Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Unitedsvepet
Sevilla byter tränare / Nya bud att vänta under dagen / Spelare tillåts bryta fastan

I dagens nyhetssvep rapporterar vi att den kommande Europa League motståndaren Sevilla har valt att göra en tränarrockad. Nya bud att köpa klubben är att förvänta under dagen samt att muslimska spelare skall erbjudas möjligheten att bryta fastan under ramadan.

 

Sevilla byter tränare

Igår (21/3) stod det klart att Sevilla går skilda väger med sin huvudtränare Jorge Sampaoli (63), detta efter helgens förlust mot Getafe med 2-0. Sevilla har endast lyckas samla ihop 7 vinster på 26 spelade matcher och befinner sig i nuläget på en 14e plats i La Liga tabellen. Intressant att notera är att på dessa 26 matcher har Sevilla släppt in 42 mål, att jämföra med Uniteds tidigare Europa League motståndare Barcelona som släppt in 9 mål.

Frågan är om Jorge Sampaoli hann packa ihop sina grejer på kontoret innan José Luis Mendilibar anlände, för på samma dag stod det klart att Mendilibar tar över klubben och blir den som skall försöka överlista Erik Ten Haags Manchester United. Den baskiske  tränaren Mendilibar (62) kommer senast från ett tränaruppdrag i Deportivo Alaves och har tidigare tränat klubbar som Athletic Bilbao, Valladolid, Levante och Eibar.

 

Nya bud att vänta under dagen

Under dagen väntas den andra rundan av bud för att köpa klubben inkomma. James Ducker rapporterar att deadline för dagens bud är satt till 22:00 (CET). Vidare rapporterar Ducker att Sheikh Jassim bin Hamad Al Thani är mycket självsäker att hans skuldfria bud kommer att övertyga Glazers. Dagens bud sägs vara baserade på förra veckans möten samt en större insyn i klubbens finanser, med ett fokus på klubbens tillgångar i form av Old Trafford och träningsanläggningen Carrington som båda är i behov av investeringar.

Enligt Santi Auona på Foot Mercato väntas det Qatariska budet ligga på cirka 5,5 Miljarder euro. Vi lär få skäl att återkomma till ämnet.

 

Spelare skall ges tillfälle bryta fastan under Ramadan

Det är Dev Trehan på Sky Sport som rapporterar att muslimska spelare skall ges chansen att bryta fastan under Ramadan under de matcher som spelas då solen går ner.

Ramdan startar ikväll (22/3) och håller på tills 21 april. Under ramadan är det många muslimska spelare som väljer att fasta, det vill säga avstå från konsumtion av näring samt vätska. Domare skall nu ha erhållit order från domarkårens huvudorgan att försöka hitta naturliga pauser i spelet för att muslimska spelare skall kunna bryta sin fasta genom att inta snabba kolhydrater samt vätska. Detta då det är tillåtet för muslimska spelare att inta näring efter solens nedgång.

Gavi kan gå gratis under sommaren

Det totala kaoset i fotboll klubbarnas lyxfälla FC Barcelona fortsätter.

Det var i september 2022 som stjärnskottet Gavi skrev på sitt första A-lagskontrakt som sträcker sig till år 2026, men när kontraktet skulle registreras hos det spanska liga förbundet fick Barcelona avslag. Detta pågrund av att det saknades tillräckligt med utrymme inom sin lönegräns.

Detta ledde till att Barcelona överklagade beslutet men fick enligt Mundo Deportivo och The Athletic nu avslag.

Konsekvenserna av detta blir att Gavi fortsätter ses som en ungdomsspelare men får fortsätta spela för Barcelona. Därmed kommer Gavi behöva lämna tillbaka Xavis gamla tröjnummer 6 och återgå till sitt  “ungdomsnummer” 30.

I Gavis nuvarande avtal finns en klausul som gör gällande att han har möjligheten att lämna gratis i sommar och även fast han rapporteras besitta uppsåtet att stanna i klubben är situationen minst sagt uppseendeväckande och flera av Europas toppklubbar lär knacka på dörren.