Muss.se » Nyhetsarkiv » Damlaget | Herrlaget

Nomineringar till Hall of Fame / PL kan förbjuda spelreklam / Upprustning av OT tidsplan

I dagens nyhetssvep rapporterar vi bland annat om att sex United legender är nominerade till Premier Leagues Hall of Fame, Premier League kan komma att förbjuda spelreklam på tröjornas framsida samt en potentiell tidsplan för upprustning av Old Trafford.

Premier League kan komma att förbjuda spelreklam på tröjornas framsida 

Premier League kan komma att förbjuda spelreklam på framsidan av tröjorna, detta rapporterar bland annat The Times och The Daily Mail. Däremot skall reklamen fortfarande få förekomma på tröjans armar. Den senaste tiden har den Brittiska regeringen gått hårt åt spelreklam och det finns en utbredd oroa bland klubbarna att om de inte själva begränsar reklamen kan regeringen införa ett totalförbud.

Ingen av big six klubbarna har i dagsläget ett spelbolag som tröjsponsor, däremot finns det åtta andra lag i ligan som erhåller en sådan tröjsponsor.

Dessa lag är

 • West Ham
 • Newcastle*
 • Fulham*
 • Southampton
 • Leeds
 • Brentford
 • Everton
 • Bournemouth

* Newcastle samt Fulham har sedan tidigare gjort klart med nya tröjsponsorer till nästa säsong.

Det finns intern kritik inom ligan mot bettingreklam. En av de starkaste kritikerna har varit Brightons ordförande Tony Bloom. Bloom har bland annat sagt att “From a personal point of view, it’s really important to be aware of children seeing gambling or betting advertising on the shirts in particular, because they buy the shirts”. Ironiskt nog härstammar en substantiell del av Tony Blooms förmögenhet från just sportspel.

 

Sex Manchester United spelare nominerade till Premier Leagues Hall of Fame

I dagarna blev Sir Alex Ferguson invald i Premier Leagues, nu står det klart att yttligare sex föredetta Manchester United spelare är nominerade. Spelarna som blivit nominerade är:

 • Michael Carrick
 • Rio Ferdinand
 • Nemanja Vidić
 • Gary Neville
 • Andrew Cole
 • Michael Owen

Rio Ferdinand kommenterade nomineringen på Twitter “Delighted to be nominated again on the #PLHallOfFame, few decent CB’s listed on the nominees”

Övriga spelare som blev nominerade är

 • Tony Adams
 • Sol Campbell
 • Petr Cech
 • Ashley Cole
 • Jermain Defoe
 • Les Ferdinand
 • Robbie Fowler
 • John Terry
 • Yaya Toure

Vilka spelare skulle du vilja se invalda i Premier Legues Hall of Fame?

 

Tidsplan För Old Trafford

Samuel Luckhurst på Manchester Evening News rapporterar att skulle Glazers bli kvar så skulle de föredra att renovera Old Trafford istället för att bygga en ny arena.

Old Trafford anses av många vara nedgången och i stort behov av upprusstning. Luckhurst rapporterar att en sådan upprustning förväntas ta hela tio år innan den är färdig. Under denna tidsperiod beräknas Old Traffords kapacitet reduceras till 52,000 åskådare.

Smått överaskande är att Luckhurst rapporterar att konstruktionen av en ny arena skulle ta cirka sex år, alltså fyra år mindre än den beräknade tidsåtgången för att renovera Old Trafford. Vidare rapporteras att om en ny arena skulle byggas så skulle det ske på exakt samma ställe där Old Trafford idag står.

 

Marc Skinners option aktiverad

Jamie Spencer på 90Min rapporterar att Manchester United har valt att aktivera damlagets tränare Marc Skinners kontraktsopition. Detta medför att Skinner blir kvar minst ett år till.

Skinner efterträdde Casey Stoney år 2021 och skrev då på ett två årskontrakt med en option för ett tredje. Det är denna option som klubben nu valt att aktiviera. Spencer rapporterar även att förhandlingar gällande ett långttidskontrakt har ägt rum och Skinner skall vara positivt inställd att fortsätta även efter år 2024.

Uttnyttjandet av optionen kommer inte som en överasskning då damlaget just nu toppar WSL med 38 poäng, på andra plats återfinns Manchester City på lika många poäng, men med sämre målskillnad.

 

 

Damer till Landslag

Ett flertal av klubbens damer kommer att åka iväg på landslags uppdrag i April. Av de landslags som hitills har släppt sina trupper kan vi bland annat rapportera att Adriana Leon och Jayde Riviere har blivit uttagna till Kanadas kommande träningsmatch mot Frankrike den 11 April.

I den engleska U23 truppen återfinns Grace Clinton, för nuvarande utlånad från Manchester United till Britstol City.

Även Skottland har valt att inkludera två damer från Manchester United. Martha Thomas samt utlånade Kirsty Hanson kommer båda få följa med när Skottland möter Australien den 7 April samt Costa Rica den 11 April.

 

Res med oss till Manchester!