Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Inför: Manchester United - Fulham
Nu ska vi tillbaka till Wembley

Erik ten Hags debutsäsong som huvudtränare i Manchester United har varit en återupplivelse av titelkamper. Vi bokade nyss en plats i kvartsfinal av Europa League och för några veckor sedan så fick vi lyfta en bukla på Wembley, nu är målet att ta oss tillbaka dit men först så väntar Fulham på Old Trafford. Ligacupen i all ära men nu så är det dags att på riktigt skifta fokus mot en trofe som bär en enorm respekt inom den engelska fotbollen. Det må bara vara en kvartsfinal som ska spelas imorgon, men vittringen på ännu ett segerlyft börjar allt kännas runt klubben. 

Manchester United

De senaste veckorna har varit ganska kaotiska för alla vi Unitedsupportrar. Det har blivit förnedring, domare, och därimellan ganska fin fotboll i Europa. Snart så väntar ett landslagsuppehåll som  kommer att återställa lite lugnt i denna ständigt tumulta fotbollsvärld men först så ska vi boka in en semifinal på Wembley Stadium. Fulham på hemmaplan låter inte speciellt svårt och det kanske det inte heller blir men det är svårt att undgå att vissa brister har ljusnat bland alla formstarka prestationer. Southampton kunde lika väl varit en förlust och Fulham är ju faktiskt mycket bättre än dem. Med det sagt så tror jag ändå att tanken att återvända till Wembley kommer att bära oss förbi denna hinder, om det blir med bravur eller med hårfina marginaler? Ja det får vi se.

Erik ten Hag har hela säsongen predikat hur viktigt det är att vinna titlar när man representerar Manchester United, därför så kan vi såklart förvänta oss en väldigt stark elva imorgon. David De Gea mellan stolparna är förstås garanti, sedan så tror jag på starkaste mittbackslåset med Rapha Varane och Lisandro Martinez. Luke Shaw fick lite välbehövd vila i veckan mot Real Betis och startar med största sannolikhet imorgon. Även Diogo Dalot startade inte i Spanien och har goda chanser att finnas med från början mot Fulham.

Casemiro påbörjar sin avstängning på fyra matcher imorgon vilket betyder att det finns ett gapande hål att fylla på mittfältet. Att ersätta Casemiro i en startelva är jobbigt nog men när även hans förstahands-ersättare Scott McTominay är ett frågetecken inför matchen imorgon så blir det extra jobbigt. Jag kan därför tänka mig att det blir ett innermittfält med Fred och Marcel Sabitzer där en av spelarna får ta upp en lite ofamiliär position lite längre ner i planen. Längre fram i planen så hittar vi såklart Bruno Fernandes, det är faktiskt ganska obegripligt hur mycket fotboll som Bruno spelar denna säsong medans han fortfarande bibehåller hög klass i de absolut flesta matcherna.

Med Casemiro avstängd och McTominay potentiellt skadad så öppnas chansen för Marcel Sabitzer att imponera.

Anthony Martial, Alejandro Garnacho och Antony kommer alla med största sannolikhet inte finnas med imorgon. Antony har en chans men sjukdom är inte direkt det bästa sättet att förbereda sig inför en match. Därför så är jag ganska säker på att Erik ten Hag kommer att gå med Jadon Sancho eller Facundo Pellistri till höger. Marcus Rashford och Wout Weghorst känns ganska spikade i elvan, något som jag inte har några problem med.

Möjlig startelva:

Fulham

Det är svårt att tro att Fulham spelade i The Championship för bara ett år sedan. Premier League nykomlingarna har klivit in, imponerat och finner sig just nu på en nionde plats i ligan men bara tre poäng bakom Liverpool på sjätte plats. Serbiske forwarden Aleksandar Mitrovic gjorde 43 mål förra säsongen i The Championship och även fast han inte gör samma saker denna säsong i högstaligan, så har han ändå gjort 11 mål i en liga där han inte lyckats förr. Mitrovic summerar faktiskt Fulham ganska bra på det sättet. Nu har London-laget chansen att spela en semifinal i FA-Cupen på Wembley Stadium, det är inte varje dag en klubb som Fulham får chansen att göra just det och man kan garantera att spelarna kommer att vara taggade att skrälla på Old Trafford.

Marco Silvas lag kommer dock att sakna några pjäser imorgon då Tom Cairney, Larwin Kurzawa och Neeskens Kebano alla lär missa matchen på grund av skador. Den största potentiella förlusten är dock gamle Chelsea och Arsenal yttern Willian som klev av skadad under uppvärmningen förra veckan mot just Arsenal. Willian har gjort en mycket bra säsong efter att Brassen gjorde en oväntad återkomst till den engelska fotbollen och ifall han skulle saknas imorgon så är det ett stort avbräck för Marco Silvas lag.

När vi tittar på startelvan som Fulham lär komma med så hittar vi fortfarande några väldigt dugliga fotbollsspelare. Gamle Arsenalmålvaken Bernd Leno lär starta i målet bakom mittbacksduon Issa Diop och Tim Ream. Reams landslagskollega Antonee Robinson lär starta som vänsterback medans rutinerade Kenny Tete har god chans att starta på den andra ytterbackspositionen.

På mittfältet så hittar vi enligt skribenten själv ett av de bästa nyförvärven från sommaren, Joao Palhinha. En mittfältare som inte alls hade gjort bort sig i vilket titelvinnande lag som helst. Brevid honom så gissar vi på att Harrison Reed får starta.

Offensiven toppas såklart av Aleksandar Mitrovic och runt honom så finns det spelare som kan hota. Andreas Pereira känner vi alla väl från hans tid i United där han aldrig riktigt lyckades bryta igenom på riktigt. Han har nu äntligen blomstrat lite under Marco Silva i Fulham och han vill nog gärna spela bra mot sin gamla klubb. Manor Solomon och Bobby Reid rundar ut vad som är ett väldigt intressant Fulham lag som kommer att ge Erik ten Hag händerna fulla i förberedelser.

Möjlig startelva:

Historik

Senaste gången som Fulham slog Manchester United var 2009, där hemmalaget vann på Craven Cottage med 3-0.

Höstens ligamöte mellan lagen slutade 1-2 till Manchester United på Craven Cottage där Alejandro Garnacho avgjorde i matchens slutskede.

Visste ni att…

 • Fulham är Londons äldsta professionella ligaklubb.
 • Första gången som dessa lag möttes var just i FA-Cupen där lagen spelade ut ett 2-2 kryss den 14:e januari 1905.

Matchinformation

Manchester United
Fulham
Turnering: FA Challenge Cup, kvartsfinal
Tid: Söndagen den 19 mars 2023, 17.30
Plats: Old Trafford, Trafford, Manchester
Domare: Chris Kavanagh
Teve: Viaplay

Manchester United

Skador och avstängningar:

 • Eriksen (fot, april)
 • Casemiro (avstängd (fyra matcher))
 • Garnacho (fot, inget datum)
 • Van de Beek (knä, juli)
 • Jones (skadad, inget datum)
 • Mengi (hamstring, inget datum)
 • Greenwood (otillgänglig, tills vidare)
Tveksamma:

 • Antony (sjuk, liten chans)
 • Martial (matchform, liten chans)
FORM
V26/2NewcastleNLC2-0
V1/3West HamHFA3-1
F5/3LiverpoolBPL0-7
V9/3Real BetisHEL4-1
O12/3SouthamptonHPL0-0
V16/3Real BetisBEL1-0

Fulham

Skador och avstängningar:

 • Kebano (häl, juni)
 • Cairney (fot, april)
 • Kurzawa (knä, inget datum)
Tveksamma:

 • Willian (rygg)
FORM
V11/2NottinghamHPL2-0
V18/2BrightonBPL1-0
O24/2WolvesHPL1-1
V28/2LeedsHFA2-0
F6/3BrentfordBPL2-3
F12/3ArsenalHPL0-3

United mot Fulham

Totalt:8753-20-14175-94
Hemma:4133-6-292-33
FA-cupen:148-4-227-15
SENASTE MÖTENA
V2019-02-09BPL3-0
V2021-01-20BPL2-1
O2021-05-18HPL1-1
V2022-11-13BPL2-1
SENASTE HEMMAMATCHER
V2013-01-26HFA4-1
O2014-02-09HPL2-2
V2018-12-08HPL4-1
O2021-05-18HPL1-1