Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Spelarbetyg: Manchester United - Fulham 3-1
Avancemang till Wembley efter att Fulham tappat huvudet

Fulham var på förhand ingen enkel nöt att knäcka. Motståndarlaget har överraskat i Premier League och ligger på en fin nionde plats. De känns också som Fulham fick föra spelet i en tillknäppt första halvlek. I andra halvlek fortsatte samma trend. Vid kvarten kvar gav i stället Fulham bort segern till oss. Utan de båda utvisningarna hade nog segern suttit långt inne idag, det var åtminstone känslan.

Vi hade förväntat oss betydligt mer av United från start idag, särskilt på mittfältet. Det ligger väl delvis i avsaknaden av Casemiro och Eriksen men ändå. Vi bör kunna kontrollera matchen och skapa fler lägen framåt. Vi fick också se mittbacksparet Maguire och Martínez som uppenbarligen inte är det mest samspelta mittlåset.

När Fulham i princip hade matchen i sin hand med ett högst trögspelande Manchester United fick vi en fin omställning och straff. I samband med den lyckas Fulham få två spelare utvisade och gav på så vis bort matchen till oss. William tar med hand och Mitrovic knuffar huvudlöst på domaren, det räckte för att gå till Wembley.

Därefter får flera av våra ganska mediokra röda spelare idag mer luft under vingarna och kan spela av matchen i lugn och ro.

Betygsskala: 1-10, där 4 är usel, 5 är dålig, 6 är godkänd, 7 är bra, 8 är mycket bra, 9 är fantastisk och 10 är utomjordiskt bra.

David de Gea: 8

Gör åter igen flera helt avgörande räddningar och kan inte lastas för målet.

Luke Shaw: 6

Snurras upp några gånger idag och dominerar inte framåt som vi blivit vana vid. Svårt att hålla Mitrovic vid målet. Gör sedan viktig framspelning till 2-1.

Aron Wan-Bissaka: 5

Gör inte bort sig defensivt men bidrar väldigt lite idag.

Harry Maguire: 5

Känns tyvärr osäker i uppspelsfasen gång på annan, halkar en del och tvingas snabbt till ett gult kort. Står hyfsat rätt från och till men blir stel och stillastående när farten (ska) skruvas upp. Kan inte ses som ett fullgot alternativ.

Lisandro Martínez: 6

Svårt att tänka sig vår försvarsgeneral göra en dålig insats. Lite tveksamma insatser vid några tillfällen idag. Ändå klart godkänd.

Marcel Sabitzer: 6,5

Passionerad och gör många löpmeter men för osynlig och avig till bollen i stora delar av matchen. Sista 20 och målet drar upp betyget.

Scott McTominay: 5

Tycker skotten såg hyfsat pigg ut från start idag men blir tyvärr ett alltför ihåligt mittfält överlag. Krävs mer för godkänt.

Bruno Fernandes: 7

Fortsätter springa och styra det offensiva spelet men förtjänar vila nu. Färre passningar sitter i djupled idag och dominerar inte på samma sätt som vi är vana vid. Men sätter sedan säkert straffen och en riktigt pärla i slutet. Bra.

Jadon Sancho: 6

Förväntar oss betydligt mer av Sancho som inte riktigt får tag i bollen som förr. Han får inte heller perfekta bollar att jobba med, men måste också bidra mer på egen hand. Tycks sakna en dos självförtroende i första hand. Fin aktion när han fixar den matchavgörande straffen som är helt avgörande ändå.

Marcus Rashford: 6

Blir alltid farliga lägen när dribblingar funkar, fastnar dock mestadels även idag. Sliter ändå på även defensivt och försöker hela tiden framåt.

Wout Weghorst: 5

Får några lägen som vanligt men är inte den kliniske avslutaren. Får med sig en del frisparkar och gör viss nytta i uppspelsfasen och i hemlöp. För osynlig ändå. Gnäller en hel del på domaren.

Anthony: 7

Inbytt 58. Gör ett piggt inhopp, bidrar med sin bollbehandling och dribblingar och får även till den viktiga passningen till Sancho vid straffen.

Fred: n/a

Inbytt 83. Spelade för kort tid för att betygsättas.

Erik ten Hag: 6

Kan inte göra så mycket mer än vad han gör men spelplanen idag kändes lite tveksam. Hårt matchande och trötta spelare såklart.