Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget | Ungdomslagen

Unitedsvepet med presskonferens
Framsteg har gjorts / Potentiella ägare besöker Old Trafford / Försäsongsturné i USA

I dagens nyhetssvep tar vi upp Erik ten Hags presskonferens inför morgondagens match mot Real Betis. Vidare så har vi lite nyheter kring den potentiella försäljningen av klubben, där två parter förväntas besöka Old Trafford i slutet av veckan.

Det och en del annat hittar ni nedan.

Ten Hags presskonferens

Erik ten Hag och Lisandro Martinez var på plats när presskonferens inför morgondagens match med Real Betis gick av stapeln. Man diskuterade ett flertal olika ämnen som Alejandro Garnachos skada, det tuffa spelschemat, och lagets utveckling.

Om Alejandro Garnacho

Den första frågan handlade om Alejandro Garnacho och hur allvarlig argentinarens skada är.

På det svarade han att det handlar om “veckor” innan Garnacho är tillbaka då det är en allvarlig skada. Dock ska han enligt Ten Hag vara tillbaka innan säsongens slut.

Om Facundo Pellistri

Vidare fick han frågan om Facundo Pellistri kommer att starta imorgon, och där avslöjade han inte speciellt mycket, utan sa att man tar det beslutet imorgon.

Holländaren sa att man har ett flertal alternativ, och att Pellistri definitivt är ett ev dem.

Om Casemiro och Bruno Fernandes

Man diskuterade också Casemiro och Bruno, som båda är en varning ifrån avstängning. Där var dock Ten Hag tydlig med att båda kommer att spela imorgon.

Lisandro Martinez om positionsbyte

Lisandro Martinez blev tillfrågad om han skulle kunna spela på mittfältet med tanke på att man är relativt tunna där.

På det svarade argentinaren att man har ett förtal bra mittfältare, men att han hade spelat där om tränaren vill det.

Om det tuffa spelschemat

Ten Hag diskuterade även det tuffa spelschemat man haft, och har framför sig.

Enligt holländaren så har man spelare som kan återhämta sig väl mellan matcher, samt att man har bra kontakt med fystränare kring vad spelarna kan hantera.

Om lagets utveckling

Ten Hag anser att man har gjort framsteg denna säsong, men att man måste erkänna att det fortfarande är en bit upp till den absoluta toppen.

Han fortsatte med att säga att man inte heller kan förvänta sig att minska det gapet på så pass kort tid.

Martinez om titelchanser nästa säsong

Martinez fick frågan om han tror att man kan utmana om titlar nästa säsong, och på det svarade han att man definitivt har chansen.

Argentinaren fortsatte med att man riktigt bra spelare, och att man som spelare för Manchester United måste kräva titlar.

Potentiella ägare besöker Old Trafford

Enligt BBCs Simon Stone så kommer Sir Jim Ratcliffe att besöka Old Trafford på fredag, medan representanter för Qatars Sheikh Jassim bin Hamad Al Thani kommer att vara på plats under morgondagen. Där kommer de att få en presentation kring den potentiella försäljningen av klubben.

Enligt Stone så är det främst tjänstemän på den juridiska och ekonomiska sida som deltar i presentationerna, men att Ratcliffe kommer att vara närvarande då det är normal praxis som en del av Ineos-delegationen.

Försäsongturné i USA

Manchester United kommer att hålla sitt försäsongsläger i USA i sommar. Sommarturnén kommer att innehålla stopp på olika destinationer över hela USA där man kommer att spela ett flertal matcher för att göra sig redo inför nästa säsong.

Sportchef John Murtough hade följande att säga om beslutet att lägga sommarturnén i USA.

“Detta kommer att vara vårt första besök i USA på fem år och alla i klubben ser fram emot det, särskilt spelarna, som älskar de högkvalitativa faciliteterna, den välkomnande atmosfären och passionerat stöd till vår stora amerikanska supporterskara.”

“Tour 2023 kommer inte bara att se våra seniorspelare återvända till träning och spel, utan det kommer också att finnas värdefulla möjligheter för nya talanger från vår akademi att uppleva livet i A-laget – och för våra amerikanska fans att se några potentiella stjärnor i framtiden.

“Vi vet att Manchester United och Premier League i allmänhet växer i popularitet över hela USA, så vi ser fram emot att bygga vidare på denna koppling i sommar.”

Sabitzer landslagsuttagen

Marcel Sabitzer fanns med i förbundskapten Ralf Rangnicks trupp till Österrikes EM-kvalmatcher mot Azerbadjan och Estland. Österrikaren missade matchen mot Southampton på grund av skada, men verkar redan vara tillbaka då han blivit uttagen till Uniteds Europa League-trupp inför morgondagens match mot Real Betis.

Harrison skriver proffskontrakt

17-årige målvakten Elyh Harrison har skrivit sitt första proffskontrakt med klubben. Harrison kom till Manchester United i juli förra året och hittills har det blivit 11 matcher i United-tröjan.