Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Inför: Manchester United - Southampton
En match för att fortsatt bygga upp självförtroendet igen

Det har varit en lång vecka för alla som förknippar sig med Manchester United efter 7-0 förlusten mot Liverpool. Torsdagens match mot Real Betis visade dock att detta lag fortfarande kan spela fotboll och att den där hemska eftermiddagen på Anfield kanske bara var en väldigt djup dipp i Erik ten Hags lagbygge. Morgondagens match är viktig för att fortsatt bevisa just det. Southampton hemma är precis den matchen som vi behöver i ett läge som detta, sydkust-laget har haft en väldigt jobbig säsong och det är ju självklart för Manchester United att detta ska vara en enkel trepoängare för att fortsatt bygga tillbaka självförtroendet.

Manchester United

Om veckans Europa League möte med Real Betis visade en sak så var det att detta fotbollslag fortfarande är väldigt bra. Det är såklart svårt att säga så efter att nyligen förlorat med sju bollar mot sina största rivaler men att städa av ett av Spaniens bästa lag sådär var faktiskt ganska imponerade, det var vad man begärde och förväntade sig men man är ju ända glad att det faktiskt blev så. Spelare som Bruno Fernandes och Antony som var horribla mot Liverpool svarade upp den välförtjänta kritiken med väldigt fina prestationer. Det räcker såklart inte att prestera väl i en match efter en sådan förnedrelse, men det är en början till att bygga upp lagets rykte igen.

David de Gea fick sin kritik efter Betis-matchen för hans väldigt svajiga spel med fötterna och det kommer att bli intressant att se vad Erik ten Hag väljer att göra med målvaktsfrågan i sommar, just nu så har dock Spanjoren fortfarande gjort en stark säsong och kommer såklart att starta imorgon. Även backlinjen kommer nog att vara sig lik men en spelare som Aaron Wan-Bissaka har definitivt tjänat ihop en plats i startelvan efter ett bra inhopp senast och flera bra prestationer under en period där han faktiskt har sett bättre ut än Diogo Dalot.

Casemiro såg fortfarande ovanligt misstajmad mot Real Betis men en bänkning av honom hade ju varit obegripligt med tanke på de alternativ som finns att tillgå i nuläget. Fred förväntas att bli Casemiros mittfältskollega även imorgon då Marcel Sabitzer drar med en mindre skada. Fred hade förmodligen ändå startat ifall Sabitzer var i full hälsa, vilket är lite tråkigt då jag gärna hade sett lite mer av Österrikaren på planen. En spelare som jag nästan inte vill se på planen imorgon är faktiskt Bruno Fernandes, inte för att jag tvivlar på hans förmåga att påverka matchbilden positivt, men snarare på grund av att han spelar 90 minuter i princip varje match och det blir ibland tydligt att Portugisen behöver vila. Däremot med brist på andra alternativ så kommer han med största sannolighet starta även imorgon.

Aldrig någon vila för Bruno Fernandes, som förväntas starta även morgondagens match

Anthony Martial sägs vara nära återkomst till fotbollsplanen men det känns inte som att Ten Hag kommer att slänga in Fransmannen direkt i en startelva med tanke på spelarens skadehistorik denna säsong. Wout Weghorst håller ju inte det tekniska måttet för en forward i Manchester United, men visst kämpar han och visar mycket hjärta, något som vår huvudtränare verkar uppskatta och den vreslige Holländaren startar nog. På kanterna blir det nog Marcus Rashford och Antony, två spelare som gjorde mål senast och såg lovande ut.

Möjlig startelva:

Southampton

Southampton har haft en väldigt jobbig säsong i Premier League och finner sig i skrivande stund på botten av tabellen med bara 21 insamlade poäng. Dock så blev det vinst senast för Southampton då Leicester City slogs hemma på St. Marys Stadium. Klubben har som sagt haft en tumult säsong och är även inne på sin tredje huvudtränare för säsongen då både Ralph Hassenhuttl och Nathan Jones fått sparken under säsongen.

på skadelistan så hittar vi fortfarande unge högerbacken Valentino Livramento som missat hela säsongen med en korsbandsskada och mittbacken Mohamed Salisu som drar med en mindre skada och kan missa morgondagens match. Gamle Arsenal-spelaren Ainsley Maitland-Niles förväntas ta högerbacksplatsen medans Armel Bella-Kotchap förmodas bilda mittbackspar med Jan Bednarek. På vänsterbacken lär vi se Kyle Walker-Peters.

Det är ju på mittfältet som vi hittar Southamptons guldklimp och frisparkskung, James Ward-Prowse är det stora utropstecknet för Southampton och Unitedspelarna kommer att få passa sig med att ge frisparkar utanför boxen då en frispark för Ward-Prowse nästan kan anses som en straffspark. Bredvid Ward-Prowse så blir det nog unge Romeo Lavia, en duktig ung spelare som kommer att kämpa på bra mot Casemiro och grabbarna.

Det blir intressant att se vad interimtränaren Ruben Selles väljer att göra framåt. Che Adams är det klara valet som forward, en duktig spelare som dock inte riktigt lyckats med målgörandet denna säsong. Jag kan tänka mig att det blir gamle Theo Walcott till höger medans Kamaldeen Sulemana, nyförvärvet från Rennes, får chansen till vänster. Med Carlos Alcaraz skadad så blir det nog Norske Mohamed Elyounoussi i rollen som tia.

Alla matcher är väldigt viktiga för Southampton ifall laget vill undvika spel i The Championship nästa säsong och spelarna kommer att komma taggade till Old Trafford.

Möjlig startelva:

Historik

Förra säsongen så var lagen helt jämna och spelade ut två 1-1 kryss.

Manchester United tangerade Premier League rekordet för största vinst när Southampton slogs med 9-0 på Old Trafford för två år sedan.

Visste ni att…

 • Mark Hughes, Andrei Kanchelskis och Morgan Schneiderlin är tre spelare som representerat både Manchester United och Southampton.
 • För några veckor sedan så vann Manchester United ligacupen, senaste gången som United tog hem den trofeen före denna säsongen var mot just Southampton i finalen 2017.

Matchinformation

Manchester United
Southampton
Turnering: Premier League, omgång 27
Tid: Söndagen den 12 mars 2023, 15.00
Plats: Old Trafford, Trafford, Manchester
Domare: Anthony Taylor
Teve: Viaplay

Manchester United

Skador och avstängningar:

 • Eriksen (fot, inget datum)
 • Van de Beek (knä, juli)
 • Jones (skadad, inget datum)
 • Mengi (hamstring, inget datum)
 • Greenwood (otillgänglig, tills vidare)
Tveksamma:

 • Sabitzer (skadad, liten chans)
 • Martial (skadad, liten chans)
FORM
V19/2LeicesterHPL3-0
V23/2BarcelonaHEL2-1
V26/2NewcastleNLC2-0
V1/3West HamHFA3-1
F5/3LiverpoolBPL0-7
V9/3Real BetisHEL4-1

Southampton

Skador och avstängningar:

 • Larios (muskel, inget datum)
 • Livramento (muskel, inget datum)
Tveksamma:

 • Alcaraz (knä)
FORM
F4/2BrentfordBPL0-3
F11/2WolvesHPL1-2
V18/2ChelseaBPL1-0
F25/2Leeds UnitedBPL0-1
F1/3Grimsby TownHFA1-2
V4/3LeicesterHPL1-0

United mot Southampton

Totalt:13268-37-27233-146
Hemma:6340-14-9131-63
Premier League:4729-11-799-52
SENASTE MÖTENA
V2021-02-02HPL9-0
O2021-08-22BPL1-1
O2022-02-12HPL1-1
V2022-08-27BPL1-0
SENASTE HEMMAMATCHER
V2019-03-02HPL3-2
O2020-07-13HPL2-2
V2021-02-02HPL9-0
O2022-02-12HPL1-1