Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Spelarbetyg: Manchester United - Southampton 0-0
Tröttsam och mållös tillställning

När startelvan kom så tänkte man att det kunde bli en målrik vinst mot tabelljumbon Southampton. Casemiros röda kort efter en halvtimmes spel drog dock fram den tydliga tröttheten hos de rödklädda spelarna och det blev inga mål att fira på Old Trafford. Vi kanske till och med får nöja oss med det efter att vi överlevt Ward-Prowse frisparkar, stolpskott och en tveksam domarinsats då Southampton sökte efter en tung bortaseger.

Det blev en offensiv elva som Erik ten Hag ställde upp med och mot tabelljumbon så kändes det ju väldigt spännande. Matchens första halvlek blev dock en ganska jämn affär där den största snackisen blev Casemiros utvisning efter en dryg halvtimme.  Utvisningen var solklar och i de följande tio minuterna så spelade faktiskt United helt utan någon slags hållande mittfältare, något som funkade ganska bra.

När den andra halvleken kom så blev det plötsligt tydligt vilket lag som spelade med en man mer och Southampton skapade flera chanser. Tröttheten hos Unitedspelarna sken och vi kommer inte alls igång med något spel i den andra halvleken. Domaren var inte heller hjälpsam då det finns flera situationer i matchen där en straffspark kan diskuteras. De chanser och avslut som vi får iväg stoppades av unge Gavin Bazunu som gjorde en mycket bra match i Southampton-målet. James Ward-Prowse hotade som vanligt och är läskigt nära på två frisparkar som hade tangerat David Beckhams rekord.

Det blir tillslut två tappade poäng i en match där ett rött kort och tungt matchande blev avgörande. Vi slipper förlora vilket ger försvaret någonting att heja för, men överlag så var det ingen rolig dag för Manchester United.

Betygsskala: 1-10, där 4 är usel, 5 är dålig, 6 är godkänd, 7 är bra, 8 är mycket bra, 9 är fantastisk och 10 är utomjordiskt bra.

David De Gea: 7

Spelet med fötterna funkar inte bra alls men en målvakts jobb är att rädda bollar och David De Gea får fullt godkänt på den delen.

Aaron Wan-Bissaka: 5

Man har ju prisat Wan-Bissaka länge för hans konsekventa fina prestationer men idag så lyckas han inte med mycket. Tappar sin försvarsposition lite för ofta och missar för många enkla bresidspassningar. Det var inte bara dåligt dock då Wan-Bissaka räddar en boll på linjen och spelar upp sig lite mot slutet av matchen.

Raphael Varane: 8

Rapha Varane sätter väldigt sällan en fot fel och får försvarsspel att se enkelt ut.

Ännu en felfri prestation från Raphael Varane som spelade en stor roll i dagens hållna nolla. 

Lisandro Martinez: 7,5

Utbytt 90. Får ett tidigt gult kort som påverkar hans möjligheter att försvara fullt ut men Lisandro positionerar sig väl och gör en mycket bra match.

Luke Shaw: 6

Ännu en spelare som spelar väldigt mycket fotboll just nu men han gör det fortfarande ganska bra med inputs i anfallsspelet. Han har det lite svårt med försvaret ibland men gör aldrig direkt bort sig.

Casemiro: 4

Utvisad 33. Enormt klumpig tackling som leder till en solklar utvisning. Han har sett skakig ut sedan Liverpool matchen och kommer in helt fel även idag.

Säsongens andra röda kort för Casemiro i Premier League. En utvisning som på många sätt blev avgörande idag.

Bruno Fernandes: 7

Det är imponerade att Bruno presterar såpass väl då han spelar 90 minuter i princip varje match. Ser mycket bra ut i passningsspelet och får nästan göra ett mål på ett bra skott. Gör några dåliga grejer men fortfarande väl godkänd idag.

Jadon Sancho: 6

Utbytt 73. Han fick chansen från start idag mer centralt i banan. Sancho såg pigg ut och gör en hyfsad match från början. Den andra halvleken blir snabbt jobbigare för Sancho och prestationen gick ner.

Antony: 6

Utbytt 73. En ganska tyst match för Antony. Gör aldrig bort sig men utför inga stordåd idag.

Marcus Rashford: 6

Kämpar på bra och ska kanske ha sig en straff eller två under matchen. Slutprodukten fanns inte där idag men han är ändå godkänd.

Wout Weghorst: 6

Utbytt 44. Wout kombinerar bra och sköter spelet helt okej. Fick bli den som byts ut efter Casemiros röda kort vilket var lite tråkigt.

Scott McTominay: 5,5

Inbytt 44. En svår spelare att betygsätta då han gjorde mycket väldigt dåliga saker och några bra saker. Det är en spelare med mycket potential men han saknar kvaliten för Manchester United.

Alejandro Garnacho: n/a

Inbytt 73, utbytt 90.  Spelade för kort tid för att betygsättas.

Facundo Pellistri: n/a

Inbytt 73. Spelade för kort tid för att betygsättas.

Harry Maguire: n/a

Inbytt 90. Spelade för kort tid för att betygsättas.

Fred: n/a

Inbytt 90. Spelade för kort tid för att betygsättas.

Erik ten Hag: 6

Ställer upp med ett väldigt offensivt lag vilket man gillar att se mot ett sämre motstånd. Utvisningen gjorde såklart jobbet svårare för Ten Hag idag men han gör vad han kan för att påverka matchen positivt från sidlinjen, med trötta spelare så är det inte lätt.