Muss.se » Nyhetsarkiv » Damlaget | Herrlaget | Ungdomslagen

Unitedsvepet
Förvirrig kring buden / Nya budgivare / Naalsund missar tid

Dagens svep kommer med nyheter angående förvirring och uppdateringar kring budgivningen för klubben. I övrigt så rapporterar vi om att Lisa Naalsund blir borta ett tag efter sin skada mot Lewes och att Alex Telles kan spela mot United i Europa League.

Förvirrig kring buden

Igår så rapporterade Laurie Whitwell från The Athletic att Sheikh Jassim och Sir Jim Ratcliffe var redo att lägga fram sina nya bud inför deadline onsdag kväll. Vid det tillfället så ansågs det Qatariska budet som favoriten hos källor nära affären och Shiekh Jassims grupp rapporterades vara väldigt självsäkra med att deras rekordbud var det bästa bland alla intressanter.

Efter kvällens deadline för nya bud så kom förvirringen då klubbens källor kommunicerade att inga bud kommit in även fast både representanter från Qatar och Ineos sade det motsatta, att bägge intressenterna lagt sina bud innan deadline.

Klubben valde då att förlänga deadline och buden från Qatar och Ineos samt andra intressenter förväntas komma in under torsdagen. Även i detta avancerade läge i processen så finns i nuläget ingen garanti att Glazers kommer att sälja klubben.

Nya budgivare

Nya namn har under dagen kommit fram i anknytning till budgivningen av Manchester United.

Zilliacus vill köpa klubben med fansen

Thomas Zilliacus, Finsk entrepreneur och ordförande för Finska storklubben HJK, har lagt fram ett bud för att köpa Manchester United tillsammans med klubbens supportrar. Budet grundas på att Zilliacus ska stå för hälften av budet medans Unitedsupportrar ska tillsammans bidra med den andra halvan av budet.

Budet är alltså helt baserat på supporterägarskap och Zilliacus vill att fansen ska vara ett stor faktor till alla stora beslut som görs i klubben. En av delarna av budet handlar om att alla Unitedsupportrar som betalar in sig i klubben ska kunna vara med och rösta om viktiga beslut via en app.

Thomas Zilliacus har även riktat kritik mot dagens trend av klubbägarskap.

Den nuvarande utvecklingen, där miljardärsschejker och oligarker tar över klubbar och kontrollerar dem som deras personliga lekplatser är ingen hälsosam trend.

Läs mer om budet på pressat.co.uk

Elliot Investments vill äga en minoritet

Det Amerikanska förvaltningsföretaget Elliot Investments har erbjudit sig att ta an en minoritetsandel i Manchester United. Elliott Investments ägde AC Milan så sent som förra sommaren och var först intresserade av ett större övertagande av Manchester United men har nu ändrat sin position.

 

Naalsund missar tid

Det har inte varit något trivsam start på Lisa Naalsunds Unitedkarriär. Norskan köptes in under januari-fönstret och har sedan dess besvärats med skadebekymmer. Hon gjorde äntligen sin debut mot Lewes i FA-Cupen men fick lämna planen efter bara 25 minuters spel. Nu rapporteras det att Naalsund blir borta upp till åtta veckor med den ljumsk-skadan.

Vi önskar såklart Lisa en snabb och lyckosam återhämtning.

Telles kan möta United

Alex Telles, som är utlånad till Sevilla denna säsong, kan spela mot just United när lagen möts i Europa League kvartsfinal senare under våren. Telles blir den andra spelaren på kort tid som spelat mot United medans utlånad till en annan klubb efter att Diogo Dalot gjorde samma sak när Manchester United mötte AC Milan i Europa League slutspelet säsongen 20/21. Läs mer på manutd.com.

Klubben anklagas

Manchester United anklagas nu av FA efter att Unitedspelarna omringat domaren under den 71:a matchminuten av klubbens senaste match mot Fulham i FA-Cupen. Klubben har nu fram tills den 27:e mars att besvara dessa anklagelser.

Talang pågång

Manchester United ser ut att värva Watfords unge ytterbackstalang Harry Amass. Den unge spelaren, som representerar England på ungdomsnivå, har funnits med i Watfords herrtrupp vid bara 15 års ålder men vill söka sig till en toppklassig akademi för att fortsätta sin utveckling.

Chelsea har också visat stort intresse för Amass men Manchester United ser ut att vara i den bästa positionen för att värva talangen.

Positiv uppdatering från Eriksen

Christian Eriksen har delat med sig av några lovande bilder som tyder på att en återkomst till fotbollsplanen är mycket nära för Dansken. Eriksen var given i Erik ten Hags startelvor tills mittfältaren åkte på en allvarig skada i januari mot Reading i FA-Cupen. Nu är han snart tillbaka och hans närvaro på planen kommer att bli mycket viktig under slutet av säsongen.

Res med oss till Manchester!