Spelarbetyg: Manchester United - West Ham United 3-1
Avancemang utan att imponera

Vi klev in i nästa runda av FA-Cupen med mersmak efter helgens ligacup-triumf. Det började dock ganska saktfärdigt mot West Ham och vi gick in i halvlek utan många imponerade situationer i matchen och ställning 0-0. West Hams ledningsmål fick en att tänka att detta kanske skulle bli ett tråkigt slut på FA-Cupspelet men efter grova försvarsmissar från gästerna och ett avgörande från en viss Argentinsk supertalang så blev det tillslut avancemang till kvartfinalen.

Vi kanske förväntade oss lite mer eld i spelet mot ett trögspelande West Ham men med en roterad startelva lyckades inte bryta ner London-laget i första halvleken där gästerna faktiskt kom närmast ledningen.

Matchens andra halvlek började som den första slutade med West Ham som det bättre laget och de tog även ledningen med ett fint avslut i den 54:e matchminuten. Detta Manchester United går dock inte av för hackor även när vi är dåliga och vi lyckas kämpa oss tillbaka in i matchen med lite hjälp från Naif Aguerd i West Ham försvaret.

Efter kvitteringen så vaknade hemmalaget men fick ingen utdelning förens matchens sista minut då Alejandro Garnacho avgör med ett skruvat skott som fortsatt bekräftar den enorma talangen som denna unga Argentinare besitter.

Slutresultatet hann bli 3-1 då Fred gick göra mål efter slarv i West Ham försvaret och Manchester United lyckas därmed vinna en match där laget inte alls imponerar. Det är trots allt en styrka att lyckas vinna matcher där inte allt stämmer och detta var ett klassiskt exempel av just detta.

David De Gea: 7,5

Gör flera fina räddningar, framförallt på Michail Antonios avslutsförsök. Han kan ju inte göra speciellt mycket åt Said Benrahmas mål. Väl godkänd.

Ännu en match där David De Gea gör stora och viktiga räddningar.

Diogo Dalot: 6

En ganska tyst match då han inte riktigt kunde följa med i anfallen. Hade det inte alltid rätt mot West Hams anfallare men han är ändå godkänd ikväll.

Harry Maguire: 6

Lite långsam vid vissa tillfällen med ingen helt dålig match från herr lagkapten. Godkänd med lite minus.

Victor Lindelöf: 6

Utbytt 58. Det är ju tydligt att Maguire och Lindelöf inte är vår bästa mittbacksduo men Svensken gör inte bort sig.

Tyrell Malacia: 5,5

Gör ganska många bra saker defensivt men lyckas inte alls med det offensiva spelet.

Scott McTominay: 5,5

Utbytt 46. Visar på offensiv kvalite men han har det väldigt svårt med försvarsspelet och byts ut efter första halvleken.

Marcel Sabitzer: 6,5

Utbytt 86. Ser bra ut i spelet och visar varför han mycket väl kan vara Casemiros lek-kamrat på mittfältet när han fått lite fler minuter i benen.

Bruno Fernandes: 5

Det var en frustrerad Bruno Fernandes som spelade fotboll på Old Trafford ikväll och han gör faktiskt ingen bra match.

Antony: 5

Utbytt 58. Skottglad och välplacerad som vanligt men lyckas icke med slutprodukten.

Alejandro Garnacho: 8

Utbytt 94. 1 mål. Lite valpig ikväll men visar fortsatt på mycket bra teknik, skärpa i dribblingsspelet och får avgöra matchen med ett otroligt fint avslut i matchens absoluta slutskede, bonuspoäng för det såklart!

Den där skruven är inte att leka med. Vilket sätt för supertalangen att avgöra matchen!

Wout Weghorst: 5

Inte lika bra som på Wembley och gör faktiskt en ganska dålig match. Han lämnar dock planen med en assist och kämpar på där uppe.

Casemiro: 6,5

Inbytt 46. Gör mål igen men tyvärr så var han denna gång på fel sida av offside-linjen och målet fick inte stå. Inte en av hans bästa matcher i United men det säger ju inte så mycket negativt med tanke på hans enorma säsong. Man ser ju tydligt hur mycket bättre vi blir med honom på planen.

Marcus Rashford: 6

Inbytt 58. Hela anfallsdynamiken förändras till det bättre så fort Marcus Rashford träder in på planen. Han försvinner lite mot slutet av matchen men gör ändå ett godkänt inhopp.

Lisandro Martinez: 6,5

Inbytt 58. Blev rundad av Michail Antonio vid ett tillfälle men likt Casemiro så kommer han in och förändrar matchen positivt.

Fred: n/a

Inbytt 86. 1 mål. Gör en sen kasse men spelade för kort tid för att betygsättas.

Raphael Varane: n/a

Inbytt 94. Spelade för kort tid för att betygsättas.

Erik ten Hag: 7,5

Det blev en roterad elva som Ten Hag ställde upp med och det funkade inte riktigt i den första halvleken. Han gör de stora bytena och matchbilden förändras till vår favör.