Muss.se » Nyhetsarkiv » Damlaget | Herrlaget

Unitedsvepet
Sabitzer skadad / Boe Risa landslagsuttagen / Conte och Spurs går skilda vägar

Ett kort måndagssvep kommer här, där det mest notabla är att Marcel Sabitzer dragit på sig en skada under samlingen med Österrike. På landslagstemat uppmärksammar vi också att Vilde Boe Risa blivit uttagen till den norska truppen. 

Även om det inte är Unitedrelaterat så fick vi även beskedet igår att Tottenham Hotspur bryter Antonio Contes kontrakt.

Skadeuppdatering på Sabitzer

Den inlånade Bayern München-mittfältaren åkte iväg på landslagsuppdrag med sitt Österrike och slog senast till med två mål och en framspelning när Azerbajdzjan besegrades med 4-1. Mycket positivt så långt.

Idag fick vi dock besked att 29-åringen dragit på sig en knäskada, detta bekräftas av Österrikes förbundskapten Ralf Rangnick.

Sabitzer tvingades lämna den matchförberedande träningen innan mötet med Estland ikväll, men Rangnick säger att det finns en möjlighet att mittfältaren kan delta ändå (vilket så klart låter helt idiotiskt).

Med både Casemiro och Christian Eriksen indisponibla i United för tillfället får vi hålla tummarna att det inte är någon större fara med Sabitzer.

Boe Risa landslagsuttagen

United norska mittfältare Vilde Boe Risa har tagits ut i den norska A-landslagstruppen, som i april kommer spela vänskapsmatcher mot Spanien och Sverige.

Maria Thorisdottir finns däremot inte med.

Conte får gå

Antonio Conte har lämnat uppdraget som huvudtränare för Tottenham Hotspur, detta kommunicerade Londonklubben sent igår kväll via ett pressmeddelande.

Överenskommelsen uppges vara ömsesidig och tar över på tillfällig basis gör Cristian Stellini, tillsammans med Ryan Mason som assisterande tränare.

Vem som tar över Spurs kommer det givetvis snackas en del om framöver. Ett namn som kan vara aktuellt är tysken Julian Nagelsman, som fick lämna Bayern München nyligen. Ett annat alternativ kan också tänkas en återförening med Mauricio Pochettino.

Res med oss till Manchester!