Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget | Ungdomslagen

United i landslagen
Sabitzer har prickat målformen – slog till med läcker frispark

Ett gäng Unitedspelare har under senaste dygnet representerat sina landslag, och vi noterar bland annat att Marcel Sabitzer hängde två för Österrike. Med våra svenska ögon blev det en desto sämre kväll, då Sverige förlorade med 3-0 hemma mot Belgien. 

Lindelöf kunde inte stå emot Lukaku

Victor Lindelöf hade ingen rolig fredagskväll i Solna. Belgien kom på besök och en viss Romelu Lukaku, som spelade i United samtidigt som Lindelöf, gjorde hattrick när slutresultatet också blev 3-0.

Trots att Belgiens landslag kanske inte är vad de var för fem år sedan, så var det ändå tydligt att man var klart bättre än Sverige. Åtminstone tyngre och mer effektiva.

Lindelöf hade inget att sätta emot tillsammans med mittbackskollegan Hjalmar Ekdal.

Något inhopp blev det inte för Anthony Elanga.

Sabitzer glänste i österrikisk seger

Marcel Sabitzer är i målform. Mål senast för United mot Fulham och nu även i landslaget.

Österrike tog emot Azerbajdzjan ikväll och hade inga problem att avfärda dem hemma i Wien. Sabitzer stod för två av målen och spelade dessutom fram till ett, när Österrike vann med 4-1. Ett av målen var en riktigt läcker frispark.

Malacia och Weghorst fick bevittna en slakt

Frankrike gjorde processen kort med Nederländerna ikväll. Matchen var över redan efter 20 minuter, då fransmännen hade gått upp i en 3-0-ledning.

Skönt var det väl då för Wout Weghorst och Tyrell Malacia, som fick se slakten från sidan. Det skulle dock inte dröja längre än en halvtimme innan Weghorst fick komma in. Hopplöst läge om något.

Bättre blev det inte, då Frankrike gjorde 4-0 i andra halvlek, som också blev slutresultatet.

Malacia fick ett meningslöst inhopp på stopptid.

I Frankrike, då? Nej, där finns ju inte längre någon Raphaël Varane, som för en tid sedan meddelade att han lägger av i landslaget. Världsmästaren från 2018 fick emellertid en fin avtackning från hemmapubliken ikväll.

Bailly vinnare med Elfenbenskusten

Eric Bailly, utlånad till Olympique de Marseille från United, startade för sitt ivorianska landslag, som idag vann mot Komorerna med 3-1 i kvalet till de afrikanska mästerskapen.

Mittbacken spelade 86 minuter och bytte med Odilon Kossounou, som en del kanske känner igen från Hammarby.

Uniteds andra utlånade ivorian, Amad (Sunderland), fick emellertid se matchen från bänken.

Pellistri gjorde dryga timmen

Facundo Pellistri har fått lite mer speltid på sistone i United, och under fredagen fanns han även med från start för sitt Uruguay när de spelade vänskapsmatch mot Japan.

Matchen slutade 1-1 och Pellistri blev utbytt i den 68 minuten.

Martinez inbytt i argentinsk seger

Lisandro Martinez blev inbytt för Argentina när laget vann mot Panama i en vänskapsmatch natten till fredagen. 24-åringen kom in i andra halvlek i stället för Nicolas Otamendi.

2-0 skrevs resultatet till.

Kovar höll tätt

Matej Kovar höll nollan för sitt tjeckiska U21-landslag, som under dagen spelade 0-0 mot Belgien i en vänskapsmatch.