Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Unitedsvepet
De Jong i fokus på nytt / Brasilien utan Fred / Klopp och Ten Hag i gemensamt uttalande

Lördagens nyhetssvep inkluderar nya rykten om Frenkie De Jong. Därutöver rapporterar vi bland annat ett gemensamt uttalande från Klopp och Ten Hag inför söndagens drabbning samt nyheter om Brasiliens landslagsuttagning där Fred saknas. 

De Jong i fokus på nytt

Vi får åter rapporter om att Ten Hag vill knyta till sig Frenkie De Jong till sommaren. Vi har tidigare hört lovord från vår holländske tränare i samband med matcherna mot Barcelona. Det hela lär dock också bero på hur finanserna ser ut och vilka spelare som kan säljas.

The Guardian tar upp det förnyade intresset, men det hela verkar högst oklart.

Brasilien utan Fred

Brasiliens landslag ska spela bort mot Marocko den 25 mars. I truppen finns föga förvånande Casemiro och Antony. Fred som spelat bra under senare tid saknas dock, vilket kanske förvånar något. Konkurrensen är såklart stor.

Klopp och Ten Hag i gemensamt uttalande

Inför söndagens heta drabbning mellan Liverpool och Manchester United på Anfield gör Jurgen Klopp och Erik ten Hag ett gemensamt uttalande.

Uttalandet är en vädjan till fansen att inte använda tragedier i slagord mellan lagen. Det kan till exempel handla om glåpord om den tragiska tragedin i München eller händelserna vid Heysel and Hillsborough där många supportrar miste livet. Ten Hag och Klopp vädjar om en värdig atmosfär med fokus på fotboll.

Erik ten Hag:

Rivaliteten mellan Manchester United och Liverpool är en av de största inom världsfotbollen. Vi älskar våra fans passion, men det finns gränser som inte ska korsas. Det är oacceptabelt att använda tragedier och förlorade människoliv för att håna det andra laget. Det handlar om lagens rykte. Å mina och klubbens vägnar ber vi våra fans att fokusera på att stödja laget på söndag och representera vår klubb på ett bra sätt.

Jurgen Klopp:

En av de stora anledningarna till att rivaliteten mellan våra klubbar är så speciell är för att det är så intensivt, det vill ingen ändra på. Men samtidigt, när intensitet blir för stor kan det gå åt ett hålls om inte är bra för någon, detta behöver vi inte.

Vi vill ha “oljudet” och en elektrisk atmosfär. Vad vi inte vill är att det går längre än så och speciellt inte den typen av glåpord som inte hör hemma i fotboll. Kan vi behålla passionen och lämna giftet utanför så kommer det bli mycket bättre för alla.

Antony får månadens mål

Antony har visat framfötterna med sin fina vänsterfot och får också månadens mål. Det handlar om det avgörande målet mot Barcelona och det välplacerade avslutet vid ter Stegens vänstra stolpe.

 

Spikad tid mot Fulham

Uniteds kvartsfinal i FA-cupen mot Fulham kommer att sändas på tv och gå av stapeln söndag 19 mars klockan 17.30 svensk tid. Övriga kvartsfinaler avgörs innan den matchen, antingen lördag eller söndag.