Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Krönika
Firandet säger mer än titeln

Man borde egentligen vara gladast över att titeltorkan på sex år är över. Nej, istället är jag gladast över hur truppen firade på Wembley efter slutsignal. Det säger mycket om vad Erik ten Hag gjort med Manchester United på åtta månader – och ett kvitto på respekten som finns för klubbmärket på bröstet. 

Under Sir Alex Fergusons tid ryckte man knappt på ögonbrynen när Manchester United vann Ligacupen.

Den här gången var det annorlunda. Ögonblicket när Bruno Fernandes och Harry Maguire, tillsammans, lyfte pokalen mot Londons himmel kändes sannerligen som startskottet för något nytt. En ny era – med Erik ten Hag som frontfigur.

Visst, det är en betydelselös titel i sig, och motståndarsupportrar kan säkert förminska betydelsen av den:

“De besegrade Aston Villa, Burnley, Charlton och Nottingham på vägen fram till finalen”

Och vet ni vad, för mig spelar det där ingen roll.

Det är inte hur Manchester United säkrade en titel, och inte heller tyngden av densamma som betyder något för mig.

Det som stack ut – och det som fick mig att känna att den här klubben är på helt rätt väg var hur hela truppen agerade efter slutsignalen på Wembley.

Vi såg en lånespelare stå tillsammans med en petad lagkapten, som värvades in för rekordsummor, och sjunga “Take me home” med tillresta supportrar.

Casemiro och Varane, med nio CL-titlar i troféskåpet, jublade som om det var deras första titel i karriären.

Martinez, Antony och ten Hag “dansade” tillsammans på mittplan.

Vi såg en trupp som var genuint glad – och som visade att de verkligen bryr sig om Manchester United. De är villiga att göra det mesta för att föra klubben till det finrum den hör hemma.

Mannen bakom förvandlingen är så klart Erik ten Hag. Han har fattat tuffa, men nödvändiga, beslut. Men han har också visat att han värnar om klubbens historia och storlek. Därför kändes det väldigt skönt när bilden kablades ut från nederländarens middag med Sir Alex.

Jubel efter segern i ligacupen.

Det finns nog ingen Manchester United-supporter i världen som inte tycker att Harry Maguire ska säljas i sommar. Så sent som i onsdags såg vi att han helt enkelt inte håller måttet.

Men jag vill faktiskt berömma vår lagkapten – och absolut inte för det han visat upp på planen.

Det är ingen tvekan om att Maguire upplever en tuff period i karriären. Han kan inte må speciellt bra för tillfället.

Inget gnäll, inget dåligt kroppsspråk och dessutom verkade han väldigt lycklig efter finalen på Wembley. Min hatt åker av för den så oerhört kritiserade mittbackens beteende utanför planen!

På söndag väntar ett nytt stormöte mot Liverpool. Manchester United har spelat fin fotboll på slutet och ska nog ses som favorit på förhand, även om Liverpool kan sprattla till i den här typen av match.

En sak har vi lärt oss den här säsongen. Erik ten Hags mannar kommer inte vara lätta att besegra. Med en harmoni i laget och en stor respekt för klubbmärket kommer Manchester United-spelarna springa tills benen inte bär längre.

Så har det inte varit på väldigt länge, och det är just det som gjort mig trygg inför framtiden.

Vi är tillbaka – och jag gillar fanimej varenda spelare i dagens Manchester United.