Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Unitedsvepet
Försäljning först till sommaren / Garnacho missar matcher / Ingen överklagan mot rött

Dagens nyhetssvep samlar ihop smått och gott från de senaste dagarna. Vi rapporterar om senaste nytt i försäljningen av klubben samt uppdateringar om Garnachos skada. Andra nyheter inkluderar att De Geas klassräddning mot Leicester vinner pris, att klubben inte kommer överklaga Casemiros röda kort samt att en viktig kraft i MUST har avlidit. 

Försäljning först till sommaren

Enligt The Telegraph och James Ducker kommer en försäljning av Manchester United sannolikt inte ske före sommaren. Tidigare deadline har varit under första kvartalet.

Buden som tidigare inkommit från Sir Jim Ratcliffe och Qatar kompletteras också av Eliott Investement Management som dock inte ska vara intresserade av att köpa hela klubben. De erbjuder istället finansiering till potentiella köpare eller till nuvarande ägare. En uppgift gör också gällande att sponsorn TeamViewer blir kvar nästa säsong på lagets tröjor.

Garnacho missar matcher

Alejandro Garnacho liknande ut efter matchen mot Southampton och enligt uppgift kommer argentinaren att vara borta de närmaste matcherna och missar även spel med Argentina under uppehållet. Han skriver själv på instagram att han ser fram emot att komma tillbaka starkare och hjälpa laget i en viktig tid.

Även klubben bekräftar Garnachos frånvaro.

Ingen överklagan mot rött

Casemiros utvisning kommer inte att överklagas uppger Manchester United på sin officiella hemsida. Casemiro själv har uttalat sig och säger att han absolut inte haft någon avsikt att skada en motspelare.

I och med det tidigare röda kortet blir Casemiro borta i fyra matcher, det gäller nästa runda i FA-cupen mot Fulham på söndag samt matcherna i Premier Leauge mot Newcastle, Brentford och Everton. Han är dock tillgänglig i torsdagens returmöte med Real Betis.

Sorg efter MUST-ikons död

Det råder sorg kring Manchester United efter besked om att Ian Stirling har avlidit. Stirling har gjort stora insatser i supporterklubben MUST. Stirling är bland annat känd för att han gick I frontlinjen för säkra ståplatser på Old Trafford, och var tydligt emot både en superliga och ägarfamiljen Glazer. Han  duckade aldrig för en debatt mot klubbens Glazers och andra.

57-årige Stirling gick bort under söndagen och sörjs av mängder av fans och människor runt Manchester United.

I söndagens match bar Manchester United svarta armband i syfte att hylla Ian Stirling.

Ungdomar till akademin

Vi kan rapportera att Manchester United jämte Leeds betalade ansenliga summor för unga spelare från Doncaster Rovers akademispelare under förra året. Det handlar om den 14-åriga trion  Zac Watson, Jariyah Shah och Neithan Barbosa.

Match uppskjuten

Reservlagets match mot Leicester blev inställd under måndagen på grund av en vattendränkt plan. Datumet för mötet är ännu inte satt.

De Gea prisas

De Gea prisas för bästa räddning efter matchen mot Leicester där vår spanske keeper gjorde klassräddningar och höll nollan. De Gea vinner alltså priset för bästa räddning i februari.

Walker-Peters stöttas efter rasistiska glåpord

Simon Stone rapporterar om att Kyle Walker-Peters från Southampton utsattes för rasistiska glåpord efter matchen mot United. Walker-Peters har uppmanat sociala medier att göra mer för att förhindra att bli utsatt för kränkningar online. Walker-Peters passar också på i inlägg att han är ledsen för Garnachos skada som absolut inte var hans intention.

Raphael Varane är en av dem som ger sitt stöd till Walker-Peters i kommentarerna genom orden, “bigger than fotball”.

Res med oss till Manchester!