Muss.se » Nyhetsarkiv » Damlaget | Herrlaget | Ungdomslagen

Unitedsvepet
Eriksen nominerad / Längre matcher väntas / Förlust för U21

I dagens nyhetssvep tar vi upp Christian Eriksens nominering till årets comeback. Vidare så har ungdomslagen spelat matcher där resultaten lämnade mer att önska. Vi tar även upp nyheten att matcherna nästa säsong väntas bli längre. Det och mycket annat hittar ni nedan.

Eriksen nominerad

Christian Eriksen har nominerats till årets comeback som presenteras av Laureus World. Eriksen drabbades av ett hjärtstopp i EM 2020, men har sedan dess gjort ett anmärkningsvärt tillfrisknande och spelar nu fotboll på den högsta nivån igen.

Vinnaren av priset kommer att bestämmas av de 71 personer som är medlemmar i Laureus World Sports Academy och det kommer att ske i någon gång i vår.

Två tappade poäng för juniorerna

Manchester Uniteds juniorer tappade en tvåmålsledning i slutminuterna när man fick nöja sig med en poäng mot Leeds. Efter att Leeds tagit ledningen tidigt i matchen så svarade United med två mål från James Nolan och Ethan Williams, och hade efter knappa timmen en 2-1 ledning. 

När sedan nyförvärvet Gabriele Biancheri utökade den ledningen till 3-1 i den 85:e minuten så borde matchen varit över. Istället utnyttjade Leeds ett misstag från Manchester Uniteds målvakt Elyh Harrison och fick in en reducering i den 88:e matchminuten, och på övertid lyckades man också få in ett kvitteringsmål vilket gav slutresultatet 3-3.

Längre matcher väntas

Enligt The Times Martyn Ziegler så kan vi förvänta oss längre fotbollsmatcher i framtiden. 

Enligt Ziegler så har fotbollens lagstiftare slagit fast att Premier League och andra inhemska tävlingar måste följa Fifas tillvägagångssätt i VM, och öka mängden tillagd tid i matcher från nästa säsong.

Vidare skriver man att Fifas president Gianni Infantino sa att ligorna skulle övervakas för att säkerställa att de följde spelets lagar korrekt när det gäller att lägga till tid för målfirande, skador, tidsslöseri och avbytare, och direktivet innebär att de 100-minutersmatcher som vi fick se i fotbolls-VM i Qatar kan bli vanliga i de engelska ligorna nästa säsong.

Enligt Infantino så var den genomsnittliga tiden för boll i spel vid VM cirka 60 minuter, med ett genomsnitt på tio minuters stopptid. Det kan jämföras med cirka 55 minuter i Premier League den här säsongen.

Ändrade speltider för dammatcher

Två av damernas kommande matcher har fått ny starttid. Mötet med Lewes i FA-cupen har blivit valt att sändas på tv, och därmed kommer den matchen nu att spelas den 19 mars klockan 13:30. Även ligamatchen mot Brighton har bytt starttid, och den kommer nu att spelas den 1 april klockan 12:30.

Förlust för U21

Det blev förlust för reserverna i gårdagens möte med Chelsea, även om man resultatmässigt var med i matchen länge. Det var Chelsea som inledde målskyttet i den 32:a minuten, men med knappa timmen spelad så fixade Joe Hugill kvitteringen.

1-1 stod sig sedan länge, men i den 82:a minuten lyckades Chelsea återta ledningen. Bortalaget skulle även få in ytterligare en boll i nät på tilläggstid vilket gav slutresultatet 1-3.

United anställer datavetare

Enligt trainingground.guru så har Manchester United har utökat sin datavetenskapsavdelning genom att anställa datavetare Alex Kleyn.

Kleyn ansluter till United från Southampton där han tillbringat de senaste knappa sex åren som både analytiker och ledande dataforskare, men kommer nu alltså att ta sig an en ny utmaning. Dock kommer Kleyn att vara kvar i Southampton till säsongens slut innan han påbörjar sitt nya jobb.

Batlle nominerad till månadens spelare

Manchester Uniteds Ona Batlle har nominerats till månadens spelare i februari, utsedd av fansen. Spanjorskan spelade 90 minuter i båda lagets matcher där det blev en seger mot Tottenham och ett kryss mot Everton.