Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Matchdag: Manchester United - West Ham United
Konsten att prestera under en comedown

Comedown definieras slarvigt som energitappet som uppstår då en stimulerande drog lämnar blodet.

Ungefär där befinner sig Manchester United just nu.

Barcelona tog på krafterna. Det var emellertid enkelt för spelarna att ladda om. Det som väntade var ju en cupfinal. En final får adrenalinet att pumpa. Finalen blev fotbollsmässigt enklare än Barcelona. Och visst, segrar ger energi. Men det var också två matcher som kostade energi. Åtminstone tillfälligt.

Ett möte med West Ham i FA-cupen får inte adrenalinet att pumpa. Vi får ingenting gratis i uppladdningen till den här matchen.

Att fokusera på den här matchen är en utmaning. Det är ingen omöjlighet. Men det är svårt. Även för professionella fotbollsspelare på den yttersta elitnivån.

Det som talar för Manchester United är att vi har många spelare som har förmågan att ladda om. De riktiga vinnarna har det. Vi har också i Erik ten Hag en manager som kommer att hitta ett sätt att få spelarna att förstå att West Ham United i FA-cupen är världens viktigaste match.

För just idag är West Ham i FA-cupen världens viktigaste match. Det är den bara just idag. När säsongen summeras kommer vi inte ens minnas att vi mötte West Ham i FA-cupen.

Efter Barcelona och Newcastle har det varit mycket snack om att United är tillbaka. Jag tycker att det är alldeles för tidigt att säga det. Det är möjligt att vi är tillbaka. Men vi kan inte säga det förrän vi har vunnit ligan.

Jag gissar att Ten Hag kommer rotera en hel del idag. Det lär finnas trötta ben och huvuden i truppen när vi nu gör oss redo för tredje matchen på en vecka.

David de Gea blir säkerligen kvar i mål. På högerbacken är det typ slantsingling mellan Diogo Dalot och Aaron Wan-Bissaka varenda match nu. Till höger i mittförsvaret blir det nog vila för Raphaël Varane och då kommer nog Victor Lindelöf in, allra helst som Harry Maguire fick speltid i finalen. Det skulle kunna bli Maguire och Lindelöf, men Ten Hag vill ha en vänsterfot i mittförsvaret och han vill nog ha en ordinarie på planen. Jag var lite inne på att det skulle kunna bli Luke Shaw men då han nämndes som frågetecken bör det bli Lisandro Martínez i mittförsvaret och Tyrell Malacia som vänsterback.

Casemiro tar ut sig själv på mittfältet och han får Marcel Sabitzer bredvid sig, då Fred har blivit ett frågetecken. Oavsett om det blir tumme upp eller tumme ner från Fred så borde frågetecknet vara tillräckligt för att avskriva honom som startalternativ.

Offensivt är det svårgissat. Känslan är väl att Bruno Fernandes och Marcus Rashford skulle må bra av lite vila, även om de själva skulle protestera högt mot det förslaget. Minst en av dem startar, skulle jag gissa. Sedan har vi Antony, Jadon Sancho och Wout Weghorst som alternativ och kanske även Alejandro Garnacho, även om han är mycket bättre från bänken.

Oavsett vad det blir så litar vi på Erik ten Hag. Den här matchen må kännas som ett bananskal. Men vi litar på Erik ten Hag. Och vi litar på David Moyes förmåga att förlora.