Muss.se » Nyhetsarkiv » Damlaget | Herrlaget | Ungdomslagen

Unitedsvepet med presskonferens
Nyckelspelare kan missa West Ham / Priser vid FIFA-galan / Betis-stjärnan missar United-mötet

Dagens svep kommer med det viktigaste som sades under Ten Hags presskonferens inför morgondagens match mot West Ham. I övrigt så rapproterar vi att Unitedspelare tog hem priser vid FIFA-Galan. Vi rapporterar även att en Betis-stjärna missar dubbelmötet i Europa League.

Ten Hags Presskonferens

Erik ten Hag höll idag sin presskonferens inför morgondagens FA-Cup möte med West Ham. Här tar vi med de viktigaste bitarna.

Om den nya stämningen i klubben

“Igår var spelarna fortfarande entusiastiska och dem ville fira detta momentum, men igår, efter att vi lugnat ner oss, återgår vi till jobbet. Det vi var tvungna att göra var återhämtning och de som spelade mindre gjorde en bra träning.”

Om hur hela truppen är viktig

“Vi vann inte med 11 spelare, vi vann med en trupp, och truppen är så viktig hela säsongen. Varje gång spelare kommer in [för att spela], om det är för hela matchen, för minuter eller ett par matcher, tror jag att vi även under matcher kan ändra dynamiken. Vi gör det med många fler än 11 ​​spelare, så jag räknar med dem, och jag vet att de kommer att vara redo för varje gång spelare spelar matcher tar de ansvar”

Om utvecklingen under säsongen

“Jag vet från tidigare jobb att det tar tid innan man kommer in i ett spelsätt, innan man lär sig reglerna och principerna. Man får rutiner i ett lag och det blir inte alltid rätt resultat. Resultaten fanns inte där i början av säsongen men jag fick ingen panik eftersom jag vet att det är en del av processen och du kan ta reda på mycket, du lär dig mycket under dessa veckor.”

Om skadeläget

“Anthony Martial är inte tillgänglig och Luke Shaw och Fred är frågetecken för morgondagen.”

Unitedrepresentanter vid FIFA-galan

Vi fick se några Unitedspelare ta hem priser på både herr och damsidan under årets FIFA-gala.

Mary Earps

Mary Earps tog hem priset som världens bästa kvinnliga målvakt efter sina utomordentliga prestationer för Manchester United och Englands landslag. Stort grattis!

Konstigt nog så fanns Earps inte med i damernas världselva där Lyons målvakt Christiane Endler fanns med istället. Det är såklart värt att notera att de som röstar fram bästa målvakt ej är samma som röstar fram världselvan.

Casemiro

Herrarna hade också en representant vid galan då Casemiro fanns med i herrarnas världslag. Brassen vann Champions League och La Liga med Real Madrid innan anslöt till Manchester United i somras. Sedan dess så har han fortsatt varit totalt dominant på mittfältet och förtjänar såklart sin plats i laget.

Betis-stjärnan missar United-mötet och resten av säsongen

Real Betis har bekräftat att anfallsstjärnan Nabil Fekir missar resten av säsongen med en grov korsbandsskada och missar därmed dubbelmötet mot Manchester United i Europa League.

Vi på Muss önskar såklart Nabil Fekir en snabb och smidig återhämtning.

Ny stjärna i ungdomslaget

Gabriele Biancheri är nu klar för Manchester United. Den 16-årige anfallaren bekräftade övergången från Cardiff med en bild på sociala medier som ni kan se nedan.

Biancheri har skrivit på ett fyra-årskontrakt med klubben.

Kvartsfinalen lottad

Kvartfinalerna i damernas FA-Cup har nu lottats och Manchester United kommer att möta Lewes när turneringen närmar sig sitt slutskede.

Res med oss till Manchester!