Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Unitedsvepet med presskonferens
Ten Hags presskonferens / Weghorsts förklaring / Samtal med potentiella nya ägare

Erik ten Hag har, tillsammans med Marcus Rashford, hållit presskonferens inför morgondagens åttondelsfinalmöte med Real Betis och bekräftar att både Marcel Sabitzer och Anthony Martial är indisponibla. 

Vidare har vi även fått spanjorernas trupp till imorgon samt lite nytt runt ägarfrågan.

Ten Hags presskonferens

Inledningsvis ska det nämnas att varken Marcel Sabtizer eller Anthony Martial finns med i morgondagens trupp. Det togs inte upp på presskonferensen, men har bekräftats på Uniteds hemsida.

…om söndagens haveri på Anfield

“Måste dra lärdom från det och återställa saker och ting. 

“Kände mig inte sviken av spelarna. Vi gör allt tillsammans, vinner och förlorar. Det blev en röra i söndags och vi får leva med det.

“Det kommer alltid komma bakslag, och det här var ett stort. Vi har spelat många matcher nu utan att förlorat. Nu hände det och vi fick många lärdomar med oss. Vi vill vinna matcher och troféer och då måste man agera annorlunda. Nu gäller det att blicka framåt och lägg all energi på nästa match.”

…om Fernandes som kapten

“Han fyller en viktig roll och ger laget energi, inte bara för att han springer mycket. Ingen är så klart perfekt, men han inspirera och gör andra bättre. Om inte Bruno är på planen så är Harry [Maguire] där bakom.”

Marcus Rashford

…om den här säsongen hittills

“Spännande med en ny manager och bra förutsättningar runtomkring. Var också skadefri, vilket hjälpte mycket under försäsongen och sedan har det flutit på.” 

…om söndagen

“Bara att studsa tillbaka. United mot Liverpool är en speciell match, som aldrig avgörs innan på form eller dylikt. Vi kände att vi hade dem, men tappade det. Måste återgå till grunderna och ställa saker till rätta.”

Rashford får ytterligare en fråga om storförlusten och vad som skedde.

“Vi gav inte upp. Vi var oorganiserade och hade dålig kommunikation, men alla försökte. Lagdelarna satt inte ihop riktigt. Det enda vi kan göra är att lära och gå vidare. Jag är glad att vi har match så pass snart igen så vi kan fokusera på den.”

…om samarbetet med Fernandes

“Jag älskar att spela med Bruno. För en forward är han perfekt att ha. Han är en bra ledare, även när han inte bär kaptensbindeln. Men allt ansvar är inte på honom heller. Det gäller att alla tar ansvar. Jag stöttar Bruno hundra procent som kapten och vi hade inte varit där vi är nu om vi inte hade haft honom.” 

Presskonferensen i sin helhet finns att se här.

Real Betis trupp

Manuel Pellegrini har tagit ut truppen nedan till morgondagens möte med United. Lagets kanske viktigaste spelare Sergio Canales återfinns samt veteranen Jouaqin, 41 år ung. Missar gör dock den offensiva stjärnan Nabil Fekir.

Weghorsts förklaring

Wout Weghorst gjorde i söndags något som är likställt med att svära i kyrkan. Innan spelarna klev ut på Anfield tog nederländaren tillfället i akt att slå handen mot den “berömda” This is Anfield-skylten i spelartunneln, vilket givetvis fångades på film.

Weghorsts förklaring till händelsen är att han ville får landslagskollegan och Liverpoolspelaren Virgil van Dijk att inte ta på skylten och med det göra mittbacken lite upprörd.

Potentiella ägare kommer till Manchester

The Times rapporterar att samtal mellan Manchester United och potentiella nya ägare kommer ske imorgon, torsdag, där vissa investerare kommer anlända till staden imorgon medan qatarierna sägs dyka upp i nästa vecka.

Med andra ord är bollen i rullning.

United, med Glazer i spetsen, konsultar den New York-baserade baken Raine, som i sin tur har bjudit in åtminstone fyra investerare att gå vidare med i processen. Favoriterna att ta över ägandeskapet är dock Sheikh Jassim bin Hamad Al Thani från Qatar, framför bland annat Sir Jim Ratcliffe och hans multinationella företag Ineos.

Nästa runda med samtal kommer innefattas av att intressenterna kommer få presentera visioner och uppskatta hur man ska investera i infrastruktur runt klubben framöver. Det vill säga arena och träningsanläggning, till exempel.

The Times skriver att det föreligger strikta direktiv om uttalanden kring processen från de potentiella investerarnas håll.