Muss.se » Nyhetsarkiv » Damlaget | Herrlaget

Unitedsvepet
Fulham anklagas av FA / Inga “sjuka” summor kommer att betalas / Brighton väntar i semifinal

I dagens nyhetssvep kan vi rapportera att FA anklagat Fulham, Marco Silva och Aleksandar Mitrovic efter söndagens match. Vidare så har Sir Jim Ratcliffe sagt att han inte kommer att betala “sjuka” summor för Manchester United. Utöver det så har damerna lottats mot Brighton i FA-cupen.

Disciplinära åtgärder väntar Fulham

FA gick under gårdagen ut med att man anklagat Fulham, Marco Silva och Aleksandar Mitrovic till följd av det som inträffade i söndagens möte mellan United och Fulham.

I fallet Marco Silva så anklagas han för ett flertal saker som bland annat inkluderar kränkande och/eller förolämpande språk, gester och beteende mot huvuddomaren samt fjärdedomaren.

Vidare så ska han ha kastat en vattenflaska i den assisterande domarens riktning, vilket ses som opassande beteende.

Utöver det så ska Aleksandar Mitrovics beteende och/eller språk dömts vara opassande och/eller kränkande och/eller förolämpande och/eller hotfullt. FA hävdar också att det normala straffet för att bli utvisad för våldsamt beteende inte räcker till i Mitrovics fall.

Fulham har även anklagats för att ha misslyckats att se till att lagets spelare uppfört sig på ett ordnat sätt.

Ratcliffe kommer inte att betala “sjuka” summor för United

Sir Jim Ratcliffe har insisterat på att han inte kommer att betala sjuka summor för Manchester United, och säger att hans intresse för att köpa klubben drivs av en önskan att “vinna saker”.

Enligt The Telegraph så Ratcliffe träffade United personligen på fredagen när han satsade på att vinna över Glazers i striden om att ta över Englands största fotbollsklubb.

Ratcliffes största konkurrent för United är Sheikh Jassim bin Hamad Al Thani, vars team höll samtal i Manchester dagen före Ineos-grundarens besök. Och enligt The Telegraph så kan det andra budet skickas till Raine Group, handelsbanken som driver processen för Glazers räkning, redan imorgon.

Indikationerna tyder på att de initiala erbjudandena från intresserade parter föll under Glazers värdering och kommer att behöva höjas för att övertyga amerikanerna att sälja.

Även om Ratcliffe vägrade att diskutera de finansiella detaljerna i sitt bud, så berättade han för Wall Street Journal i en intervju att han inte skulle betala en “dum” siffra som skulle orsaka ånger.

”Hur bestämmer man priset på en tavla? Hur bestämmer man priset på ett hus? Det är inte relaterat till hur mycket det kostade att bygga eller hur mycket det kostade att måla.”

“Vad du inte vill göra är att betala dumma priser för saker för då ångrar du det senare.”

Ratcliffe är ett livslångt United-fan som var på Nou Camp för att se Sir Alex Fergusons besegra Bayern München med 2-1 under dramatiska omständigheter 1999, och hans motiv för att köpa klubben föddes av en önskan om framgång på planen.

“Vårt intresse i den klubben skulle enbart vara att vinna saker.”

Det blir Brighton även för damerna

Efter att ha tagit sig förbi Lewes i FA-Cupens kvartsfinal så väntar nu, precis som för herrarna, Brighton i semifinalen för Manchester Uniteds damer. Lagen har mött varandra en gång denna säsong, och den matchen slutade hela 4-0 till United.

Harrison uttagen till Englands U17-trupp

Manchester Uniteds akademimålvakt Elyh Harrison har blivit uttagen till Englands U17-trupp inför deras kommande matcher mot Danmark, Nordirland och Holland.

Hodgson tag över Palace

Crystal Palace meddelade under morgonen att Roy Hodgson kommer att ta över klubben till säsongens slut. Detta blir Hodgsons andra sejour i klubben som tränare då han tidigare ledde klubben mellan åren 2017-2021.

Res med oss till Manchester!