Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget | Ungdomslagen

Unitedsvepet med presskonferens
Vi har klarat oss bra även utan Casemiro / Budgivarna på plats / Eriksen snart tillbaka

Fredagens nyhetssvep innehåller de bästa bitarna från dagens presskonferens inför helgens match mot Fulham. Vi har även fler uppdateringar kring den pågående säljprocessen och en positiv skadeuppdatering gällande Christian Eriksen.

Ten Hags presskonferens

Erik ten Hag tog emot frågor från media under dagens presskonferens. Här hittar ni de mest intressanta bitarna.

Om klubbens mentalitet

“Jag tror att vi måste sätta vår kultur, en vinnande kultur. Vi är Manchester United, vi måste vinna alla matcher, vi måste tävla i alla ligor och vinna alla ligor.”

Om Rashfords utveckling

“Han går framåt under säsongen. Han var inte i den bästa formen när han började säsongen men då tror jag att hans spelsätt ger honom basen och sedan så adderar han förmågan. Sedan tar han med sin attityd och mentalitet, och man ser att det ger honom många framsteg.”

Om att återvända till Wembley

“Vi gillade alla Wembley och vi njöt verkligen av att vinna en trofé så det måste vara bränslet till nästa match. [Vi måste] bli pushade av den idén. Det måste ge extra energi för att slå Fulham.”

Mer om Rashford och Benni McCarthys roll i utvecklingen

“Jag tror att det viktigaste är naturligtvis spelsättet som ger honom basen, ger honom struktur, ger laget struktur. Spelsättet är till hans fördel eftersom jag kände till hans färdigheter. Sedan tar man också med sig personal som kan göra honom bättre, som kan få honom att utvecklas eller motiveras. Jag tyckte att vi behövde en i personalen som var specifik och ansvarig för forwards och Benni [McCarthy] gör ett bra jobb.

Om Andreas Pereira

“Han är en bra spelare. Jag känner honom sedan länge. Jag hade honom i PSVs ungdom innan han gick över till Manchester United. Jag är verkligen glad för hans skull att han utvecklas så bra och jag tror att det är rätt steg för honom eftersom han måste spela regelbundet.”

Om spelet utan Casemiro

“Vi klarade oss riktigt bra utan Casemiro, mot Arsenal, och de två matcherna mot Leeds. Jag tycker att vi också klarade oss riktigt bra utan Casemiro även i början av säsongen. Men jag vill ha Casemiro tillgänglig, för han har en enorm inverkan på vårt spel.”

Om våra nästa motståndare i Europa League

”Så vi åker tillbaka till Sevilla. De har ett mycket bra rekord. Vi måste vara medvetna om det. Så det kommer att bli tufft eftersom de är riktigt erfarna i Europa League och vinner det så många gånger. Jag känner inte till deras lag i detalj nu så jag måste fokusera på det. Men för mig är den viktigaste [matchen] mot Fulham och jag ser inte fram emot Sevilla för först har vi ett landskampsuppehåll och sedan har vi tre Premier League-matcher, så det finns mycket tid att fokusera på det.”

Budgivarna på plats

Sheikh Jassims representanter var i Manchester igår för att diskutera det potentiella övertagandet av klubben. Dessa möten på Old Trafford varade i över tio timmar och beskrivs som “produktiva”. Ett nytt bud förväntas komma inom tio dagar.

Qatariernas största rival i budgivningen, Sir Jim Ratcliffe, är på plats idag för liknande möten med klubben tillsammans med delägare från Ratcliffes företag INEOS.

Eriksen snart tillbaka

Lite positiva skadenyheter då Christian Eriksen är nära en återkomst till planen efter att Dansken åkt på en fotledsskada mot Reading i januari. Detta bekräftade Erik ten Hag själv i en intervju med TV 2 SPORT.

“Det är väldigt positivt. Han läkte väldigt snabbt. Jag tror inte att han blir klar till söndag (mot Fulham i FA-cupen), men han blir klar i april. Han är på väg tillbaka, och det är vi glada för”

Lagnytt inför Fulham

Erik ten Hag gav lite skadeuppdateringar till klubbens media inför helgens FA-Cup möte med Fulham.

Anthony Martial är fortfarande inte tillgänglig för spel medans Antony, som missade Real Betis matchen på grund av sjukdom, kommer att utvärderas under helgen.

Casemiro är inte heller tillgänglig i helgen då Brassen inleder sin avstängningsperiod på fyra matcher efter utvisningen mot Southampton.

Listan med spelare som fortsatt saknas med större skador och därför inte kan spela mot Fulham innehåller Alejandro Garnacho, Christian Eriksen och Donny Van de Beek.

Nytt namn i rekryteringsstaben

Matt Hargreaves, tidigare sportmarknadschef på Adidas, ser ut att skriva på för Manchester United och blir därmed en viktig del i klubbens rekryteringsprocess då han ersätter Matt Judges ansvar för klubbens förhandlingsarbete.

Landskamper för ungdomarna

Kobbie Mainoo och Omari Fonson finns med i England U19 truppen inför ungdomslandskamperna mot Ungern, Island och Turkiet.

Avsparkstider bekräftade

Idag så lottades kvartsfinalerna i Europa League där det blev klart att Manchester United kommer att möta Sevilla. Nu har även avsparkstiderna för alla matcher, inklusive semifinaler, bekräftats.

Båda matcherna mot Sevilla och en potentiell semi-final mot Juventus eller Sporting Lisbon kommer att spelas 21:00 svensk tid.

Läs mer om lottningen på uefa.com

Vieira lämnar Crystal Palace

Idag så bekräftade Crystal Palace att Patrick Vieira lämnar posten som huvudtränare för London-laget.

Palace har fortfarande inte vunnit en match under 2023 och den svaga formen blev avgörande för beslutet att låta Vieira lämna klubben.