Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget | Ungdomslagen

United I landslagen
Maguire får beröm när England övertygar

Söndagens landslagsspel för Manchester Uniteds representanter fortsatte i god stil. Vinster för England Portugal som båda övertygade. Motstånden Ukraina och Luxemburg var kanske inte de bästa men segrar ska ändå tas. 

Maguire får beröm i övertygande vinst

England har börjat på bästa sätt i EM-kvalet. Efter den fina segern mot Italien i torsdags vann England idag tämligen enkelt mot ett blekt Ukraina med 2-0. Även om matchens lirare var Bukayo Saka så fick försvarslinjen och Harry Maguire beröm. Inte minst Jonas Olsson på Viasat tyckte Maguire var övertygande i kvällens match tillsammans med kollegan Stones. I ärlighetens namn ska man dock säga att hoten från Ukraina var ganska få.

Den såg som segern noterade också att Harry Maguire hade två bra lägen att sätta dit 3-0 i slutet av matchen. Luke Shaw var avstängd efter utvisningen senast. EM-kvalet fortsätter den 16 juni då England åker till Malta.

Portugal krossade Luxemburg

Portugals landslag har inlett mot överkomligt motstånd i sin kvalgrupp. Efter en övertygande seger mot Lichtenstein med 4-0 i rond ett gjorde laget processen kort även med Luxemburg ikväll genom seger med hela 6-0. Intressant nog matchar Roberto Martínez bästa möjliga lag, och startade igen matchen med Bruno Fernandes som dock gick ut med 15 minuter kvar. Bruno assisterade Cristiano Ronaldo till 4-0.

Diogo Dalot spelade hela matchen efter att ha varit på bänken senast. Portugal fortsätter kvalspelet den 17 juni mot Bosnien-Hercegovina.

 

Oavgjort för Skottlands U18

Mittbacksparet Jack Kingdon och Louis Jackson från United U18 spelade tidigare idag för Skottland mot Wales i en träningsmatch. Matchen slutade oavgjort 2-2. Lagkapten Kingdon ledde försvarslinjen i Skottland medan Louis Jackson fanns på bänken.

Wales U21 i sin tur saknade Uniteds unge talang Charlie Savage när de förlorade med 0-3 mot Skottland. Savage valde klubblaget under landslagsuppehållet denna gång. Han är utlånad till Forest Green Rovers som slåss för överlevnad i League One, vilket var mer prioritet än en vänskapsmatch i U21.