Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget | Ungdomslagen

Landslagskollen
Ett uppehåll där många urladdade batterier kan laddas

Säsongens sista landslagsuppehåll är här. Den här gången får uppehållet sägas komma välkommet för Manchester United. Trötta spelare får chansen att ladda batterier och skadade spelare får tid på sig att läka.

United har förstås skickat ett stort antal spelare på uppdrag. Däremot inte så många kanske är brukligt. I den ordinarie startelvan, i den mån vi har en sådan, blir så många som sex kvar i Manchester (eller om de nu får tillåtelse att vila upp sig på annan ort): David de Gea, Aaron Wan-Bissaka, Raphaël Varane, Christian Eriksen, Marcus Rashford och Anthony Martial.

Totalt räknar undertecknad till 28 uttagna spelare (med reservation för missar). I den gruppen ingår emellertid ett gäng utlånade spelare, några ungdomsspelare och a-lagsspelare som endast får begränsad speltid.

A-landslag

Argentina (Martínez)

Av spelarna vi bryr oss mest om – det vill säga de som spelar mest och därför är viktigast för laget – är det Lisandro Martínez som får det värsta uppehållet. Han ska resa långt, hela vägen till Argentina och hans uppehåll är också det som avslutas senast. Någon bekräftad avsparkstid för matchen mot Curacao har jag inte hittat (jag gav upp när inte ens kalendern på det argentinska fotbollsförbundets hemsida gav svar, se bilden), men att den spelas natten mellan tisdag och onsdag (svensk tid) tar jag för givet, även om det på vissa ställen står att matchen spelas natten mellan måndag och tisdag (men då är det ju den 27 mars i Argentina). Såvitt jag kan hitta har argentinarna inte ens börjat sälja biljetter till matchen, men de tycks ha utökat kapaciteten på arenan för att kunna ta in fler åskådare.

Dessförinnan ska Martínez spela (eller kanske inte spela, han har ju inte tidigare varit ordinarie i landslaget men sånt brukar ju kunna ändras efter turneringar) mot Panama. Inga jobbiga matcher således. Men han kommer hem med en lång resa och jetlag i kroppen. Och matcherna spelas primärt för att fira Argentinas VM-guld, så det kan tänkas att han har huvudvärk på resan hem…

Brasilien (Antony, Casemiro, Telles)

Brasilien är lite smartare än Argentina och ska bara spela en match. Den är mot Marocko på bortaplan, sent på lördag kväll. Vi har tre representanter i truppen, i form av Antony, Casemiro och utlånade Alex Telles. Casemiro skulle förstås må bra av speltid, då han ju är avstängd i de tre första matcherna efter uppehållet.

Märkligt nog fanns det ingen plats för Fred i den brasilianska truppen.

Elfenbenskusten (Amad, Bailly)

Amad gör (typ) succé i Sunderland och är tillbaka i Elfenbenskustens trupp. Där får han sällskap av Eric Bailly, som faktiskt inte är skadad. Dubbelmöte mot Komorerna i kval till afrikanska mästerskapen väntar. Ivorianerna har chansen att säkra en plats i turneringen redan nu. För det krävs två vinster samtidigt som Zambia ska ta minst fyra poäng eller förlora båda matcherna mot Lesotho.

England (Maguire, Shaw)

I Europa inleds EM-kvalet. England börjar med kvalets svåraste match, borta mot Italien. Sedan har de Ukraina på hemmaplan, i vad som torde vara den näst svåraste hemmamatchen.

United representeras av Harry Maguire och Luke Shaw. Båda torde vara givna startspelare.

Irak (Iqbal)

Zidane Iqbal är uttagen till Iraks landslag. De ska träningsspela mot Ryssland, som på grund av krig mot Ukraina, inte får spela EM-kval.

Nederländerna (Malacia, Weghorst)

Nederländerna har ny förbundskapten men Tyrell Malacia och Wout Weghorst är förstås med i truppen ändå. EM-kvalet inleds med Frankrike på bortaplan och det krävs nog inte mycket för att Ronald Koeman ska ifrågasättas. Därefter väntar Gibraltar på hemmaplan och då ska nog till och med Weghorst kunna göra mål!

Portugal (Dalot, Fernandes)

Diogo Dalot och Bruno Fernandes representerar United i Portugals trupp. De har fått en väldigt behaglig kvalgrupp och inledningen med Liechtenstein hemma och Luxemburg borta blir rena semestern för Bruno Fernandes. Viss oro, dock, för att umgänge med Cristiano Ronaldo ska sprida dåliga vibbar. Å andra sidan kanske Ronaldo kan trolla Dalot tillbaka i form. Ronaldos tycktes ju faktiskt ha en positiv påverkan på högerbacken.

Skottland (McTominay)

Skottlands kvalfiasko (jo, se här tar vi ut händelserna i förväg) inleds med hemmamatcher mot Cypern och Spanien. Scott McTominay är förstås med i truppen.

Sverige (Elanga, Lindelöf)

Sverige inleder också med två hemmatcher. Först mot Belgien och sedan mot Azerbajdzjan. Janne Andersson har goda kontakter på förbundet och är därför kvar som förbundskapten. Kvar i truppen är Victor Lindelöf och Anthony Elanga, för speltid i klubblag är inget som betyder något.

Tunisien (Hannibal)

Tunisien har dubbelmöte mot Libyen i kval till afrikanska mästerskapen. Hannibal är med i truppen. Utgångsläget är samma som för Elfenbenskusten, Tunisien kan säkra en plats i turneringen redan nu. För det krävs dubbla segrar samtidigt som Ekvatorialguinea tar minst fyra poäng eller inga poäng alls mot Botswana.

Uruguay (Pellistri)

Uruguays fotbollsförbund är tämligen korkade, då de har planerat in träningsmatcher i Asien. Typ lika långt bort som Sydamerika. Men åtminstone bättre avsparkstider. Facundo Pellistri ska spela mot Japan och Sydkorea och spela borde han ju få göra, då han var given i landslaget innan han ens hade fått nosa på speltid i United.

Österrike (Sabitzer)

Marcel Sabitzer kommer förmodligen återvända till Manchester som en mycket sämre fotbollsspelare. Han ska nämligen umgås med Ralf Rangnick och det har vi ju sett är kraftigt försämrande för fotbollsspelare. Förhoppningsvis har Erik ten Hag valt ut ett par riktigt bra öronproppar till Sabitzer, så att han inte drabbas av Rangnicks dåliga råd.

Hemmamatcher mot Azerbajdzjan och Estland väntar.

Inte den här gången

Här listar vi, för referens, de a-lagsspelare som inte är landslagsuttagna den här gången (a-lagsspelare som ska representera ungdomslandslag noteras nedan).

David de Gea är inte uttagen.

Phil Jones är nog skadad. Hur som helst inte uttagen.

Marcus Rashford var uttagen till den engelska truppen men lämnade återbud på grund av skada.

Anthony Martial är skadad.

Christian Eriksen är skadad.

Fred är inte uttagen.

Raphaël Varane föregår med gott exempel och har slutat i landslaget. Annars hade han nog lämnat återbud på grund av skada.

Tom Heaton är inte uttagen.

Jadon Sancho är inte uttagen.

Aaron Wan-Bissaka är inte uttagen.

Jack Butland är inte uttagen

Brandon Williams är inte uttagen

Donny van de Beek är skadad.

Alejandro Garnacho var uttagen till Argentinas trupp inför en förmodad landslagsdebut. Tvingades emellertid lämna återbud på grund av skada.

Ethan Galbraith är inte uttagen.

Axel Tuanzebe är inte uttagen.

Ungdomslandslag

England U19 (Forson, Mainoo)

Ungern, Island och Turkiet är motståndet för England i kvalet till U19-EM. England har fördel av hemmaplan. Bara gruppvinnaren går till EM, som spelas på Malta i sommar. United har två representanter i truppen: Omari Forson och Kobbie Mainoo. Notabelt är att Mainoo i landslagssammanhang är U18-spelare.

Skulle det bli EM-spel för England, vilket får anses vara troligt, lär det bli EM för Forson. Sannolikheten är emellertid stor att Mainoo stoppas av United, då han förhoppningsvis ska resa till USA på försäsongsturné med a-laget.

England U17 (Harrison)

Målvakten Elyh Harrison är ensam Unitedrepresentant i det engelska U17 som drar till Nederländerna för EM-kval. Motståndet utgörs av Danmark, Nordirland och Nederländerna. Gruppvinnaren och de sju av åtta grupptvåor går till EM.

Norge U19 (Hansen-Aaroen)

Isak Hansen-Aaroen ska kvala till U19-EM. Norge reser till Frankrike för matcher mot Rumänien, Frankrike och Nordirland. Något EM-spel blir det rimligen inte för Norge.

Polen U19 (Oyedele)

Även Polen lär få svårt att nå U19-EM. Maxi Oyedele ska emellertid försöka på hemmaplan. Israel, Lettland och gruppfavoriten Serbien utgör motståndet.

Skottland U18 (Jackson, Kingdon)

Louis Jackson och Jack Kingdon reser med Skottlands U18 till Wales för ett par träningsmatcher mot Wales.

Tjeckien U21 (Kovár)

Matej Kovár fyller 23 år i maj. Som ni förstår betyder det att han är U21-spelare. Tjeckien ska träningsspela mot Belgien och Nederländerna inför sommarens EM.

Wales U17 (Biancheri)

Gabriele Biancheris Wales har hemmaplan i kvalet och EM-spel i Ungern sent i vår ser ut som en realistisk möjlighet. Skottland, Island och Montenegro utgör motståndet.

Inte den här gången

Här listar vi, för referens, de ungdomsspelare som relativt nyligen har varit med i ungdomslandslag men av någon anledning inte är det den här gången.

Ethan Laird har meriter från Englands U20. Är nu U21-spelare. Har inte debuterat där och blir för gammal när kvalet till U21-EM 2025 drar igång.

Teden Mengi har meriter från Englands U20. Är skadad.

Will Fish har meriter från Englands U19. Har nu blivit U20-spelare men har ännu inte fått chansen där.

Shola Shoretire har meriter från Englands U19. Blev inte uttagen den här gången.

Dan Gore har meriter från Englands U18. Har nu blivit U19-spelare men har ännu inte blivit uttagen på den nivån.

Sam Mather har meriter från Englands U19. Är skadad.

Tyler Fredricson har meriter från Englands U18. Är skadad.

Habeeb Ogunneye har meriter från Englands U17. Har nu blivit U18-spelare men har ännu inte debuterat där.

Adam Berry har meriter från Englands U17. Blev inte uttagen den här gången.

Ethan Wheatley har meriter från Englands U17. Blev inte uttagen den här gången.

Finley McAllister har meriter från Englands U16. Har nu blivit U17-spelare. Är långtidsskadad.

Harrison Parker har meriter från Englands U16. Har nu blivit U17-spelare. Har inte spelat för Uniteds U18 sedan i september och får förmodas vara skadad (även om han i klubblaget fortfarande räknas som U16-spelare).

Dermot Mee har meriter från Nordirlands U21. De tycks inte ha någon samling nu.

Malachi Sharpe har meriter från Skottlands U18. Är skadad.

Álvaro Fernández har meriter från Spaniens U19. Har nu blivit U20-spelare. Spanien tycks inte ha något aktivt U20-landslag och han har ännu inte fått chansen i U21-landslaget.

Marc Jurado har meriter från Spaniens U18. Har nu blivit U19-spelare. Har ännu inte fått chansen på den nivån.

Ondrej Mastný har meriter från Tjeckiens U20. Fick nöja sig med en plats på reservlistan den här gången.

Radek Vítek har meriter från Tjeckiens U19. Har nu blivit U20-spelare. Har ännu inte debuterat där.

Charlie Savage var uttagen till Wales U21 men lämnade återbud då han vill fokusera på klubblagsspelet i Forest Green Rovers.

Programmet

(Tillhandahålls med reservation för fel.)

Onsdag 22 mars:

 • 14.00: Polen U19 – Israel U19 (EM-kval, spelas i Polen) [Oyedele]
 • 15.00: Rumänien U19 – Norge U19 (EM-kval, spelas i Frankrike) [Hansen-Aaroen]
 • 19.00: England U17 – Danmark U17 (EM-kval, spelas i Nederländerna) [Harrison]
 • 20.00: Wales U17 – Skottland U17 (EM-kval, spelas i Wales) [Biancheri]
 • 20.30: England U19 – Ungern U19 (EM-kval, spelas i England) [Forson, Mainoo]

Torsdag 23 mars:

 • 20.45: Italien – England (EM-kval) [Maguire, Shaw]
 • 20.45: Portugal – Liechtenstein (EM-kval) [Dalot, Fernandes]
 • Wales U18 – Skottland U18 (träningsmatch) [Jackson, Kingdon]

Fredag 24 mars:

 • 01.00: Argentina – Panama (träningsmatch) [Martínez]
 • 11.30: Japan – Uruguay (träningsmatch) [Pellistri]
 • 17.00: Elfenbenskusten – Komorerna (kval till Afcon) [Amad, Bailly]
 • 18.00: Tjeckien U21 – Belgien U21 (träningsmatch) [Kovár]
 • 20.45: Frankrike – Nederländerna (EM-kval) [Malacia, Weghorst]
 • 20.45: Sverige – Belgien (EM-kval) [Elanga, Lindelöf]
 • 20.45: Österrike – Azerbajdzjan (EM-kval) [Sabitzer]
 • 21.30: Tunisien – Libyen (kval till Afcon) [Hannibal]

Lördag 25 mars:

 • 13.00: England U17 – Nordirland U17 (EM-kval, spelas i Nederländerna) [Harrison]
 • 14.00: Polen U19 – Lettland U19 (EM-kval, spelas i Polen) [Oyedele]
 • 15.00: Skottland – Cypern (EM-kval) [McTominay]
 • 15.00: England U19 – Island U19 (EM-kval, spelas i England) [Forson, Mainoo]
 • 17.00: Wales U17 – Island U17 (EM-kval, spelas i Wales) [Biancheri]
 • 18.00: Frankrike U19 – Norge U19 (EM-kval, spelas i Frankrike) [Hansen-Aaroen]
 • 23.00: Marocko – Brasilien (träningsmatch) [Antony, Casemiro, Telles]

Söndag 26 mars:

 • 13.00: Wales U21 – Skottland U21 (träningsmatch, spelas i Spanien) [Savage]
 • 18.00: England – Ukraina (EM-kval) [Maguire, Shaw]
 • 20.45: Luxemburg – Portugal (EM-kval) [Dalot, Fernandes]
 • Wales U18 – Skottland U18 (träningsmatch) [Jackson, Kingdon]

Måndag 27 mars:

 • 14.00: Tjeckien U21 – Nederländerna U21 (träningsmatch) [Kovár]
 • 20.45: Nederländerna – Gibraltar (EM-kval) [Malacia, Weghorst]
 • 20.45: Sverige – Azerbajdzjan (EM-kval) [Elanga, Lindelöf]
 • 20.45: Österrike – Estland (EM-kval) [Sabitzer]
 • Ryssland – Irak (träningsmatch) [Iqbal]

Tisdag 28 mars:

 • 13.00: Sydkorea – Uruguay (träningsmatch) [Pellistri]
 • 14.00: Polen U19 – Serbien U19 (EM-kval, spelas i Polen) [Oyedele]
 • 14.00: Wales U17 – Montenegro U17 (EM-kval, spelas i Wales) [Biancheri]
 • 15.00: Nordirland U19 – Norge U19 (EM-kval, spelas i Frankrike) [Hansen-Aaroen]
 • 20.30: England U19 – Turkiet U19 (EM-kval, spelas i England) [Forson, Mainoo]
 • 20.45: Skottland – Spanien (EM-kval) [McTominay]
 • 21.00: Komorerna – Elfenbenskusten (kval till Afcon) [Amad, Bailly]
 • 21.00: England U17 – Nederländerna U17 (EM-kval, spelas i Nederländerna) [Harrison]
 • 22.00: Libyen – Tunisien (kval till Afcon) [Hannibal]
 • Argentina – Curacao (träningsmatch) [Martínez]
Res med oss till Manchester!