Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Inför: Real Betis - Manchester United
Kvartsfinal väntar

Manchester United är 90 minuter från en kvartsfinal i Europa League. Imorgon spelas returmötet mot Real Betis, och med en tremålsledning i ryggen bör avancemang enbart vara en formalitet.

Manchester United

Manchester United åker till Sevilla med en 4-1 ledning i bagaget, och avancemang bör enbart vara en formalitet. Kanske finns det även en möjlighet att vi får se lite rotation i morgondagens startelva. 

Tyvärr så kommer man dock att vara utan Alejandro Garnacho som  skadade sig i matchen mot Southampton. Argentinaren sågs lämna Old Trafford på kryckor och väntas missa ett flertal matcher. Dock fick vi lite goda nyheter tidigare under dagen då Marcel Sabitzer, Anthony Martial och Victor Lindelöf alla var med på lagets träning. Någon som saknades var dock Antony, och därmed är han tveksam inför morgondagens match.

Med tanke på att man har en relativt viktig match i FA-Cupen på söndag mot Fulham så förväntar jag mig lite ändringar i Erik ten Hags startelva. Någon som dock med stor sannolikhet kommer att vara med i startelvan är Casemiro då han inte är i behov av någon vila. Brassen visades ut i matchen mot Southampton och kommer därmed att missa de kommande fyra inhemska matcherna. 

En spelare som jag hoppas får chansen från start imorgon är Facundo Pellistri. 21-åringen har imponerat i den inhopp han fått göra och morgondagens match känns som ett perfekt tillfälle för honom att få spela från start. Utöver det förväntar jag mig rotation i backlinjen, där jag inte skulle bli förvånad om både Harry Maguire och Victor Lindelöf startar.

Facundo Pellistri borde få chansen från start imorgon.

Vidare till startelvan så blir det som vanligt David de Gea i mål. I backlinjen tror jag som nämnt ovan att vi får se några ändringar. Aaron Wan-Bissaka är för mig förstavalet på högerbacken, så om Ten Hag väljer att rotera så skulle jag tippa på att Diogo Dalot startar.

På vänsterkanten tycker jag att Tyrell Malacia är ett rimligt val, och i mitten så tror jag att det blir två utav Maguire, Lindelöf och Lisandro Martinez. Om Ten Hag inte vill ändra om helt och hållet så skulle jag kunna tänka mig Lisandro Martinez och Maguire i mitten.

På mittfältet tror jag som nämnt ovan att vi får se Casemiro från start, men vem som startar jämte honom är desto svårare. Valet kommer att ligga mellan Fred, Scott McTominay och kanske Marcel Sabitzer. Om österrikaren är redo för spel så hade jag startat honom, men jag tror istället att det blir McTominay som får förtroendet. Lite högre upp i planen så hoppas jag att Bruno Fernandes får vila, och att Kobbie Mainoo får starta i hans plats.

Som jag nämnde tidigare så hoppas jag att vi får se Facundo Pellistri till höger. Jag hade gärna sett att Marcus Rashford fått vila och istället haft Jadon Sancho till vänster, med Wout Weghorst på topp.

Möjlig startelva:

 

Real Betis

Real Betis har en tuff, nästintill omöjlig uppgift framför sig. Man behöver vinna med tre bollar för att fixa förlängning, och fyra för att gå vidare direkt.

Detta kommer man att behöva göra utan bland annat Nabil Fekir och Luiz Felipe som båda är skadade. Utöver det så kommer Paul Akoujou, Martin Montoya och Juan Cruz också vara otillgängliga.

Jag tror att Manuel Pellegrini kommer att ställa upp med ett liknande lag som man gjorde på Old Trafford. Man fortsätter att rotera sina målvakter där Rui Silva startade i lagets senaste ligamatch, men ser man till trenden i Europa League så blir det troligen Claudio Bravo som vaktar målet imorgon.

Vidare till försvaret så kommer det, med tanke på att Felipe är otillgänglig, att se annorlunda ut jämfört med den backlinje som startade på Old Trafford. I italienarens plats tror jag att Victor Ruiz startar, och det tillsammans med German Pezzella. På kanterna tror jag att det blir Abner och Youssouf Sabaly, precis som i förra mötet.

Även på det defensiva mittfältet tror jag att det blir samma spelare som i det första mötet, alltså William Carvalho och Guido Rodriguez. 

Framåt så tror jag att det blir någon kombination av Rodri, Ayoze Perez, Sergio Canales och Borja Iglesias, där den sistnämnda spelar längst fram.

Möjlig startelva:

Historik

Det finns inte speciellt mycket historia mellan lagen då det senaste mötet var det första i tävlingssammanhang.

Visste ni att…

 • Manchester United har inte förlorat någon av de fems senaste matcherna man spelat i Spanien.
 • Manchester United har inte förlorat två raka bortamatcher denna säsongen.

Matchinformation

Real Betis
Manchester United
Turnering: Uefa Europa League, åttondelsfinal 2:2
Match 1: United – Betis 4-1
Tid: Torsdagen den 16 mars 2023, 18.45
Plats: Estadio Benito Villamarín, Sevilla
Domare: Srdjan Jovanovic (Serbien)
Teve: Viaplay

Manchester United

Skador och avstängningar:

 • Garnacho (fot, inget datum)
 • Eriksen (fot, inget datum)
 • Van de Beek (knä, juli)
 • Jones (skadad, inget datum)
 • Mengi (hamstring, inget datum)
 • Greenwood (otillgänglig, tills vidare)
Tveksamma:

 • Lindelöf (sjuk, liten chans)
 • Sabitzer (skadad, liten chans)
 • Martial (matchform, liten chans)
FORM
V23/2BarcelonaHEL2-1
V26/2NewcastleNLC2-0
V1/3West HamHFA3-1
F5/3LiverpoolBPL0-7
V9/3Real BetisHEL4-1
O12/3SouthamptonHPL0-0

Real Betis

Skador och avstängningar:

 • Felipe (hamstring)
 • Fekir (knä)
 • Cruz (muskel)
 • Akoujou (inte registrerad)
 • Montoya (inte registrerad)
Tveksamma:

 • Inga bekräftat tveksamma.
FORM
V11/2AlmeríaBligan3-2
V18/2ValladolidHligan2-1
V24/2ElcheBligan3-2
O5/3Real MadridHligan0-0
F9/3Man UnitedBEL1-4
O12/3VillarrealBligan1-1

United mot Real Betis

Totalt:11-0-04-1
Borta:00-0-00-0
Europa League:11-0-04-1
SENASTE MÖTENA
V2023-03-09HEL4-1