter en seger.

Erik ten Hag kommer att skicka ut elva spelare ikväll. Det känns ovisst på flera positioner.

Vi kan skriva in sju spelare som självklara i elvan: David de Gea, Raphaël Varane, Lisandro Martínez, Luke Shaw, Casemiro, Bruno Fernandes och Marcus Rashford.

I backlinjen ska Diogo Dalot eller Aaron Wan-Bissaka in som högerback. Jag lutar svagt åt att det blir Wan-Bissaka.

Sen är frågan om det blir Marcel Sabitzer eller Fred bredvid Casemiro. Ja, om det inte blir både Fred och Sabitzer förstås. För det skulle det faktiskt kunna bli. Det som talar emot det är att det skulle vara ett konservativt – defensivt – val och känslan är att Ten Hag vill ta kommandot.

Vi vet inte hur Ten Hag ser på frågan: Fred eller Sabitzer? Han har ännu inte gjort det valet i en enda match (ja, i någon mening gjorde han det mot Crystal Palace, men då var det självklart att Sabitzer skulle börja på bänken). Det känns som 50/50 dem emellan.

Det blir också intressant att se hur mittfältet formeras taktiskt. Med ytterst få undantag har Ten Hags formation varit 4-2-3-1 den här säsongen. Ett av undantagen var borta mot Barcelona, då Fred och Wout Weghorst opererade framför Casemiro i en 4-1-4-1-formation.

Det funkade, så upprepa?

Men det som funkade då kan Xavi ha hittat ett motvapen för nu.

Vi vet att de vet att vi vet att… Det går att vrida och vända på i all oändlighet.

Oavsett har vi möjligheten att skifta under match. För oavsett vilka elva vi skickar ut kommer både 4-2-3-1 och 4-1-4-1 vara formationer vi behärskar.

Det naturliga att vi upprepar det som funkade senast. I så fall tar Weghorst och Jadon Sancho de två sista platserna i elvan. Men det är inte uteslutet att en av dem får kliva åt sidan för att ge plats för både Fred och Sabitzer.

Ett ytterligare alternativ att överväga är Antony, som bevisligen är en spelare Ten Hag gillar. Han ska ju vara tillbaka nu och hans frånvaro blev så kort att startelvan direkt inte kan uteslutas. Men Antony i startelvan skulle ändå förvåna.

Res med oss till Manchester!