Muss.se » Nyhetsarkiv » Damlaget | Herrlaget | Ungdomslagen

Unitedsvepet
Helgens ungdomsmatcher / Brev från Bossen / Glazer har inte bråttom att sälja

Ingen kan ha missat att Manchester United igår vann Ligacupen och så här dagen efter har vår käre manager passat på att skicka ett öppet brev till alla supportrar där ute. Utöver det som hände under gårdagen ska vi även gå igenom hur det har gått för ungdomslagen i helgen samt ta upp det senaste i ägarfrågan. 

Helgens ungdomsmatcher

U21: Surt baklängesmål i slutet

U21-laget tog emot Wolverhampton Wanderers i ligaspelet i fredags och var på väg mot en uddamålsseger efter mål av formstarke Omari Forson samt Joe Hugill.

Med bara ett par minuter kvar av ordinarie tid var ställningen 2-1 till United, men hemmalaget hann komma tillbaka och fixa 2-2.

I en väldigt haltande tabell placerar sig United just nu på en sjundeplats.

U18: Victor Musas målform fortsätter

Om ovan nämnda Forson är i gott slag, då kan vi säga detsamma om juniorernas Victor Musa. 16-åringen har på de fem senaste matcherna gjort sex mål, och i segern mot Derby County i helgen stod han för två av målen.

Matchen slutade 5-2 till United, i vad som rapporteras ha varit en mycket underhållande tillställning.

United övriga mål gjordes av James Scanlon, James Nolan, och Ethan Williams. Nedan kan ni se ett kanonmål signerat Nolan.

Glazer har ingen brådska att sälja

Ja, det är frågan. Det har kommit in officiella bud på klubben från både Sir Jim Ratcliffe och Sheikh Tamim bin Hamad al-Thani, men buden från respektive part uppges inte vara tillräckliga, rapporterar Financial Times.

Buden ligger på cirka 45 miljarder svenska kronor, men enligt Times kan ett världsrekord behöva slås för att ett nytt ägarskap ska bli verklighet i Manchester United. Den amerikanske företagsmiljardären Rob Walton tog nämligen över Denver Broncos (amerikansk fotboll) förra året och hostade då upp $4.6 miljarder.

Men samtidigt skrivs det också om att Glazer inte utesluter att fortsatt ha en ägandedel i klubben. Ett alternativ är då att ta in kapital från diverse investerare och på så vis också få bukt med balansräkningen.

Slutligen uppger Financial Times att Glazer inte har någon brådska att sälja och att frågan kan komma att intensifieras ännu mer till sommaren, när säsongen är över och transferfönstret öppnar.

Ett brev från Bossen

Erik ten Hag tog igår sin första titel som manager för Manchester United när Newcastle United besegrades i Ligacupen. Jag vågar nog sticka ut hakan och säga att det inte var den sista titeln som nederländaren kommer lägga till samlingen i United…

Det finns nog ingen där ute som tvivlar på att Ten Hag är rätt person att leda detta United, både i form av fotbollskompetens och karaktär.

Att han genuint bryr sig om klubben och supportrarna har vi verkligen fått svart och vitt på, när han efter finalen igår tog sig tid och knåpade ihop ett öppet brev, framför allt riktade till supportrarna.

Ten Hag skriver bland annat:

Jag är stolt över mina spelare och min stab för deras förberedelse och insats. Igår såg vi den lust, anda, och beslutsamhet som krävs av var och en av oss som representerar Manchester United.

Han fortsätter och låter meddela att man trots gårdagen inte kommer slå sig till ro.

Vi är medvetna om vilken historisk betydelse titlar har i den är fantastiska klubben. Vi är så glada att ta tillbaka den här troféen till Old Trafford, men vi är långt ifrån nöjda och kommer inte att slå oss till ro här och nu.

Ten Hag avslutar brevet med följande ord:

Tänk på att ni [supportrarna] är avgörande för vad vi vill uppnå, och ta gårdagens som ett bevis på vad som kan hända när vi är enade [United] tillsammans.

Tack för ert stöd och hängivenhet,

Erik ten Hag

Det här var bara ett par axplock av brevet. Vill man läsa hela är det bara att klicka på den inbäddade tweeten ovan.

Datum för Betis

Torsdagen den 9 mars klockan 21.00 tar United emot Real Betis i åttondelsfinal av Europa League hemma på Old Trafford.

Returen nere i Sevilla kommer spelas torsdagen den 16 mars med avsparkstid 18.45.

Nya regleringar får parlamentariskt stöd

Den så kallade moderna fotbollen växer sig större för varje år, men i Storbritannien får nu regleringar, initierade av supportrar, stöd från det brittiska parlamentet.

En reglering är bland annat att “historiska” klubbar ska kunna hindras från att gå i konkurs samt ge supportrar mer inflytande i rekrytering av klubbars tillsättning av ägare och andra viktiga poster genom något form av test.

Hela idéen är att värna om och försvara den engelska fotbollskulturen.

Hela listan med regleringar finns att läsa på BBC.

Earps kan prisas

Mary Earps kan under kvällen prisas för årets målvakt 2022 på Fifas The Best-gala.

Den engelska landslagsmålvakten utmanas av Lyons Christiane Endler och Chelseas Ann-Katrin Berger.

Dessutom utsågs Earps till månadens Unitedspelare i januari.

Vi önskar både grattis och lycka till, Mary!

Southampton anlitar ny manager

I mitten av mars tar United sig an Southampton. Då kommer vi få stifta bekantskap med jumbons nye manager Ruben Sellers, som ska försöka rädda sydkustlaget kvar i Premier League.

Res med oss till Manchester!